Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strašlivé tajemství střeží rod rodiny Whatelyových. Děsivá noční můra sužuje jejich malou dcerku Susannah. Za mnoho let, když jsou již oba rodiče po zásahu bleskem mrtví, se jednadvacetiletá dívka vrací se svým manželem Mikem Keltonem na rodný ostrov v Nové Anglii, aby zděděný dům, starý rozpadající se mlýn, přebudovali na letní sídlo. Marně je všichni sousedé i blízcí příbuzní od toho záměru odrazují, manželé jsou pevně rozhodnuti zlomit staré prokletí tajemného místa. (dopitak)

(více)

Recenze (7)

Koly 

všechny recenze uživatele

Fakt, že je na Imdb v kolonce writers uveden H.P. Lovecraft (vlastně je tam u něho uvedena "kniha", ale přestože mám Lovecrafta slušně načteného, nemám ani páru o kterou knihu, nebo povídku by mohlo jít) katapultoval THE SHUTTERED ROOM na pořádníku mých filmů, na které jsem měl v plánu se podívat, na první místo. Bohužel se dostavilo zklamání. Film sice obsahuje některé Lovecraftovské prvky (degenorovaní vesničtí burani, ultradegenerovaný člen rodiny, o kterém nikdo nevěděl, atd.), ale David Greene se ubíral hodně nenáročnou odlehčenou cestou, takže výsledek vypadá spíš jako nějaká strašidelná povídka, než jako horror. Staré venkovské sídlo (snad starý mlýn) poskytoval dokonalé prostředí pro noční scény s chuchvalci mlhy, bohužel Greene točil všechny scény za dne (potemnělá kamera), takže z toho nic nebylo a navíc použil tak hnusnou hudbu, že se jsem skřípal zubama ještě hodinu po skončení filmu. THE SHUTTERED ROOM je proto jednou z nejhorších "Lovecraftovin", jakou jsem měl tu smůlu vidět. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek byl natočen v britské produkci, ale nikoli studii jako Hammer nebo Amicus, ale mají ho na svědomí Seven Arts Pictures a Troy-Schenck Productions. Nejsou tak odvážní v tom, co je zobrazováno, ale přesto jsou zde scény, které vás nenechají klidnými, a i když nejsou explicitní, je celkem nepříjemné je sledovat. Další ukázka toho, že britský horor byl mnohem zajímavější v minulosti než dnes, kdy se snaží být moc americký. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Oliver Reed v další bohémské a proklatě divoké roli. Víc ale na filmu zajímavého není, leda snad koprodukce GB-USA - filmové prostředí simuluje Novou Anglii, natáčelo se však v britských ateliérech. Slabá pointa se dá vytušit, pokud u filmu náhodou usnete, ani nepřetáčejte zpět. ()

Chuppa 

všechny recenze uživatele

Další slátanina, která si od Lovecrafta vypůjčila pouze jména jako Wheatley nebo Dunwich. Děj je nudnej, postavy se chovaj naprosto nelogicky, navíc se to celý odehrává ve dne, což hororu moc nepřispěje. Proste dalších zbytečně strávenejch 99 minut mýho života.. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama