Reklama

Reklama

"Interstella 5555 - The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem" z dílny japonského mistra Leiji Matsumota je nakreslen na míru ke slavnému albu Daft Punk "Discovery". V dojímavém sci-fi příběhu o zrození nejslavněvnější kapely na světě tedy narazíte na hity jako "One More Time", "Aerodynamic", "Digital Love", "Something About Us" ad. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (118)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Já jsem si vždycky říkal, že ty videoklipy, které rotují i v dnešní době často v televizi, musí mít nějaké pokračování, protože jsou prostě až moc dobrý. A taky že mají, jenom já blbec jsem o tom nevěděl. Teda ono to není pokračování ale regulérní film, který je komplet v Daft Punk soundu. Já teda podobnou muziku až na výjimky moc rád nemám, ale Daft Punk ta výjimka je a jejich písničky docela žeru. Zvláště to hodně povedené album Discovery, z něhož jsou zde všechny songy. Anime je sama o sobě dost dobrá, ale ta muzika tomu dává úplně nový rozměr a pozvedá to ještě o úroveň výš. Prostě super a jsem hodně rád, že jsem ten jejich přes hodinu dlouhej videoklip konečně viděl celej. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Mno, pár výhrad žel mám. Ale jsou to drobné výhrady. Trošku mi vadila modrá barva pleti mimozemšťanů, protože třeba u té holky mi to připomínalo Šmoulinku. Ta japonská animace je chvílemi naprosto geniální, aby tam pak animátoři prdli rádoby vtipnou postavičku jak z Dobrodruhů z vesmíru (ano, jeden z členů skupiny). Některé skladby bych prohodil, třeba ta u pohřbu se ke scéně moc nehodila. Samotná hudba docela ušla, jen to, že některé skladby stojí na repetitivnosti, mi chvílemi vadilo - a asi nejvíc u závěrečné, skoro nekonečné skladby. AVŠAK. Jinak mne celý film hodně potěšil. Říkal jsem si, že takhle kdyby někdo zfilmoval od ELO Time, to by bylo super. Tady to trvá hodinu a nápadů je, že by z toho Američani natočili 24 sezón nějakého seriálu. Vážně mne to hodně bavilo, a když už jsem si myslel, že jsem tvůrce prokoukl a vím, co bude dál, přišli s docela nečekaným zvratem. SPOILER SPOILER A ten nápad, že Mozart, Jimi Hendrix nebo Ella Fitzgerald vlastně byli mimozemšťané mne hodně nadchl. KONEC SPOILERU Navíc tam jsou drobné špílce jako fotbalový zápas Francie a Japonska, který je v určitou chvíli 1:1 (ha ha, kdo zná japonský fotbal, tak ten vtip pochopí daleko víc) nebo že na zlatých deskách jsou nominováni Daft Punk. Celkově to má přes určité smutné momenty hodně poztivní náboj, a to mezigalaktické spojení s mimozemšťany při koncertu je hodně příjemná vize. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Dětsky nostalgické retro ani ne tak pro diváky jako pro Daft Punk, kteří si projektem splnili sen spolupráce s tvůrci anime seriálů, na nichž vyrůstali. V porovnání s festivalově subverzivní iniciací Electroma a audio-vizuální symbiózou Tron: Legacy je Interstella prostě jen nezávazný chillout on the dancefloor. - Více euforický pohled v letité recenzi na Manga.cz. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Muzikál, videoklip, kritika hudebního průmyslu? Nejspíš jsem viděl úplně jiný film než všichni ostatní zde. Interstella 5555 má s videoklipem společné jen to že se v něm nemluví, o nějaké stylovém obrazu vytvořeném jen pro právě znějící hudbu nemůže být vůbec řeč, je to celé jen primitivní hodinu dlouhý film o zlém techno-mágovi který z jedné galaxie unese populární kapelu proto, aby z ní v galaxii jiné udělal jinou populární kapelu. S ní chce vyhrát jakousi hudební cenu, se kterou pak chce z neznámého důvod vykonat nějaký magický rituál. Jak v tomto někdo může vidět inteligentní satiru opravdu netuším, já viděl jen nesmírně natahovanou a hloupu epizodku silně připomínající podřadné animované akční seriály pro děti, kterými nás pravidelně už od osmdesátých let krmí dětské televizní kanály (dnes například Jetix a Minimax), jen s tím rozdílem že toto má "jinou" zvukovou složku. Samotná diskohudba je vcelku fajn, ale neexistuje žádný důvod pro to ji "poslouchat" v této podobě. Když už Daft Punk ve filmu, tak například v Tronovi, který jednak mnohem lépe souzní s jejich tvorbou, a hlavně je sám o sobě mnohem lepším filmem. Každopádně v žebříčku "nejlepších sci-fi" toto absolutně nemá co dělat, je to v žánru zhruba na stejné výši jako animovaný seriál Transformers. 5/10 ()

Gothar 

všechny recenze uživatele

Anime síce neobľubujem, ale v spojení s hudbou od Daft Punk (zvlášť z ich podľa mňa najlepšieho albumu) mi to nevadilo. A ako písal Malarkey v komentári k "filmu" D.A.F.T. - je to krásne a originálne vybočenie z priemerných sexistických klipov k bežným skladbám zo žánru elektronickej a tanečnej hudbe. A tá hudba...Discovery je u mňa tým najlepším čo kedy v elektronickej hudbe vzniklo, celý album je zmesou rôznych štýlov a pre m§a je dokonalý. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • Současně s premiérou filmu se uvedení dočkalo také album "Daft Club" kapely Daft Punk, které mělo snímek podpořit. (Hem.m)
  • Autorem vokálů v písních „One More Time“ a „Too Long“ je Dj a hudební producent Romathony. (l3ricktop)
  • Skladba „Superheores“ obsahuje vysamplovaný vokál „Something is in the air“, který pochází ze skladby „Who's been sleeping in my bed“ od Barryho Manilowa. (l3ricktop)

Reklama

Reklama