Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh vypráví o tom, že i upírské rodiny mají s dětmi své problémy. Hrdinkou je upírka, která utíká z Transylvánie do Kanady za svou tetičkou, protože si nechce vzít za manžela upíra, ale člověka. (Zetwenka)

Recenze (3)

willis 

všechny recenze uživatele

romantický horor... není vtipný a je příliš dlouhý a tedy nudný. Upírka Karmina uprchne z Transylvánie do Montrealu ke své tetě před svým nastávajícím manželem upírem Vladem. V Kanadě se zamiluje do hudebníka(člověka), ale Vlad ji pronásleduje. atd. atd...........Děsivé na tom je, že existuje i pokračování které jsem, díky bohu nebo drakulovi, neviděl. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Po osmi letech od původního sledování (2004) se mi film podařilo sehnat znovu - opět s dabingem (i když ke kanadským frankofonním filmům se DVD i titulky shánějí dost blbě) a navíc na notně ošoupané VHSce. Kouzlo filmu se naštěstí nevytratilo. Představte si kombinaci Návštěvníků (odporný magický lektvar, jež křiví ústa, láme vaz, na CGI hnůj už naštěstí nezbyly peníze), Četníka a mimozemšťany (hodinky pípající, kdykoli musí ne-člověk pozřít látku, kterou musí pravidelně užívat) a Cormanova Havrana (souboj, během kterého se protivníci fyzicky nedotknou, protože každý z nich se nachází na druhém konci místnosti), přidejte některé upírské prvky a máte Karmínu. Film si pohrává s pravidly upírského subžánru, ale víceméně je dodržuje - účinek lektvaru je pouze dočasný a po jeho vyprchání se vrací původní znaky jako zuby, citlivost na slunce či absence odrazu v zrcadle. Nevznáší se tu všichni upíři, ale pouze Karmína, když slyší varhany, na které hraje Filip. V poslední scéně se pak vznášejí za zvuků varhan oba. Poznámka k popisku - Karmina pouze uteče, protože si nechce vzít Vlada, nikoli proto, že se chce vdát za člověka - dokud se nezamiluje do klávesisty Filipa, tak lidmi pohrdá. ()

Reklama

Reklama