Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Studentka práv Jiřina (N. Gollová) přijede na prázdniny do rodinné vily své babičky paní Bártlové (R. Nasková). Svezou ji autem kamarádi Vašek a Karel (R. A. Strejka a A. Novotný), kteří mají trampskou chatu v nedalekém lese. U babičky Bártlové žije druhá vnučka, patnáctiletá Jarmila (S. Májová), kterou zle sužují konzervativní názory staré paní a její přísná výchova. Do vily dochází pravidelně rodinný přítel a lékař MUDr. Kosina (J. Steimar), který léčí babiččiny vesměs smyšlené neduhy. Babička nemá ráda moderní mladé muže, ale svůj názor, když student medicíny Karel svým zákrokem zachrání život nešťastně zraněnému synovi jejího zahradníka. Babička začne chodit na procházky do přírody a konečně nepotřebuje žádné pilulky… Režisér Miroslav Cikán využil velkého komediálního talentu přední členky Národního divadla Růženy Naskové a velmi oblíbené Nataši Gollové, která zastupovala v českém meziválečném filmu typ moderní, vtipné a často ztřeštěné dívky. (Česká televize)

(více)

Recenze (100)

nash. 

všechny recenze uživatele

Nikdy dřív ani potom nebyl generační střet v čekém filmu tak zábavný, optimistický a sympatický. Růžena Nasková dokázala, že má okouzlující komediální talent stejně velký jako třeba třeštidlo Gollová, ale neztratila přitom ani špetku své noblesy. A to v pohodovém prázdninovém příběhu plném trampů, zákazů, "drobných technických problémů", milých momentů, zábavných situací a několika nezapomenutelných, u nás doma již zlidovělých hlášek. Jeden z těch filmů, na které se člověk může dívat stále znovu a vždy znovu pobaví a navodí dobrou náladu. Pro mě lepší než třeba mnohem známější Tetička. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Udělat si někdy výlet do starých časů, je osvěžující lék na stres a uspěchanost dnešních dní. Tento film takovou možnost poskytuje a Růžena Nasková, je kouzelná stará dáma, která nás tam zavede. Každý člověk, stejně jako ona v této přívětivé letní komedii, může někdy opustit své zajeté koleje a stereotypy a udělat něco nečekaného, i když se za čas obvykle vrátí ke své přirozenosti. Tak si říkám, jak by se dneska tato stará dáma srovnala s barevnou televizí, videem a počítačem, a jaké rozpaky by u ní asi vzbudily pojmy jako satelit, fleschka nebo MP3. Taky trempování už není, co to bývalo a mládež dává přednost jiným aktivitám. Tak jsem se na chvilku zastavila a nechala se pozvat k táboráku a do toho starého domu, kam Nataša Golová vnesla svěží vítr, slunce, smích a dobrou náladu. Líbilo se mi tam a pokud bude příležitost, přijmu pozvání i příště. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Sympatické filmy s Růženou Naskovou můžu, nejsou to sice zdaleka všechny, ve kterých se objevila, ale zrovna „Teplá, Teplice… tepláky tady nejsou" má v sobě ten skvělý feeling druhé půle 30. let, kdy nejdůležitější byla mladá mysl a zákeřnost nikdy nebyla tak zásadně podlá. Umba film do každé rodiny! ()

Čtec 

všechny recenze uživatele

Nadprůměr podobné produkce z tohoto období. A co nových slov jsme se naučili: táborák, ping pong, lyže, kopaná, ahoj, nazdar, šlágr, hobl, jégrovky a teplice (nebo že by tepláky?). Vidět v nich Růženu Naskovou - k nezaplacení... Jednu hvězdičku samozřejmě automaticky přidává moje láska Nataša Gollová... ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Ku sledování této mravoučně lidové libové komédie si laskavě natáhněte tepláky... Trempovati pak nejlépe v trenkách Jégrovkách, s vozem značky Aero a v perkách firmy Baťa! Bať tak... %-[] - - - - - (Poprvé viděno kdysi v dobách bezpříkladných, hodnocení 19.11.2011 při mnohém repete 627., komentář zde jako dvaatřicátý - 19.11.2011) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Stella Májová (Jarmila) hrala vo filme ako 15-ročná, a preto dochádzala do Prahy natáčať s matkou. Pri ceste domov ju autor filmu Jan Snížek nechal odviesť čiernou limuzínou. (Raccoon.city)
  • Na scénáři k filmu se podílel známý trampský písničkář Jarka Motl. (raininface)

Reklama

Reklama