Reklama

Reklama

Stopa vede ke Stříbrnému jezeru

(festivalový název)
  • Východní Německo Die Spur führt zum Silbersee
všechny plakáty

Obsahy(1)

Loutkový film vypráví o parníku na Mississippi, na němž pluje bandita Brinkley, na kterého byl vydán zatykač a který proto své zrzavé vlasy schovává pod černou parukou. Old Shatterhand, doprovázený Hobble-Frankem a Tetou Drollovou, se také nachází na parníku, aby kmenu náčelníka Velké Medvědice doručil mapu, která vede ke zlatému pokladu na Stříbrném jezeře. Brinkley se o mapě dozví a pokusí se ji ukrást. Nejen mapa ale může skončit ve špatných rukou, ohrožené jsou i peníze na odměny pro železničáře. Vinnetou spěchá na pomoc – zvládnou ale s Old Shatterhandem zastavit Brinkleyho a jeho bandity? Je ještě možné poklad na Stříbrném jezeře zachránit? (Das Filmfest)

(více)

Zajímavosti (2)

  • Bylo zhotoveno okolo 90 loutek a 36 různých dějišť. (hippyman)
  • Realizace filmu trvala přes tři roky. Již v roce 1987 mohli návštěvníci při dnech otevřených dveří společnosti DEFA obdivovat železniční stanici a lokomotivu Union Pacifiku. (hippyman)

Související novinky

Kina ovládne němčina, startuje DAS FILMFEST

Kina ovládne němčina, startuje DAS FILMFEST

14.10.2019

3 země – 4 města – 7 kin – 8 programových sekcí – 20 hostů - 50 celovečerních filmů a další 4 bloky krátkých filmů. Tento týden startuje festival DAS FILMFEST a již po čtrnácté nabídne divákům… (více)

Reklama

Reklama