Reklama

Reklama

Někdy veselo někdy smutno

(festivalový název)
  • Indie Kabhi Khushi Kabhie Gham... (více)

Obsahy(1)

Rahul se rozhodne oženit proti vůli rodičů a je za to vykázán z domu. Po letech se však jeho mladší bratr rozhodne zpřetrhaná pouta opět spojit a vydává se studovat do Londýna, kde jeho bratr i s rodinou nyní žije. Že jeho cesta za rodinným štěstím však nebude jednoduchá je stejně jasné, jakože se vedle studia stihne i sám zamilovat. Film posbíral řadu zejména domácích ocenění. (berg.12)

(více)

Recenze (27)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Kajol bola nádherná, Hrithik výborný tanečník, Kareena vyzerala ako tmavovlasá Paris Hilton a nezachránil to svojim pohľadom ani Shahrukh. Príbeh typický bollywoodsky, kopec uplakaných ľudí, prehrávanie, strašne veľa pátosu, krásne kostýmy, v Londýne naopak otrasné, celkom slušné tanečné choreografie, muziku som už aj lepšiu počula ... ja viem, Bollywood, ... ale ja som sa miestami celkom dosť trápila. Takže nabudúce. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

O tento film jsem se zajímal především z důvodu extrémně dlouhé stopáže (co je nad tři hodiny, zřídkakdy bývá špatné). Dostalo se mi příjemného audiovizuálního i emocionálního zážitku. Nejsilnější stránkou K3G jsou muzikálová čísla, jimž vévodí kultovní "Shava Shava". Je vidět, že na kostýmech a výpravě se nešetřilo, a z prostředků, které na ně padly, by se nejspíš najedlo nejedno bombajské předměstí. Z hereckého obsazení na sebe největší pozornost strhává krásná a příjemně ujetá Kajol v roli Anjali. (546.) ()

Reklama

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že je to z tohto storočia, pôsobilo to na mňa strašne staromódne. V duchu starej školy. Príliš uplakané, príliš dlhé, odtancované a odspievané so strašným afektom a príbeh musel byť oveľa krajší na papieri ako v tomto troj a pol hodinovom balaste. Je to síce naplieskané hereckými hviezdami prvej úrovne. Ale čo z toho, keď shahrukh ničím neprekvapuje, Amitabh viac menej iba "vystupuje", Kajol afektuje (ale stále je krásna, o tom pokoj), Kareena hrá celkom odveci rolu sexbomby a Hrithik je na rozdiel od súčasnosti ešte len rádoby cool fracek typu Zac Efron. Asi najsilnejšie herectvo som vnímal od mamky v podaní pani Badhuri. Takže... pod tri sa nedá, snahy je tam citeľne dosť, ale aj na základe tržieb a celkového vrúcneho prijatia publikom, ba dokonca kritikmi, si tuzemský divák, ktorý si povie, že to s týmito filmami skúsi, bude podľa mňa asi skôr sklamaný. A to je škoda. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Toto je "obrovský" film po každej stránke, svojou dĺžkou, výpravou, obsadením, námetom, spracovaním, proste všetkým. Je to klasika a to hovorí za všetko. Krásna hudba, veľmi podarená. Námet samozrejme na Indiu klasický, láska, rodinné vzťahy, láska rodičov, tradície a ich búranie, aj keď niektoré prezentované tradície sú s tradičnými indickými trochu na nože, ale kto by im to vyčítal, toľké roky britskej nadvlády sa niekde prejaviť musia. Hlavne vzdelanejší ľudia v tom majú trochu chaos a od tých klasických tradícií sa odkláňajú viac či menej. Tak či onak, je to veľkofilm, ktorý stojí za to. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Hvězdně obsazené rodinné drama, podané s veškerou pompou a patosem, jakého je Bollywood schopen. A že jejich velikost je v tomto ohledu téměř neomezená. Tři a půl hodiny vypjatých emocí, hudby a tance, kde milé momenty na hranici komedie střídají ubrečené scény, ve kterých tečou slzy proudem mužům, ženám i dětem. To vše bohatě prokládáno velkolepými tanečními choreografiemi zaplněnými snad všemi existujícími barvami a desítkami tanečnic a tanečníků. Zkrátka typický bollywoodslý biják se vším co k němu patří. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (6)

  • Píseň „It's Raining Men“ byla použita bez svolení držitelů práv. Ředitel byl žalován u britského soudu. (ČSFD)
  • Ve filmu dostal malou roli i John Abraham, ten ji ale odmítl. (ČSFD)
  • Waheeda Rehman byla obsazena jako Amitabh Bachchanova matka, a měla už také natočené některé scény, ale její manžel během výroby filmu zemřel a ona od projektu odstoupila. (ČSFD)

Reklama

Reklama