Reklama

Reklama

Červi

Trailer

Obsahy(1)

Dne 29. září 1975 zasáhla pobřeží Georgie prudká bouře. Poblíž městečka Fly Creek se zřítilo vedení vysokého napětí a do půdy se dostalo obrovské množství elektřiny. Vzápětí na městečko zaútočily miliony slizkých červů. Vypadá to, že lidé nemají šanci... (Allan)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Makaróny nebo špagety? Něco ozubeného mezi tím. Roztomilý ekohoror přesně v duchu béčkových filmů 70.let. Blízký příbuzný mladších španělských Slimáků, kteří mě bavili o něco více. Přes polovinu filmu se nic zásadního neděje, sledujeme jen konverzaci a drobné příhody hlavních postav. Napětí, které vyvolala úvodní bouře, mizí jako pára nad hrncem. V poslední čtvrtině se vše rozjede naplno a hladové zubaté tkaničky se vrhají na vše lidské. Že někdo podlehne okamžitě, jiný po delší době a další vůbec, nu, to už je jiná. Stejně nejspíše většina diváků chce vidět pořádnou dávku gore hostiny. V tom je trochu problém, červů je sice mraky, leč přímá akce v detailu se nějak nedostává. To takoví Italové, panečku, ti by se předvedli v jiném světle! Na hnusné deštivé odpoledne nakonec dostačující. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

3.6/10 na imdb a 56% na csfd ma od projekcie dlhšiu dobu odradzovalo, nakoniec som však bol príjemne prekvapený... Squirm je osobitý animal horor o vraždiacich červoch, ktoré si napriek tomu, že majú čoby hororoví predátori v porovnaní s iným zástupcami fauny nižší potenciál, predsa len na plátne ukrojili svoj kus koláča a ich svojrázne útoky ma bavili. ()

Reklama

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Doslova peklo. Elektrický proud tryskající z poničeného vedení a proudící promoklou zemí nutí odporné, slizké, podrážděné krvelačné červy, aby vylezli ze svých doupat a ze záhadných důvodů se krmili na všem živém, co jim přijde pod "nos". Začíná ona osudná noc a červí rodinka si už brousí zuby a chystá se za tmavé noci při svíčkách spolknout naše hrdiny v jejich potemnělém příbytku. Krev, strach, nervní hudba, trýznivé a žalostné atmosferické ruchy a zvuky, hromada slizkých bestií a minuty ubíhající v zběsilém boji o holé životy - to je film "Červi". Tak jsem zase jednou slintal blahem nad tím, jak až úžasný může můj oblíbený filmový žánr "přírodní horor" být. Na téma červ už nikdy víc očekávat nebudu, protože tento snímek vytěžil maximum. Je to opravdu hrůza jako řemen, která mě řádně přiškrtila při sledování červů prolézajících tělními dutinami, pološíleného chovatele již zmiňovaných domácích mazlíčků anebo při prožívání trýznivých chvil na zlověstném odlehlém venkově, ve starých domech s ošuntělým nábytkem, kde smrt číhala na každém kroku. Někomu se tento film může zdát jako úplná kravina, ale mně se filmaři tímto typem šokujících, nechutných hororových béček zavděčí vždycky. Po skončení mi zůstal jen sevřený žaludek, znechucení, husí kůže a skvělý pocit z dalšího skvostného snímku v mé sbírce. 70% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Já si nemůžu moc stěžovat. Film má sice dost nedostatků, ale ono když jde o béčkový zvířecí horor, tak se ani není čemu divit. Herecké výkony nepatří mezi nejlepší, no každopádně jim nelze upřít snahu. Většinu z herců jsem ani neznal, ale ústřední čtveřice – potažmo pětice postav to utáhla sama. Co se týká červů, tak je pravda, že tvůrci mohli trošku přitvrdit. Na to kolik jich tam bylo, jsme se opravdu dočkali tak tří-čtyř zajímavých scén a to je trošku málo. Docela se divím, že toho Patricia Pearcy natočila za své kariéry tak poskrovnu. 6/10 ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Béčkový horor o červoch, na ktoré spadlo elektrické vedenie, a oni sa zmenili na nebezpečných zabijakou, ktorý napádajú ľudí. Priemerná atmsféra, poteší semtam nejaké to gore, koniec bol dobrý stým slizkým červom a samotné zničenie týchto hnusných, odporných červoch. Sem tam to začne aj nudiť, ale až tak vela by som to nezatracoval 60 percent. ()

Galerie (35)

Související novinky

Jste Otrlý divák?

Jste Otrlý divák?

16.02.2006

Když nepočítáme sledování odpoledních telenovel, je jediný způsob, jako to zjistit: sebrat se a jít do pražského kina Aero na některé - a nebo rovnou na všechny - snímky uváděné v rámci přehlídky… (více)

Reklama

Reklama