Reklama

Reklama

Přežili jsme Ardeny

  • USA Saints and Soldiers (více)
Trailer

V polovině prosince roku 1944 se Hitlerova armáda chystá na bleskovou válku u Ardenského lesa a hrozivou zimní ofenzívu známou dnes jako bitva o výběžek. Desátník Nathan Greer a jeho přítel Gordon Gunderson se octnou v pasti spolu s více než stovkou amerických vojáků na zasněženém poli. Střelba Němců vnese paniku a zmatek do jejich řad. Greerovi, Gundersonovi a hrstce dalších mužů se podaří uniknout před masakrem do blízkého lesa. Bez jídla a zbraní se vydávají do nemilosrdné zimy a pokouší se dostat zpátky na spojenecké území. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

meave 

všechny recenze uživatele

Postrádala som emócie. Také nejaké skutnočné, nie len lásku k Bohu, ktorá mi vraví, že mám milovať aj svojho nepriateľa a keď ma bude milovať rovnako, tak mi pomôže. Takže keď sa budeme poznať všetci osobne, tak sa nebudeme strieľať a na svete bude všetko krásne. Iba ak by ste náhodou narazili na tých cudzích, tak smola. Patetická bola aj posledná cigareta, hraný cynizmus - všetko ako z dosiek mi kazilo celkový dojem. Takže tak za tri - ešte pozerateľné. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Průměrný válečný film, který se skutečně snažil (nejen) dle mého názoru hlavně svést na úspěšné vlně svých slavnějších předchůdců. Menší rozpočet je tu neskutečně znát, atmosféra doslova trpí místy až nezáživným tempem a hlavně scénárista neměl zřejmě svůj den, nebo mu chyběla tvůrčí kreativita. Nelogických kopanců tu bylo víc než dost, ale asi nejvíc mě trápila absence většího počtu opravdu nervy drásajících pasáží. Tohle je snad první film podobného ražení, kde mi nebyla ani jedna postava sympatická natolik, že bych jí fandil a chtěl, aby přežila. Teprve s koncem příběhu se dostavila i chvilka napětí, jestli se česká distribuce zase nesekla s názvem filmu. Byla obrovská škoda, že si trochu nepohráli s onou mysteriózní vložkou – mohla to být hned lepší podívaná. Takže podívat se na to určitě dá, ale žádná velká sláva to rozhodně nebyla.50% ()

Reklama

no2 

všechny recenze uživatele

8/10 - Jsou filmy o válce, které prostě zůstanou nepřekonány a jsou kultovními - pro mě Lovec jelenů, Apokalypsa, Četa, Olověná vesta. Potom ty, které jsou sice neméně kvalitní, ale nějak je vnitřně odmítám zařadit bok po boku k filmům z výše uvedené ´nedotknutelné čtveřice´ - např. Narozen 4. července, Zachraňte vojína Ryana... A pak je třetí skupina, do níž bych zařadil i tento snímek (a pak samozřejmě i čtvrtá a pátá ´cenová´, ale těmi se teď zabývat nebudu...). Film Přežili jsme Ardeny nebyl natočený se záměrem, aby se zařadil do jedné z prvních dvou skupin. Přesto je to pro mě jeden z lepších filmů, možná proto, že bližší než ´akční řeže´ je mi psychologie postav... Mimochodem, přirovnání ´válečný Stalker´ mi připadá trefné. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Film je nízkorozpočtového charakteru až běda...je to na něm nesnesitelně znát a je to škoda. Ale i tak se vcelku jedná o povedené válečné drama o skupince přeživších Američanů, kteří takřka utekli smrti ze zmrzlých německých pařátů v jejich poslední ofenzivě a jdou samotným středem Ardenského lesíku směr Spojenecká fronta, co jiného jim také zbývá. Herecké výkony nejsou sice nijak excelentní a samotné vojáky jsem si až do konce filmu pletl, což by se samozřejmě nemělo stávat, ale u takovéhoto filmu mi to tolik nevadí i historické fakta jsou takřka nulová, dalo by se to brát jako menší příběh jedné skupinky na pomezí skutečně velké události, který jistojistě upadne v zapomění...možná stejně jako tento film což je vcelku škoda. --- Proč sis oblíbil fritzy? - Většina z nich je stejná jako my, nosí akorát jinou uniformu - Takže Adolf Hitler je prima parťák, akorát jinak oblečenej? ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack J Bateman a Bart Hendrickson: 1. Saints and Soldiers ,2. Opening Titles ,3. Aftermath ,4. Robbing the Dead ,5. Life after Death ,6. Mission to Manhay ,7. Deacon's Prayer ,8. Traveling by Moonlight ,9. The Blizzard ,10. Deacon's Ghosts ,11. Vilia (Composed by Franz Lehar - Performed by JoAnn Ottley) ,12. Redemption ,13. Time is Ticking ,14. The Rescue ,15. I Never Miss ,16. This is Your Card ,17. The Chruch ,18. The Angel ,19. Win the War and Go Home ,20. One Last Cigarette ,21. Into the Belly of the Beast ,22. Battle at the Front Lines ,23. Going Home ,24. Gould Says Goodbye to a Friend ,25. End Titles (Saints and Soldiers) , ()

Galerie (10)

Zajímavosti (24)

  • Jediná puška, kterou má ze začátku Kendrick (Larry Bagby) a spol., je německá 98k. (Gordy34)
  • Všechny zbraně použité ve filmu jsou autentické a plně funkční, upravené pro střelbu slepých nábojů. (ČSFD)

Reklama

Reklama