Reklama

Reklama

Přežili jsme Ardeny

  • USA Saints and Soldiers (více)
Trailer

V polovině prosince roku 1944 se Hitlerova armáda chystá na bleskovou válku u Ardenského lesa a hrozivou zimní ofenzívu známou dnes jako bitva o výběžek. Desátník Nathan Greer a jeho přítel Gordon Gunderson se octnou v pasti spolu s více než stovkou amerických vojáků na zasněženém poli. Střelba Němců vnese paniku a zmatek do jejich řad. Greerovi, Gundersonovi a hrstce dalších mužů se podaří uniknout před masakrem do blízkého lesa. Bez jídla a zbraní se vydávají do nemilosrdné zimy a pokouší se dostat zpátky na spojenecké území. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

hell_boy 

všechny recenze uživatele

Poměrně zajímavý a netradiční válečný film. Scénář nijak skvělý, herecké výkony neznámých herců průměrné, hudba se ozve jen na začátku a na konci a navíc poměrně dost nelogických nesmyslů by řadilo tento snímek do propadliště dějin. Jenže nevím proč, ale i přes tyto nedostatky má film své kouzlo. Nevím jestli je to povedeným koncem nebo tím, že film je tak krátký, že nezačne nudit, ale já jsem se poměrně bavil a myslím, že jako zajímavé spestření večera se tento snímek hodí. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Sklamal ma vizuál i forma. Vizuálna stránka strašná, neviem čo to bol za čiernobiely štýl, ale ťahal oči. Forma mola viac menej diskusná, veľa dialógov, málo akcie. V podstate sa tu nič veľké neudeje, človek ani nemá pocit, že by šlo o kľúčovú bitku druhej svetovej vojny. V dokumentárnom filme sa dozviem oveľa viac. A v ňom budem mať aj lepší a autentický obraz. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Možná až přehnaně lidský a psychologický válečný film, jehož největší problém je právě obsah. Nějaký silnější příběh totiž chybí, tudiž se divák bude celou dobu víceméně nudit. Herci sice hrají poměrně solidně, ale jejich charaktery nejsou ani trochu prokreslené, takže ač se snaží sebe víc, působí spíše jako figurky. Na druhou stranu vizuální stránka je precizní, jenže kamerové filtry, ruční kamera a rychlé střihy - tohle všechno je prakticky na nic, když není dramaturgie a scénář. ()

messiah 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem mnoho, dostal jsem málo. Pár zasněžených spojeneckých vojáků utíká před tlupou zanšžených německých vojáků zasněženou krajinou. Po cestě se zastaví na návštěvu zasněženého domu...nicmoc se neděje a to je největší slabinou filmu. Nemá to spád. Nejen že si klidně dojdete na záchod, aniž by jste měli pocit že o něco přijdete, ale můžete si i odskočit ukuchtit něco teplýho do žaludku, nebo pro pivko do džbánku. Od válečného filmu čekám rozhodně víc...a nemusí jít pouze o akci a přestřelky... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Dobre realisticky natočený vojnový film, ktorý sa vyhol našim kinám, to je asi dôvod prečo som ho prehliadol.Tiež jeden z filmov ktorého ovplivnil"Ryanovský" look,ale to je len dobre. Dojímavý záver, film natočený podľa skutočnej udalosti, ktorému sa dá veriť a hlavne myšlienka, že aj Nemci sú ľudia "len nosia inú uniformu".70%. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (24)

  • Oberon (Kirby Heyborne) kouří cigarety Lucky Strike. Všimněte si, že na krabičce je červený kruh s bílým pozadím. Je to správně. Během války byl červený kruh opravdu na bílém pozadí. Na začátku filmu ale seberou němečtí vojáci Gordonovi (Peter Holden) krabičku Lucky Strike, kde je červený kruh na zeleném pozadí. To se přestalo vyrábět už v roce 1942. (Gordy34)

Reklama

Reklama