Reklama

Reklama

Přežili jsme Ardeny

  • USA Saints and Soldiers (více)
Trailer

V polovině prosince roku 1944 se Hitlerova armáda chystá na bleskovou válku u Ardenského lesa a hrozivou zimní ofenzívu známou dnes jako bitva o výběžek. Desátník Nathan Greer a jeho přítel Gordon Gunderson se octnou v pasti spolu s více než stovkou amerických vojáků na zasněženém poli. Střelba Němců vnese paniku a zmatek do jejich řad. Greerovi, Gundersonovi a hrstce dalších mužů se podaří uniknout před masakrem do blízkého lesa. Bez jídla a zbraní se vydávají do nemilosrdné zimy a pokouší se dostat zpátky na spojenecké území. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

messiah 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem mnoho, dostal jsem málo. Pár zasněžených spojeneckých vojáků utíká před tlupou zanšžených německých vojáků zasněženou krajinou. Po cestě se zastaví na návštěvu zasněženého domu...nicmoc se neděje a to je největší slabinou filmu. Nemá to spád. Nejen že si klidně dojdete na záchod, aniž by jste měli pocit že o něco přijdete, ale můžete si i odskočit ukuchtit něco teplýho do žaludku, nebo pro pivko do džbánku. Od válečného filmu čekám rozhodně víc...a nemusí jít pouze o akci a přestřelky... ()

kowalski 

všechny recenze uživatele

Vojáci hodně pospíchají aby předehnali tankovou divizi ale ujdou vždy deset metrů a pak sedí a kecají a pronášejí takové ty klišé věty z válečných filmů: "co tady vůbec děláme? - To je šílené" Nejvíc mě rozesmála scéna, kdy němci přijedou k jejich úkrytu transportérem - amíci je zastřelí a když chtějí tím transportérem odjet tak už v něm není palivo :))) Už od začátku filmu bylo jasné, že hlavní zamlklý hrdina zemře. A taky jo... hodně nudný... ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Dobre realisticky natočený vojnový film, ktorý sa vyhol našim kinám, to je asi dôvod prečo som ho prehliadol.Tiež jeden z filmov ktorého ovplivnil"Ryanovský" look,ale to je len dobre. Dojímavý záver, film natočený podľa skutočnej udalosti, ktorému sa dá veriť a hlavne myšlienka, že aj Nemci sú ľudia "len nosia inú uniformu".70%. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Barevně fascinující, příběhem nudící a herecky mdlý film, ve kterém se po celou dobu vlastně nic neděje. Něco se stane v úvodu, něco na konci a jinak se hodinu koukáte na vojáky, kteří vypráví své zážitky z války či dětství, přičemž hlavní trauma jednoho z nich je stěžejním bodem tohoto celého spektáklu. I to se nakonec dozvíte, ale prostě je tenhle film o ničem a tudíž zbytečný. [březen 2005] ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Film je nízkorozpočtového charakteru až běda...je to na něm nesnesitelně znát a je to škoda. Ale i tak se vcelku jedná o povedené válečné drama o skupince přeživších Američanů, kteří takřka utekli smrti ze zmrzlých německých pařátů v jejich poslední ofenzivě a jdou samotným středem Ardenského lesíku směr Spojenecká fronta, co jiného jim také zbývá. Herecké výkony nejsou sice nijak excelentní a samotné vojáky jsem si až do konce filmu pletl, což by se samozřejmě nemělo stávat, ale u takovéhoto filmu mi to tolik nevadí i historické fakta jsou takřka nulová, dalo by se to brát jako menší příběh jedné skupinky na pomezí skutečně velké události, který jistojistě upadne v zapomění...možná stejně jako tento film což je vcelku škoda. --- Proč sis oblíbil fritzy? - Většina z nich je stejná jako my, nosí akorát jinou uniformu - Takže Adolf Hitler je prima parťák, akorát jinak oblečenej? ()

Galerie (10)

Zajímavosti (24)

  • V jednom ze záběrů lze na okamžik spatřit německý těžký tank Tiger II, který měl v ofenzívě v Ardenách pomoci Němcům vyhrát. Pro nedostatek paliva však tento záměr nevyšel. (R3d_F0x)
  • Na fotografii, kterou ve filmu nosí Deacon (Corbin Allred) stále při sobě, je babička herce Corbina Allreda. Je to fotografie, kterou u sebe nosil Allredův dědeček během druhé světové války. (Langy10)

Reklama

Reklama