Reklama

Reklama

Metallica: Some kind of monster

  • USA Metallica: Some Kind of Monster

VOD (1)

Obsahy(1)

Snímek METALLICA: Some Kind of Monster přináší fascinující a opravdový pohled na životy členů nejslavnější heavy metalové kapely v hudební historii. Kapely, která po dvaceti letech své existence čelí obrovským osobním a profesionálním výzvám v průběhu natáčení jejich, po pěti letech, nejnovějšího alba St. Anger. Vztahy mezi členy kapely byly poslední dobou dost chatrné. A protože Metallica po několik let nekoncertovala a ani nevydala žádné album, měli hudební odborníci a hlavně fanoušci obavy o její budoucnost. Dokument, který se natáčel dva roky zachycuje s důvěrnou známostí jednotlivé členy skupiny, jejich vnitřní démony a vzájemné vztahy, ale také snahu o sladění osobních životů s požadavky neustále se měnícího hudebního průmyslu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (118)

Dokina.cz (Vojtěch Rynda)

"Přes veškerou snahu tvůrců Metallicu a její "boj" heroizovat proto uvidíte jen její nechtěnou sebeparodii: vyšeptalou kapelu se všemi těmi rockovými klišé, která dotáhli k dokonalosti Spinal Tap. Pro někoho může být zajímavé sledovat, jak se rodí nové písničky, ale většina lidí by na tohle urputné…" více

Filmpub.cz (Petr Čihula)

"Film není jen vyprávěním o překonávání krize současnosti, ale velice často pro osvětlení daného problému; situace brousí vody dávno minulé - pomocí záznamů z prvních koncertů, patnáct let starých rozhovorů v televizi nebo prostě návštěvy příbuzného. Pomáhá dotvářet celkový obraz situace náhledem na…"

Filmweb.cz (Petr Trella)

"Metallica: Some Kind of Monster je velice zajímavý a v jistém slova smyslu i netradiční dokument odhalující ty stinější stránky celé kapely, kdy se ale zároveň snaží být pohledem z více stran (snad největší klad celého filmu), my tak máme možnost poslechnout si názory jak celé skupiny, tak lidí z…" více

Tiscali.cz (Lukáš Jirsa)

"Kromě vnitřního chodu kapely nám je také ukázán soukromý život jejích členů, i když jen v nevelké míře. Největší prostor je i zde věnován bubeníku Larsi Ulrichovi. Scény z aukce jeho obrazů, kdy se s nimi Ulrich vnitřně loučí, tak dotváří barvitý portrét člověka, který není jen šílenou bubnující…"

Reklama

Reklama