Reklama

Reklama

Hrdinové z východu

  • Hongkong Zhong hua zhang fu (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Číňan Liu (Gordon Liu) si vezme za ženu Japonské dievča, s ktorou ich ešte v detstve zasnúbili rodičia kôli upevneniu medzinárodných vzťahov a obchodu. Mladomanželia sa majú radi, čoskoro sa však dostanú do konfliktu koli veľkým rozdielnostiam ich kultúr. Vznikne spor, v ktorom sa jeden druhému snažia dokázať, že práve to ich bojové umenie je to lepšie. Konflikt vyústi odchodom Liuovej manželky a do Číny prichádzajú najlepši Japonský majstri, aby sa stretli s Liuom v boji o prestíž. (kitano)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (39)

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Kendo Mistr Takeshi Yamamoto s katanou předvádí výtečný výkon, dále je tady expert na Judo Hitoshi Ômae, japonský Sai expert Yasutaka Nakazaki, či japonský expert na oštěp Nobuo Yana. Potěšila mne vyjímečně politická srozumitelnost snímku a Gordon Liu v boji s oštěpem i trojdílnou tyčí. Dokonce předvede drunken box proti japonskému karate. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

I když mne první polovina filmu docela nudila až otravovala (šarvátky mezi čínským manželem a japonskou manželkou v komediálním ražení mne prostě nebraly ...), druhá polovina po příjezdů japonských mistrů nabrala úplně jiný směr a film vylétl někam do naprostých martial-arts výšin. Ten střet dvou kultur prostě můžu, je to klasika, ale je to super. Navíc tady je vše tak detailně podáno a popsáno, že se člověk i něco přiučí. Děj filmu je špatný, ale o to zde nejde. Gordon Liu je jako vždy ve formě. Jeho souboje s japonskými mistry různých bojových stylů jsou super, i když jsem tedy hlavně sledoval ty Japonce, se kterými prostě sympatizuji tak nějak víc. Finální souboj Gordon Liu vs Yasuki Kurata byl pak naprostou třešničkou na dortu. Kurata v naprosto špičkové formě, jak se zbraněmi tak bez nich, prostě frajer, tohohle "martial arts řezníka" jsem vždycky mohl. Parádní záležitost a jednoznačně kult. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně rozhodně jedna z nejlepších klasických kung-fu mlátiček. Příběh podle té nejošuntělejší šablony (mistr učí žáka, aby žák pomstil mistra) nahradila tentokrát šablona méně okoukaná, možná sympatičtější. Premisa, v němž si Číňan vezme Japonku, aby si vzájemně dokázali, čí že bojové umění je efektivnější, nabídne totiž méně humoru (ale jen kapánek) a více akce. A té je ve druhé polovině opravdu přehršel. Hrdina musí přemoct sedm bojovníků - navíc co muž, to jiný styl – takže dojde i na karatistu, judistu nebo fighty s nunčaky, saiemi, šurikeny nebo katanou. Závěr vrcholí samozřejmě v nejdelším souboji s ninjou na poli se slaměnými panáky, kde velkou roli sehraje důvtip. Jinak choreografie nápaditá a to teatrální herectví už divák taky překousne. V rámci dílny Shaw Brothers však famózní kousek. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica filmu, v ktorej sa háda a pomeriava čínske kung-fu s japonským hlavný hrdina Gordon Liu so svojou mladou ženou z Japonska, ma bavila menej, kvôli dosť namyslenej postave manželky opovrhujúcej všetkým čínskym. Aj keď ťažko povedať, či je viac namyslená ona alebo režisér Lau Kar Leung (ktorý si tu stihne cameo opitého majstra), ktorý pre zmenu celý film pretláča názor, že všetky čínske štýly porazia tie japonské. A finálne, čo sme si to sme si, buďme kamoši, to už nezachráni. Celkom by ma zaujímalo, či majú v japonsku radi tento film. Ale aspoň je dej originálny a nikto sa nemstí za nikoho smrť. Len sa zachraňuje česť. Našťastie druhá polovica, ktorá má štruktúru arénovky a hlavný hrdina poráža jedného majstra za druhým, ponúka naozaj fenomenálne bitky. Tie si vychutná každý fanúšik žánru. Špičkovo natočené, prehľadné, dynamické a hlavne s pestrou choreografiou. Dokonca aj ninjovské finále ma výnimočne bavilo napriek rôznym typický gadgetom, ktoré mi bežne pripadajú k smiechu.  Všetci borci tu predvádzajú famózne kúsky a aj po rokoch je tento film pecka. 8/10. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Pre mnoho laikov je kung fu a karate, ci Japonsko a Cina jeden velky gulas. Pravda vsak je, ze rozdiely medzi spominanymi su obrovske. Tento film skvelou moznostou pozriet si niekolko zasadnych rodielov medzi kulturami a bojovymi umeniami (co su v zasade velmi prepojene veci) Japonska a Ciny. Baletne kung fu versus tvrde karate a mnoho technik a zbrani zastupujucich Japosko a Cinu sa tu stretavaju v nelutostnych subojoch. Vzhladom na fakt, ze sa jedna o Hong Kongsky film, je jasne ze Cina je ta spravodliva, ale aj tak je film skutocne nadhernou a neocenitelnou ukazkou konfliktu tychto dvoch obrovsky rozlisnych kultur. Choreografia je paradna a fakt, ze vo filme sa vystrieda mnozstvo odlisnych technik a zbrani, kvalitu mnohonasobne zvacsuje (vyzdvihujem hlavne nadherny suboj cinsky mec vs katana). Pedstavitelia su bezchybny, vedie samozrejme slavny Gordon Liu, ktory si prednedavnom strihol cameo v oboch Kill Billoch. V jeho filmografii tento film hrdo stoji hned vedla 36. komnaty shaolinu. (10/10) ()

Galerie (29)

Zajímavosti (1)

  • Režisér snímku Liu Chia Liang (Lau Kar Leung) ve filmu zvárnil v malé roli mistra stylu opilé pěsti nebo též opilého boxu a dělal choreografii soubojů. (Rominator)

Reklama

Reklama