Reklama

Reklama

Smrt přichází v bílém

  • Francie Dead End (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pro Franka a jeho rodinu jsou Vánoce důležitým dnem v roce. Už 20 let je slaví tradičním způsobem. Ale tentokrát se rozhodnou pro malou změnu. Ještě však netuší, že udělali velikou chybu, za kterou zaplatí. Noční můra v podobě mystické ženy v bílém, která prochází nočním lesem a zanechává za sebou smrt, právě začíná... Děsivé černé auto s neviditelným šoférem odváží své oběti přímo do temné noci. Panika a šílenství. Vánoční svátky se mění v peklo... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (575)

tron 

všechny recenze uživatele

„Ako môže dýchať so zakrytou tvárou?“ – „Nestarajte sa.“ Režijný debut dvoch neznámych mladých francúzskych režisérov a scenáristov, ktorí v Hollywoode nakrútili svoj vysnený projekt (ako sa dozviete z bonusov na DVD). Ak prehliadnem čudný koniec (priznám sa, ja som začal tušiť niečo už keď sa čierna limuzína scénou mrazivo pomaly prešla prvý raz) a určitú monotónnosť jednej a tej istej cesty (viem, že je to pointa, ale aj tak ma to časom začalo nudiť), stále zostane ukážková strašidelná atmosféra jednej veľmi zvláštnej noci (a silný výkon Raya Wisea). Čítali ste Kingovu poviedku „Ten pocit, ktorý sa dá opísať len tými francúzskymi slovami"? Ak áno, pri pozeraní tohto nezávislého americko-francúzskeho hororu si na ňu často spomeniete. Nie je to dokonalé, miestami to dosť nepríjemne stagnuje a keby som mal byť spravodlivý a „sám za seba", dám lepších 60%. Ale atmosféra je vážne nepríjemná (v dobrom) a to je pre dobrý horor NIEKEDY lepšie, ako dobrý scenár a oscarové herecké výkony. A tiež ma potešilo, že po sérii tínedžerských slasherov máme zasa konečne dočinenia s poriadnym, plnokrvným a vážnym „dospelým" hororom (ale zopár morbídnych vtipov, ako je tá s uchom, náušnicou a mobilom, sa nájde). ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vydarený mysteriózny horor. Od začiatku do konca drží v napätí a zaujímavá dejová linka je zahalená do príjemnej tajomnej atmosféry s pár peknými hororovými scénkami. Skrátka ide o dobrý nápad prevedený do dobrého scenára. Zvláštne, pretože aj keď človek na pointu príde vlastne už na začiatku, stále to funguje a koniec aj napriek tomu príjemne prekvapí. Na záver sa to síce trocha zamotá, ale tak je to ešte zaujímavejšie. Odporúčam pozerať až do úplného konca, až po koniec záverečných titulkov, pretože sa z toho stane celkom zaujímavý mindfuck. 80/100 ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Štědrej večer nastal, očistec přichystal, očistec přichystal… Mírně natažený šot BESIPU o jedné rodině Homolkových na cestách, plný nalívání si čistého vína, černého humoru, napětí a sarkasmu - to vše pod otcovsky láskyplným dohledem brilantního Raye Wise za volantem rodinného kočáru. Pravda, jednání postav většinou postrádá logiku a je na míle daleko od předpokladu, jak by se lidé v dané situaci měli chovat, nicméně závěr vše s přehledem uvede na pravou míru. A povídám ti, jestli si to Atari neprosadíš, seš u mě mrtvej Harrington..! ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Pročítám komentáře uživatelů a větší procento celkové reakce je v negativním ohlasu ohledně přidaného humoru v tomhle žánru. Můj pohled je pozitivní. Skvělý horor s výbornou atmosférou. *Hodnocení*: Jedna hvězdička zaslouženě pro Lin Shaye, která byla vynikající a byla přínosem lekaček (nejvíce s brambůrkami, když jsem se ponořil do příběhu Raye Wise - to jsem myslel, že odhodím šálek s kávou). Druhá hvězdička patří škrábání v mozku (na tuhle scénu nezapomenu) a třetí za finální pointu, která je velmi cenná v tomhle žánru. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

U atmosféry tohodle hororu jsem se posral. Asi tak moc, jako když jsem naposled viděl Znamení ve zdi. To byl mimochodem taky horor z Francie, jen ten měl takovou tu skutečnou mysteriozní atmosféru. Tenhle by jí měl taky, jen by si nesměl z hororů tak šíleným způsobem dělat prdel. Ono to z počátku vypadá děsně vážně, ale už po pár minutách si řikám...doprdele co to je, co se to tam děje, to není vůbec normální....a ono to normální fakt nebylo, a ze snad ani jedný scény ta normálnost nevyprchala. Díky ní je ale ten film tak dobře hodnocenej. Je to totiž strašná sračka, někdo to asi pochopil, že točí strašnou sračku, tak to natočil se vším všudy. Až na to, že přibral téměř dokonalou temnou atmosféru, kdy se film odehrává z 95 procent ve tmě a jsou vidět jenom jistý světla. I tak to stačilo, a já měl nasráno až za ušima. A to i přesto, že jsem se vlastně smál. Divný docela, ale efektivní. Mně se to totiž nakonec docela líbilo. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Film obsahuje potitulkovú scénu. (F2003F)
  • Film mimo jiné získal v roce 2006 hlavní cenu poroty na filmovém festivalu Fant-Asie. (Terva)
  • V čase 37:35 při záběru ze zadu na zbytek rodiny pronásledující černé auto je na pravém okraji obrazovky vidět stín, který nevrhá nikdo z herců, ale jeden z členů filmového štábu. (FCBLFC)

Reklama

Reklama