Reklama

Reklama

Smrt přichází v bílém

  • Francie Dead End (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pro Franka a jeho rodinu jsou Vánoce důležitým dnem v roce. Už 20 let je slaví tradičním způsobem. Ale tentokrát se rozhodnou pro malou změnu. Ještě však netuší, že udělali velikou chybu, za kterou zaplatí. Noční můra v podobě mystické ženy v bílém, která prochází nočním lesem a zanechává za sebou smrt, právě začíná... Děsivé černé auto s neviditelným šoférem odváží své oběti přímo do temné noci. Panika a šílenství. Vánoční svátky se mění v peklo... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (573)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Áááha! To vážně? Scénáristo, kde jsi, rád bych ti nacpal do ucha ježka, pokud mi ho na to Mažňák půjčí! tak trestuhodně mnoho blbostí a tak nefunkční závěr se jen tak nevidí ani u těch nejbéčkovějších produkcí. Přitom velká část filmu působí dobře, chudému rozpočtu obsahujícímu jedno auto, lesní chajdu a pár herců, navzdory. Obzvlášť dosti patrný humor byl příjemný a díky tomu, že jsem se často uchetl (i tam, kde to nebylo tvůrci míněno, předpokládám) zvolávám: Mažňák na hrad! ..... Teda, alespoň průměr, jsem chtěl říci. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Na úplných päť hviezdičiek to možno neni, ale keď uvážim, že Dead End je iba nezávislák o nejakých ôsmich hercoch a spomeniem na iné žánrové filmy, niečo takto dobre napísaného som v rámci ultralacných komediálnych hororov asi ešte nevidel. Vražedné dialógy - vražedný humor. Napätie aj atmosféra. Herci. Všetko na jedničku. Najprv som sa bál, aby to záver nepokazil, no pointa ktorá príde je logická a keď sa nad ňou trošku zamyslíte, robí z onej inej inkriminovanej cesty miesto vskutku pekelné a z celého snímku niečo parádne depresívne. Úplne záverečnou scénou potom už iba tvorcovia priznávajú, kam patria, než im to vôbec niekto stihne vyčítať. V RÁMCI ŽÁNRU špička. PS: Kto nepovažuje tento film za komédiu, robí rovnakú chybu ako ten, čo neberie vážne záverečnú pointu. Viz Andreou nasledujúci film. ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Dost vtipná horrorová minimalistická talkshow. Rodinka si na pozadí postupného ubývání členů vyříkává tajemství, jede autem, a venku je to všechno nějaké divné. Je to ujeté, film s gustem cituje poctivé horrorové postupy, a přes všechny ty vtipné (bez ironie) dialogy atmosféra houstne a houstne. Někdy mě humor v horroru štve, tady nikoli. Dobré herecké obsazení, špičkoví béčkoví herci byli přesně to pravé. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Bežná francúzska rodina zo strednej triedy (otec, matka, pubertálny syn a dcéra s priateľom) sa vyberie vo svojom kombičku na návštevu ku starej mame. Je štedrý deň a oni sa tešia na príjemne strávený vianočný večer. Toho sa však už nedožijú. Po tom čo sa rozhodnú si skrátiť trasu a odbočia z dialnice sa ich cesta premení na desivú, surealistickú nočnú múru. Zacyklia sa uprostred prázdnoty, temnoty, beznádeje a strachu. Už pre nich niet návratu. Toto je ich "Dead End". *** ()

A_FISH 

všechny recenze uživatele

Mno... tak já se teda nebál a bohužel ani nesmál. Přiznávám, občas mi na tváři uklouznul úšklebek, ale jinak mě všeobecné nadšení minulo a z vtípků typu - 55 letej chlápek neví kdo je Marilyn Manson se jednoduše do křečí nedostávám. Navíc celou rodinku jsem začal nenávidět už z počátku a nejradši bych je povraždil sám. Nějaký tajemno v tomhle polopatickém dílku s pointou průhlednou jako 30 let starej pauzák taky nikde nevidím a pokus o nádech mystična s papírkem v samém závěru mě neohromil, naopak tady jsem se konečně pousmál. ; ) Nicméně Dead End v bílém rozhodně neurazí a hlava rodiny pozornost udrží. Průměr. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Film mimo jiné získal v roce 2006 hlavní cenu poroty na filmovém festivalu Fant-Asie. (Terva)
  • V čase 37:35 při záběru ze zadu na zbytek rodiny pronásledující černé auto je na pravém okraji obrazovky vidět stín, který nevrhá nikdo z herců, ale jeden z členů filmového štábu. (FCBLFC)
  • Film obsahuje potitulkovú scénu. (F2003F)

Reklama

Reklama