Reklama

Reklama

Phantasm

  • USA Phantasm (více)
Trailer

Kultovní horor Dona Coscarelliho, ze kterého čerpalo inspiraci mnoho pozdějších tvůrců. Dva bratři, žijící v okolí městského hřbitova, se snaží vypátrat původ záhadných jevů, které je obklopují. Postupně objevují bizarní podzemní svět a pouští se do boje proti vetřelcům ze světa nadpřirozených sil, kteří na sebe berou stále rafinovanější podoby... (MIDO FILM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Moc rád bych Phantasm napálil víc hvězd, protože je to prostě ten starej dobrej horor se vším, co k tomu patří, ale... nesedlo mi to, atmosféra se tomu upřít nedá, jenže podobných hororů už jsem viděl docela hafo a většina z nich byla prostě lepší. Tohle tak nějak prošumělo a za rok (mno spíš za měsíc) už ani nebudu vědět, že jsem to kdy viděl. Červená krev asi tak věrohodná jako ta žlutá, lítající koule... heh, oukej :-), ty dva cápci bez charisma, takže prostě a jasně jedna stár za tu černou káru a druhá stár za Tall Mana. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Nemôžem uprieť istú nudu pri sledovaní tohto dielka, ale vzhľadom na jeho vek a postavy ktoré sa stali kultom Reggie + drsný americký bourák, ktorý aj v dnešnej dobe vzbudzuje rešpekt a Tall Man + fantastické lietajúce guličky, ktoré človeka odkrvia skôr ako padne na zem a tie pokračovania nieje čo riešiť. ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

První ze série Coscarelliho atmosférického světa. Seznamujeme se s mladým Mikem, sympatickým zmrzlinářem Reggiem a s bestiálním hrobníkem Tall Manem. Vítejte na hřbitově Morning side! První Phantasm oplývá ponurou hřbitovní náladou a zlo, které se zde vyskytuje má děsivou podobu. Originální a těžko napodobitelný horor. Vyčištěná HD verze obsahuje i vychytanou zvukovou stopu, různý šustění, skřeky, pohyby...vynikající. A hudební motiv je jeden z nejlepších hororových theme. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Booooooooooooy!!!! Tohle nikde jinde...prostě, nedáte/nemáte. Poněkud nesouvislý (a počkejte na další díly, hehe) a silně atmosférický (díky minimalisticky, geniální hudbě spolu s neskutečně chytlavým hl. motivem, jako ringtone na mobilu, cool, hehe, stejně jako Carpenterův Halloween) film, který na mě před 26 lety zapůsobil i přesto, že je vlastně o ničem a děj samotný, neposkytuje skoro žádné vysvětlení, co se týče vztahů mezi postavami+etc. což mi vadilo již tenkráte. Chodí ten kluk Míša vůbec do školy? Z celého filmu mám dojem, že se jen poflakuje po ulicích a vrtá se v autě, o kterém se zde tvrdí, že jde o auto Mikeova bratra Jodyho, aby pak od II nám Reggie následně tvrdil, že je jeho. Ech. Já vím, není to podstatné, ale mě to u prvních 2 dílů, dlouho zaráželo/nesedělo. A nejen toto. Pak jsem se na to vykašlal a posl. 10 let, si to užívám, tak jak je to podáno.;-) Angus Scrimm ve své dozajista...životní roli (zkoušel jsem mnohokráte to s tím levým obočím, ale bez úspěchu:( A. Michal Baldwin (nikoli a kupodivu z nekonečného klanů Baldwinů), který zde vypadá, jako docela pěkná dívka, aby se pak věkem od III dál, proměnil v jednoho z nejošklivějších herců, ve 20.st.;-) Což v této sérii, vůbec neva. No a taky nesmím zapomenouti na našeho zmrzlináře, který nás provází, věrně a neochvějně celou sérií, což asi nikdo v době 1.filmu, netušil. Special quest star...parádně vymyšlené stříbrné(?) petanque koule, které si Dlouhán (ve IV se dovíte jeho občanské jméno a tak) upravil s vizionářstvím sobě vlastním, na létající malé verze, kuchyňských robotů, které to výborně umí se zpracovávaním masa. Jen tu odsávačku krve, tam Dlouhán nějak nepřidal do výbavy. Jenže, to by pak byl houby krvavý efekt.;-) Ve dne to není špatné, ale věřte mi, že zvláště tento 1.díl, funguje nejlépe po 10té, večer. To si pak říkáte, ještě že je to jen film/sen/představa............ ,,Ne!......Není!´´ jak řekl Dlouhán. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Libůstka v 80-tkové atmosféře se zajímavým hudebním motivem, ale velmi naivním a béčkovým scénářem. Prostředí pohřebního ústavu v čele s mrtvolným dlouhánem, jakožto hlavním záporákem, dává Phantasm správný hororový nádech. Ale i přes svou kultovost se dle mě jedná o nedotažený snímek s kupou hluchých míst a prvků, které by se mohly s klidem vynechat. Jako třeba ti hajzlíci trpajzlíci a prkenou scénu se zápasením s malým breberákem. Žádná bomba se nekoná, tak snad pokračování na tom bude o něco lépe. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (49)

  • Písničku, kterou hrají Reggie a Jody 'Sittin' Here At Midnight', složil sám Bill Thornbury. (Chatterer)
  • Efekty s koulemi byly natočeny velmi jednoduše. Koule byly buď zavěseny na vlascích, nebo házeny basseballovým nadhazovačem. (Chatterer)

Související novinky

PHANTASM pokračuje

PHANTASM pokračuje

11.03.2005

Štúdio New Line Cinema chce nadviazať na kultovú hororovú sériu PHANTASM, a zrejme hneď trilógiou! Fanušíkovia však (prekvapivo) veľmi vysmiati nie sú - s Donom Coscarellim, "duchovným otcom" celej… (více)

Reklama

Reklama