Reklama

Reklama

Phantasm

  • USA Phantasm (více)
Trailer

Kultovní horor Dona Coscarelliho, ze kterého čerpalo inspiraci mnoho pozdějších tvůrců. Dva bratři, žijící v okolí městského hřbitova, se snaží vypátrat původ záhadných jevů, které je obklopují. Postupně objevují bizarní podzemní svět a pouští se do boje proti vetřelcům ze světa nadpřirozených sil, kteří na sebe berou stále rafinovanější podoby... (MIDO FILM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

sidzej 

všechny recenze uživatele

Uchádzajúci horor s vcelku hutnou atmosférou a skvelou hudbou pripomínajúci Halloween krížený s Evil Dead. Problém by nastal, ak by som mal opísať o čom to vlastne bolo. Akési malé potvory s kapucňami terorizujú 13 ročného chalana a jeho brata v pohrebom ústave, nejakého uspokojivého vysvetlenia všetkých čudesností, ktoré sa vo filme odohrajú, sa prakticky nedočkáme. Jedlé béčko z konca 70tych rokov, kultom by som ho však nenazýval. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $300,000Tržby USA $11,988,469Tržby Celosvetovo $-║ Nehorázne nezáživné béčko s tak povrchným príbehom, že už po prvej polovici filmu som mal problém to čo nám tento horror ponúka dopozerať, strašidelné scény vyznejú tak nanajvýš smiešne, nehovoriac o tom lietajúcom pavúkovi či čo to za plyšáka bolo. Dosť do očí bijúce sú výkony hercov, tie sú absolútne jedným slovom katastrofa, najhoršie na tom je Angus Scrimm, ten sa tvári fakt úžasne, tak strnulý prejav som už dávno nevidel. Jedine čo zaujalo bola hudba ináč všetko ostatné bol des a hrôza. /20%/ ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Fuck Yes - pohrebni ustav, ve kterem se deje neco zatracene divneho, dokonale atmosfericky oldschool horor s excelentni hudbou ala Carpenter, sex na hrbitove, totalne badass demonicky zaporak, scenar, ktery se kupodivu vyvaroval tradicnich klise a typicke finalni hysterie, naopak to ke konci jeste ziskava uplne nove rozmery a v prubehu se to vubec nezdraha pritlacit na pilu, ja jsem maximalne spokojeny a nejak nestiham jak je mozne, ze jsem takovou ocividne legendarni lahudku objevil az ted. "You play a good game boy, but the game is finished, now you die." 9/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja beriem Phantasm ako encyklopedickú záležitosť. Treba ho vidieť, ak chcete mať všeobecný prehľad o hororovej tvorbe. Je jedným z najvýznamnejších kultových hororov, ktorý štartoval série z počiatku 80tych rokov, na ktorých vyrastal nejeden teenager. Takže vek hlavného hrdinu nebude iba tak, cieľová skupina sa s ním môže ľahko ztotožniť. Mne chýbala prepracovanejšia mytológia výborného nápadu, ktorý nám náznakmi ukazuje, čo nás môže čakať po smrti a nie je to nič povzbudivé. Napätie aj strach sú poplatné dobe vzniku, fungujú dovtedy, kým vidíme iba okraje plášťa, zlovestný dom a počujeme podivné zvuky. Keď začnú trpaslíci útočiť a nastupujú béčkové rekvizity, dnešný divák strach asi nepocíti. Dilemu s hodnotením filmu, ktorý sa mi páčil, vyriešil lacný záver, ktorý je ale lacný tým, že sme ho už videli neskôr mnohokrát a Coscarelli za to nemôže. 70%. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tak nějak přemýšlím, proč jsem se u toho filmu, když jsem ho před mnoha lety viděl poprvé, tak strašně bál? Možná proto, že jsem byl dítě he, he. I přes to všechno, na konec 70. let poměrně slušnej výkon. Nechutně sterilní chodby hřbitovní budovy, létající koule, trpaslíci a jiná dimenze jakoby vystřižené ze Star Wars, samozřejmě Tallman. Paráda. Jen ten konec mi přišel takový trochu divný.... ()

Galerie (66)

Zajímavosti (49)

  • Don Coscarelli vyhrál v roce 1979 Special Jury Award. (Chatterer)
  • Producent Paul Pepperman angažoval Anguse Scrimma a oznámil mu, že bude hrát cizince. Angus byl nadšený a zeptal se, ze které země jeho postava bude. Na to mu Pepperman odpověděl, že není z jiné země, ale přímo z jiného světa. (Chatterer)
  • Švédská deathmetalová kapela Entombed ve své písni "Left Hand Path" použila melodii hlavního hudebního motivu právě z tohoto filmu. (Corpsegrinder)

Související novinky

PHANTASM pokračuje

PHANTASM pokračuje

11.03.2005

Štúdio New Line Cinema chce nadviazať na kultovú hororovú sériu PHANTASM, a zrejme hneď trilógiou! Fanušíkovia však (prekvapivo) veľmi vysmiati nie sú - s Donom Coscarellim, "duchovným otcom" celej… (více)

Reklama

Reklama