Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Břichomluvectví je zvláštní druh zábavné produkce, rozšířený především v anglicky mluvících zemích. Jde o druh umění, při kterém herec vodí loutku a zároveň za ni mluví, aniž by pohyboval rty. Břichomluvecké loutky obvykle působí velmi živě a vyvolávají dojem, že mají vlastní osobnost. Právě takovou si jednoho dne vybere nesmělý židovský mladík Steven poté, co se rozhodne odejít z nezajímavého zaměstnání. Dřevěný panák mu záhy přiroste k srdci a stane se jeho nerozlučným průvodcem. Právě díky němu dokáže Steven vyjádřit to, na co se dřív neodvážil ani pomyslet. Je také nejvyšší čas: Stevenovi totiž v životě ujel nejeden vlak. Zdá se, že dřevěný společník pomůže svému majiteli nastolit pořádek v nefunkční domácnosti jeho rodičů, a také mu zajistit sympatie jedné krásné ženy... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (83)

Raven0 

všechny recenze uživatele

Vtipná, vulgárnímu humoru se vyhýbající, americká komedie o břichomluvectví? Ehm, ta kombinace je dosti děsivá. Ale ono je to opravdu zábavné. I Milla je moc príma a když zpívá klasické židovské písně v rockovém podání její kapely a to vše na židovské svatbě... Člověku až tečou slzy smíchem. Koktejl dojetí, vtipu a romance perfektně namíchán a protřepán. Tak podávejte na stůl! ()

xjane 

všechny recenze uživatele

Teda já nevim, ale mě ta loutka chvílema i děsila, byla jak živá:) Jinak Adrien Brody v jedné ze svých dalších výborných rolích - nesmělý Steven, který nachází svou jistotu až ve svém "druhém já" loutce. Při jejich konverzaci jsem se jen přihlouple usmívala:) Navíc spousta dalších zvláštních postav - Milla se mi ve své roli potrhlé kamarádky taky moc líbila. 80% ()

Reklama

Fabienne 

všechny recenze uživatele

Poté co jsem se dozvěděla, že je Loutka romantická komedie, tak už jsem k ní nepřistupovala s takovým nadšením. Ale hned když se Adrian Brody převtělil do nesmělého, neviditelného člověka a poté si do ruky vzal svou novou loutku a začal se s ní dohadovat jako se starým známým (co vlastně jiného je naše svědomí?), mé nadšení se vrátilo. Snad poprvé jsem k osudu hlavních dvou hrdinů romantické komedie nebyla lhostejná a opravdu jim fandila. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Plachý mladík bez špetky sebevědomí nachází svou životní jistotu v dřevěné loutce. Vtipný příběh, který za pomoci neobvyklých prvků rekapituluje známé skutečnosti. Naproti vynikajícímu Brodymu je patrné děsivé přehrávání Jovovichové, které role prostořeké rebelky vůbec, ale vůbec nesvědčí. 80% Zajímavé komentáře: RAiken, Xatrix ()

axiom 

všechny recenze uživatele

Příjemný film s příjemnými a mně milými herci. Schema je sice obehrané - jak nesmělý mladík k lásce přišel, je ale zpracováno vtipně a i herci ve vedlejších rolích táhnou film (hlavně je skvělá Milla Jovovich). Vtipné jsou i scény s loutkou, například ve škole pro břichomluvce, rozhovory před zrcadlem nebo nákup oblečení. Jedná se pro mně asi zatím nejlepší film letošního amerického nezávislého léta. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Obchod, ve kterém Steven koupí svou loutku je „Halloween Adventure“ v New York City. (HellFire)
  • Učitel břichomluvectví ve filmu (Alan Semok) navrhl ústřední loutku a rovněž učil tři týdny Adriana Brodyho. (HellFire)

Reklama

Reklama