Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Břichomluvectví je zvláštní druh zábavné produkce, rozšířený především v anglicky mluvících zemích. Jde o druh umění, při kterém herec vodí loutku a zároveň za ni mluví, aniž by pohyboval rty. Břichomluvecké loutky obvykle působí velmi živě a vyvolávají dojem, že mají vlastní osobnost. Právě takovou si jednoho dne vybere nesmělý židovský mladík Steven poté, co se rozhodne odejít z nezajímavého zaměstnání. Dřevěný panák mu záhy přiroste k srdci a stane se jeho nerozlučným průvodcem. Právě díky němu dokáže Steven vyjádřit to, na co se dřív neodvážil ani pomyslet. Je také nejvyšší čas: Stevenovi totiž v životě ujel nejeden vlak. Zdá se, že dřevěný společník pomůže svému majiteli nastolit pořádek v nefunkční domácnosti jeho rodičů, a také mu zajistit sympatie jedné krásné ženy... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (83)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Bohužel, až téměř ve finále svého běhu se letošní Americké nezávislé léto (2005) sebralo a filmem Loutka dostálo úrovně let minulých. Adrien Brody je úžasný talent, řikám si to film od filmu. Zatímco u Milly si říkám film od filmu opak, tady mě holka dostala, roli praštěné kámošky dávající "cenné" rady jí sedla, nebyla za manekýnu a zkrátka byla výborná, její prezentace na židovské svatbě nebo doporučené cd přesně pro romantickou chvilku, to mě hlasitě rozesmálo. Fakt výborný film. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Presne takto má vyzerať americká nezávislá komédia. Humor, ktorý netlačí príliš na pilu a nie je obscénny, sympatické, ľahko extravagantné postavy, scenár, ktorý má zmysel a príjemne odsýpa a silný záver, ktorému nechýbajú emócie. Ak vieme, že sa film neberie až tak vážne, tak mu odpustíme aj miernu nevierohodnosť. Ako deja, tak postáv. Podstatné je, že v rámci filmu tieto postavy žijú a držíme im palce. ()

Reklama

Fony 

všechny recenze uživatele

Pokud si myslíte, že Milla Jovovich dokáže tak akorát zabíjet zombíky, po tomhle filmu možná změníte názor. Za roli trhlé punkerky si zajistila místo v mém srdci, i kdyby už nikdy nenatočila nic pořádného... a Adrien Brody a Vera Farmiga nejspíš taky. Jeden z těch příjemných filmů, co vás pohladí po duši a zvedne náladu, přesně, jak máme rádi. Pro milovníky břichomluvectví povinnost. ()

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, kdy jsem naposled dostala takovej záchvat smíchu jako u scénky s komorní balicí klasikou - pohled na Brodyho a Farmigu, tísnící se na opačných koutech sedačky za doprovodu německé pochodové hudby mě málem zabil. Brody je génius, to už nemá cenu ani komentovat, ostatní skvělý, celý to působí takovým skvěle svěžím a švihlým dojmem. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

To je tak, když mě chytí "brodyovský" amok. Toho kluka mám strašně rád (viz. má óda na něj v mé TOP) a Loutka prakticky nic nenabízela. Jasně, maximálně pozitivní náladu, kterou pak můžete přenést na jiného tvora. Adrien ale vytvořil svou roli tak precizně a s úctou, že mám pocit, že ten kluk je chodící "zvedač filmů". Když už křičíte, tak křičíte nahlas. A on? Zařval pořádně a s takovou vehemencí, že mám husí kůži ještě teď. Je to nezávislák, ale jeden z nejlepších a taky nejpravdivějších. Fakt, že Steven je de facto předobrazem mojí duše..no, tak to je potom zase jiná pohádka. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Učitel břichomluvectví ve filmu (Alan Semok) navrhl ústřední loutku a rovněž učil tři týdny Adriana Brodyho. (HellFire)
  • Obchod, ve kterém Steven koupí svou loutku je „Halloween Adventure“ v New York City. (HellFire)

Reklama

Reklama