Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Břichomluvectví je zvláštní druh zábavné produkce, rozšířený především v anglicky mluvících zemích. Jde o druh umění, při kterém herec vodí loutku a zároveň za ni mluví, aniž by pohyboval rty. Břichomluvecké loutky obvykle působí velmi živě a vyvolávají dojem, že mají vlastní osobnost. Právě takovou si jednoho dne vybere nesmělý židovský mladík Steven poté, co se rozhodne odejít z nezajímavého zaměstnání. Dřevěný panák mu záhy přiroste k srdci a stane se jeho nerozlučným průvodcem. Právě díky němu dokáže Steven vyjádřit to, na co se dřív neodvážil ani pomyslet. Je také nejvyšší čas: Stevenovi totiž v životě ujel nejeden vlak. Zdá se, že dřevěný společník pomůže svému majiteli nastolit pořádek v nefunkční domácnosti jeho rodičů, a také mu zajistit sympatie jedné krásné ženy... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (83)

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* typický festivalový nezávislý snímek, který dokáže pobavit i dojmout. Nesmělý chlapík díky loutce dokáže v sobě povzbudit své sebevědomí a vymanit se závislosti na své židovské rodině. Samozřejmě je to celé naivní a potrhlé, ale přesto to nějak funguje. Za sebe dokážu dát lehce nadprůměrné tři hvězdičky a malé doporučení zejména vyznavačům nezávislé scény. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 2 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, kdy jsem naposled dostala takovej záchvat smíchu jako u scénky s komorní balicí klasikou - pohled na Brodyho a Farmigu, tísnící se na opačných koutech sedačky za doprovodu německé pochodové hudby mě málem zabil. Brody je génius, to už nemá cenu ani komentovat, ostatní skvělý, celý to působí takovým skvěle svěžím a švihlým dojmem. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Drama(ale určitě né nervy drásající), komedie(ale určitě né taková u které se budete válet smíchy), romanťárna(ale určitě né žádná růžová knihovna). Zkrátka od všeho trochu a přesto to skvěle funguje. Za mě je Dummy takovej milej lidskej film kterej si na nic nehraje. Vše herecky vyzdvihuje a povyšuje jako vždy skvěle hrající Adrien Brody. Zdatně mu sekundují sympatická Vera Farmiga a rebelujicí Milla Jovovich. 4hvězdy. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Tomu říkám kvalitní cajdák! V podstatě romantická komedie o chlapíkovi, který si neuměl najít ženskou a tak si pořídil loutku, aby si měl s kým povídat. Život v rodičovském domě s tátou, mámou a sestrou nepřináší obvykle mnoho posunů směrem k dospělosti, zvlášť v případě zdejší rodinky plné podivínů a bláznů. On v podstatě nikdo, kdo se pohybuje kolem našeho hrdiny, není úplně normální. Přesto si svou cestu životem za vydatné spolupráce své loutky proklestí. Typické "nezávislé léto" se všemi aspekty, dobrým obsazením, nadhledem a vtipem. 90% ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Velice podařený film s perfektním obsazením. Adrien Brody podal další naprosto soustředěný výkon, Vera Farmiga byla naprosto okouzlující, Milla Jovovich tu jako drsná rockerka zkoušela zpívat klezmer (ve Vykoupení zpívala portugalsky, tady jidiš, co asi přijde za jazyk na řadu příště?), Illeana Douglas byla také vynikající a titulní hrdina na mě působil zvláštně zneklidňujícím dojmem, takže si ani nedovolím jeho výkon označit za dřevěný. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Učitel břichomluvectví ve filmu (Alan Semok) navrhl ústřední loutku a rovněž učil tři týdny Adriana Brodyho. (HellFire)
  • Obchod, ve kterém Steven koupí svou loutku je „Halloween Adventure“ v New York City. (HellFire)

Reklama

Reklama