Reklama

Reklama

Siworae

Obsahy(1)

Il Mare, „Moře“, dům u jezera. O Vánocích roku 1999 se odsud stěhuje mladá dabérka dětských pořadů, Eun-joo. V poštovní schránce nechává novému vlastníkovi vánoční pohlednici, v které ho prosí, zda by jí případnou opožděnou poštu neposlal na její novou adresu. Vánoce 1997. Čerstvě dostavěné Il Mare hostí svého prvního obyvatele, architekta Sung-hyunga. Ten nachází ve své poštovní schránce vánoční přání datované rokem 1999. Píše mu jakási Eun-joo a prosí ho o vyřešení jejího problému s poštou. Jihokorejský snímek Il Mare inspiroval americký remake „DŮM U JEZERA“ (2006) režiséra Alejandra Agrestiho, se Sandrou Bullock a Keanu Reevesem v hlavních rolích. (kiddo)

(více)

Recenze (116)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Krásný srdce rvoucí milostný film, který nutí k zamyšlení o lásce. Perfektní film se spoustou krásných scén a detailů. Trochu depresivně podbarvená hudba k ještě většímu zpestření zážitku. Scénář je velice dobře napsaný a divák si herce hned zamiluje. Záběry na dům a pláž jsou úžasné a celkový film mi vyrazil dech. Výborně prolínající se příběh, záběry a hudba dělají z Korejského Il Mare neuvěřitelně krásný film, který nadlouho uvízne v paměti. 95% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Možno trochu moc gýč, ale to nevadí, kebo ke to strašne pekné. Pekný je príbeh, pekné sú myšlienky ("Dôvod prečo trpíme, nie je ten, že naša láska je v koncoch, ale že stále pokračuje. Aj keď už je po láske..."), pekná je hudba, pekná (krásna) je Ji-hyeon Jeon a najkrajší je záver. Ideálny film na romantický večer vo dvojici. A nezáleží, či sa zrovna nachádzate v rovnakom miléniu. ()

Reklama

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Jemnosť, krehkosť, romantika čo rozochveje naše srdce, bez zbytočného tlačenia na pílu nechajú diváka voľne unášať po dejovej línií - to je presne to, čo u kórejcov zbožňujem. Strhujúce melodrama s neobyčajným príbehom a v neposlednom rade s pôvabnou kórejkou Jun Ji-hyun v hlavnej role. Život ženy a muža, ktorích od seba delí čas, ale vzájomne spojuje poštová schránka, osamelosť, láska. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Podivuhodný příběh, ve kterém jsem raději nad časovými rovinami moc nepřemýšlela, protože to stejně nebylo to podstatné, ale ten děj mě stále víc vtahoval do sebe a ke konci jsem měla u několika scén slzy v očích. Krásné, prosté i spletité, o lásce až za hrob a také o té, která za mnoho nestojí a jen ubližuje. Možná by se nám všem hodila občas schránka na dopisy z IL MARE. ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

„Chtěl bych ti teď říct jeden moc dlouhý příběh. Uvěříš mi?“ Eun-joo je milou, klidnou (opravdu klidnou xD) dívkou, která zanechá ve schránce domu u jezera dopis novému majiteli. Vyzvedne si ho však nový majitel? - Nějakým způsobem se ocitne o dva roky dříve u úplně prvního majitele domu a po tom jak oba uvěří této pravdě, začíná pomalé rozvíjení jejich vztahu. Během toho Eun-joo bojuje s nesvárem bývalé, zároveň však vnitřně stále trvající lásky. ■ Klidné a vyrovnané až do posledních vteřin. ■ Viděl jsem už hodně podobné, o osm let starší dílo s názvem Tokyo Girl, kde časový rozdíl doby a věkový rozdíl hlavních aktérů je dost odlišný. Oba filmy mají sice stejnou kostru, ale oděnou do jiných šatů. ■ Oba tyto snímky se mi líbily a všem kdo mejí rádi JK tvorbu, vřele doporučuji zhlédnout všechny snímky s Ji-hyeon Jeon , jelikož je opravdu úžasná herečka. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Rybka ve filmu je nožovka běločelá (Apteronotus albifrons). Pochází z Jižní Ameriky, dorůstá až půl metru, je zaznamenaný případ, kdy se dožila 16. let. Orientuje se pomocí elektrického pole, které vydává (podobně jako sonar u delfínů). V akváriu vyžaduje množství úkrytů a chov ve skupině. Není pro začínajícího akvaristu. V mořské vodě nepřežije. (Jirka_Šč)
  • Názov filmu v preklade znamená „Láska, ktorá presahuje čas“. (Arsenal83)

Reklama

Reklama