Reklama

Reklama

Siworae

Obsahy(1)

Il Mare, „Moře“, dům u jezera. O Vánocích roku 1999 se odsud stěhuje mladá dabérka dětských pořadů, Eun-joo. V poštovní schránce nechává novému vlastníkovi vánoční pohlednici, v které ho prosí, zda by jí případnou opožděnou poštu neposlal na její novou adresu. Vánoce 1997. Čerstvě dostavěné Il Mare hostí svého prvního obyvatele, architekta Sung-hyunga. Ten nachází ve své poštovní schránce vánoční přání datované rokem 1999. Píše mu jakási Eun-joo a prosí ho o vyřešení jejího problému s poštou. Jihokorejský snímek Il Mare inspiroval americký remake „DŮM U JEZERA“ (2006) režiséra Alejandra Agrestiho, se Sandrou Bullock a Keanu Reevesem v hlavních rolích. (kiddo)

(více)

Recenze (116)

kitano 

všechny recenze uživatele

Spravil som jednu velku chybu a to to, ze som si Il Mare pustil, ked som bol velmi utahany. A to pomalicke tempo a sladucka atmosfera sposobili to, ze som zaspal a film som musel dopozerat na druhy den :(. A rozdelenie pozerania neprospeje ziadnemu film, nieto este korejskym romancam, ktore su vystavane na stupnujucom sa romantickom tazeni. Holt, moja chyba. Je to vsak krasny film, ktory mimo toho, ze to je nadherna, minimalisticka romanca, vynika aj nevtieravym, prijemnym humorom (scena z dabovacieho studia, pes ktory spi ako clovek :D...), na to maju juhokorejci naozaj cit a talent. Kazdopadne, dalsiu korejsku romancu si necham na vikendovy vecer, ked budem oddychnuty a moja dusa kludna, pripravena na prilev emocii :). (8.5/10) ()

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Jemnosť, krehkosť, romantika čo rozochveje naše srdce, bez zbytočného tlačenia na pílu nechajú diváka voľne unášať po dejovej línií - to je presne to, čo u kórejcov zbožňujem. Strhujúce melodrama s neobyčajným príbehom a v neposlednom rade s pôvabnou kórejkou Jun Ji-hyun v hlavnej role. Život ženy a muža, ktorích od seba delí čas, ale vzájomne spojuje poštová schránka, osamelosť, láska. ()

Reklama

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Krásný srdce rvoucí milostný film, který nutí k zamyšlení o lásce. Perfektní film se spoustou krásných scén a detailů. Trochu depresivně podbarvená hudba k ještě většímu zpestření zážitku. Scénář je velice dobře napsaný a divák si herce hned zamiluje. Záběry na dům a pláž jsou úžasné a celkový film mi vyrazil dech. Výborně prolínající se příběh, záběry a hudba dělají z Korejského Il Mare neuvěřitelně krásný film, který nadlouho uvízne v paměti. 95% ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Mám z toho rozporuplné pocity. Jako první jsem viděl americkou kopii a jelikož korejské filmy má rád, na originál jsem byl zvědav. Nemohu ale tvrdit, že by byl v něčem o mnoho lepší. Snad jen to, že je přece jen přehlednější. Dům u jezera mi ke konci zamotal hlavu natolik, že jsem nebyl schopen si některá fakta spojit dohromady. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Příjemně nápaditý příběh, který z člověka neždímá city jako z mokrého ručníku a hodinu a půl si zkrátka jen tak tiše plyne. Najde se v něm několik menších "ale", mezi nimiž je třeba otravná kamarádka (jestli měla být vtipná, tak se omlouvám, ale asijskému humoru nerozumím)... Ovšem jinak bez výhrad. Pěkné. Děkuji Petfruf, která mě k tomuhle filmu nenásilně donutila. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Názov filmu v preklade znamená „Láska, ktorá presahuje čas“. (Arsenal83)
  • Rybka ve filmu je nožovka běločelá (Apteronotus albifrons). Pochází z Jižní Ameriky, dorůstá až půl metru, je zaznamenaný případ, kdy se dožila 16. let. Orientuje se pomocí elektrického pole, které vydává (podobně jako sonar u delfínů). V akváriu vyžaduje množství úkrytů a chov ve skupině. Není pro začínajícího akvaristu. V mořské vodě nepřežije. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama