Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když opuštěným dětem uhoří sirotčinec, musejí se všechny děti a jejich opatrovnice, řádové sestry, dopravit vlakem do Manitoby. Děti může kdokoli adoptovat během vlakových zastávek jako ve Scourie, kde se malá Patsy (Donna Corcoran) setká s Victorií McChesneyovou (Greer Garson). Victoria a její manžel Patrick (Walter Pidgeon) nemají žádné děti, a proto se rozhodnou Patsy adoptovat, jedinou podmínkou je, že bude vychovávána jako katolička. Patsy je slušná dívka, jejíž jediný problém je šikana ve škole od jednoho z dalších adoptovaných sirotků, který ji obviňuje za požár. Dívka se stane terčem kritiky od celého města, čímž ztěžuje život svým adoptivním rodičům, a ještě ke všemu ve městě začne hořet škola a poslední, kdo na tom místě byl, byla Patsy. (Streeper)

(více)

Recenze (3)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Je to krátké, krásně to utíká, příběh je zajímavý, herci mají své tempo, které diváka nutí se na film dívat a skvěle to zvládla i dětská herečka v roli Patsy. Greer Garson je ve své roli úžasná, vtipná a velmi jsem si jí díky tomu oblíbila. Námět není zrovna nejoriginálnější nebo nejlepší, ale i tak je to velmi milý a oddechový film. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Hlavne vyborna oddychovka, na 50. roky su tu namakane kulisy a obycajne dialogy naprosto prevladaju. Dalsi dokaz, ze starinky su casto kvalitnejsie nez moderne - povedzme DC filmy - 77 % ()

Reklama

Huguette 

všechny recenze uživatele

4. * je spíše osobní, skutečně se to nedá rovnat třeba s Paní Miniverovou, ale příběh je to poutavý, laskavý, svižný a hlavně se zde krásně vyrovnává ta vážnější stránka s humornými dialogy, ani jedna strana nepůsobí násilně. Film velmi milý a patří k mým oblíbeným filmům s Greer Garson. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama