Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ji-hae (Ye-jin Son) psala e-maily za svou kamarádku klukovi, který se jí líbil. Při tom objevila deník své matky, která zažila něco podobného se svou první láskou. A v tomto bodě se začnou ovíjet dvě paralelní větve příběhu. Jedna s ní, druhá s její matkou Ju-hae (kterou stvárnila stejná herečka jako Ji-hae). Objevují se zde potom různé romantické okamžiky z jejich života. Ale vše nakonec skončí dobře. Abyste se dověděli jak, tak byste se na to měli podívat. (c.tucker)

(více)

Recenze (160)

Dr.film 

všechny recenze uživatele

Razantní tah na diváckou sentimentální i emotivní stránku a to nestydatě okatým způsobem. Emocionální znásilňování diváka je přítomno skoro celou stopaž snímku. Velmi neefektivní jsou smyčky mezi prvním a druhým příběhem, působí to celé strašně okatě/prvoplánově. Naproti tomu, jsou i scény, které skutečně dojímají a hezky sednou, což mají na svědomí výborní herci a citlivá Kwakova režisérská schopnost (viz. My Sassy girl). Celkově spokojen, ale přiznám, že jsem čekal něco více, než jenom krásně zabalené cukrátko těch nejsladších chutí. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Více je někdy méně, chtěl bych říct... i když Classic je velmi příjemná podívaná, chvílemi IMHO svou překombinovaností, protahováním, natahováním, atd., ztrácela lehkost a šmrnc, které se mi tak líbily na My Sassy Girl. Režisér by si též mohl odpustit neustálé používání Pachelbelova kánonu, vhodné, resp. vtipné, to bylo jen při "music... stop". Fekální a výpraskovou vsuvku mohli taky vynechat, nenapadá mě, jaký tam měly význam. Též by bylo dobré držet se pravidla "nevstoupíš dvakrát do stejné řeky" a nevsázet a neskoncentrovat vše do posledních 5 minut, efektu Epilogu MSG už nedosáhnou. ___ Tolik asi k záporům, jinak jsem byl docela spokojený.. vlastně velmi spokojený. Lepší 4*. ___ P.S. Nejsem si jistý, jestli světlušky patří zrovna ke korejské romantice, ale stejně je nejhezčí romantická scéna se světluškami loučení Kenshina a Kaoru :) ()

Reklama

zahadna 

všechny recenze uživatele

V posledných mesiacoch ma veľmi zaujala ázijská kinematografia, náhodou som objavila prvýkrát tento film a priam mi učaroval....a to nie len tento, je ich naozaj veľa a neskutočne sa mi páčia, strašne krásny, smutný, plný ozajstnej lásky a samozrejme dojímavý koniec, ja som sa od neho nevedela ešte dlho odpútať. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Dvě příběhové linie a v obou moje nejoblíbenější asijská herečka. Už to samo byla předem hvězdička navíc ..... Příběh plný lásky, citu a emocí. A všechny ingredience jsou namíchány s takovou přesností, že to v pravý okamžik vždy skvěle zafunguje. Tenhle režisér má takový dar a už se moc těším, až zase něco natočí ..... Po druhé projekci musím uznat, že je to chvílemi vážně až příliš protahované a přistřižení by filmu výrazně pomohlo ..... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Korejci mají pro romantické filmy opravdu cit. Dokazují to i režisér pro mě naprosto bezkonkurenční "My Sassy girl" tímto snímkem, který v sobě skrývá hned dvě romantické linie. Ta první je z přítomnosti a pojednává o mladé dívce, která za svojí kamarádku píše milostné e-maily jejímu příteli, kterého však miluje i ona. Mezitím se jí podaří najít deník svojí matky, která před lety zažila něco podobného. První půlka je dokonalá a film přesně ukazuje vyjímečnost korejských romantických filmů. Hlavním hrdinům budete jejich lásku přát a věřit jí, což se u romantik z hollywoodské produkce moc často nestává. Bohužel je však film příliš dlouhý a tvůrci začnou příběh zbytečně natahovat. Rozhodně se však jedná o další výborný romantický snímek, který má výborné herce, krásnou hudbu a nakonec si přichystá i malé překvapení jak už jsme u filmů z korejské produkce zvyklí. Hodně silné 4*. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (3)

  • V prvých minútach filmu hrá pri monológu hlavnej hrdinky v pozadí "Pachebel canon". Rovnakú skladbu použil režisér Jae-young Kwak aj vo filme Yeopgijeogin geunyeo (2001) v scéne, kde Gyeon-woo podáva ružu dievčaťu hrajúcemu túto skladbu na klavíri. (RigorMortis)

Reklama

Reklama