Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ji-hae (Ye-jin Son) psala e-maily za svou kamarádku klukovi, který se jí líbil. Při tom objevila deník své matky, která zažila něco podobného se svou první láskou. A v tomto bodě se začnou ovíjet dvě paralelní větve příběhu. Jedna s ní, druhá s její matkou Ju-hae (kterou stvárnila stejná herečka jako Ji-hae). Objevují se zde potom různé romantické okamžiky z jejich života. Ale vše nakonec skončí dobře. Abyste se dověděli jak, tak byste se na to měli podívat. (c.tucker)

(více)

Recenze (160)

kitano 

všechny recenze uživatele

Skoda. Skoda ze sa autorom tohto snimku nepodarilo poskladat vsetky tie nadherne, dojemne a zabavne sceny do celku, ktory by fungoval, a ktory by zaposobil tak, ako sa tento film celu dobu snazi zaposobit. Film sa rozbehne paradne, avsak s kazdou pribudajucou dejovou kluckou sa stava viac a viac nedoveryhodny, menej presvedcivy, predvidatelny a v zavere som sa z neho stane uz len skladacka, ktora sa silou mocou snazi vydolovat z divaka emocie....bohuzial z mojho pohladu film uplne stroskotal. Skoda. Skoda tych uzasnych humornych scien, ktore u mna vyvolali vybuchy smiechu (potlesk v divadle, jedna specialita, zamena stolice...), skoda svetlusiek.......skoda, skoda, skoda. (6.8/10) ()

ad-k 

všechny recenze uživatele

Větší dávka rozpolcenosti = má další zkušenost s jihokorejskou kinematografií. Keullaeshik je na jedné straně relativně příjemný film, který nabízí několik milých a hravých romantických not, poměrně zdařilou hlavní zápletku i sympatické, leč herecky spíše průměrné herce, ale nedá se říci, že by se té neustále úsměvy a slzami obdařené hře na city dalo v plné míře věřit. Pokud však nahlédneme na věci z roviny pohádkovější, nedá se vytýkat až tak příliš... 60% ()

Reklama

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Více je někdy méně, chtěl bych říct... i když Classic je velmi příjemná podívaná, chvílemi IMHO svou překombinovaností, protahováním, natahováním, atd., ztrácela lehkost a šmrnc, které se mi tak líbily na My Sassy Girl. Režisér by si též mohl odpustit neustálé používání Pachelbelova kánonu, vhodné, resp. vtipné, to bylo jen při "music... stop". Fekální a výpraskovou vsuvku mohli taky vynechat, nenapadá mě, jaký tam měly význam. Též by bylo dobré držet se pravidla "nevstoupíš dvakrát do stejné řeky" a nevsázet a neskoncentrovat vše do posledních 5 minut, efektu Epilogu MSG už nedosáhnou. ___ Tolik asi k záporům, jinak jsem byl docela spokojený.. vlastně velmi spokojený. Lepší 4*. ___ P.S. Nejsem si jistý, jestli světlušky patří zrovna ke korejské romantice, ale stejně je nejhezčí romantická scéna se světluškami loučení Kenshina a Kaoru :) ()

Carrie_3 

všechny recenze uživatele

Příjemný romantický korejský snímek, který českého diváka - mnohdy přehlceného americkými slaďáky - může jedině překvapit. Pro mě je asijská kinematografie v poslední době mistrem v tvorbě romantických snímků, které mají nápad a jdou na věc jiným způsobem. Proto, pokud zrovna máte náladu pustit si tento žánr, možná právě tento snímek může být lákadlem právě pro vás. Já u něj rozhodně prožila dvě příjemně strávené hodiny a to nepatřím mezi milovníky romantických filmů. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Kdo je jen trochu zběhlý v asijské romantice, toho Classic nepřekvapí, ale copak na tom záleží, když z něj něha teče v mohutných vlnách? Osobně se mi daleko víc líbil zářivě láskyplný příběh matky, kde není nouze o smutek nebo naopak o zamilovaností prozářené scény s vrcholem v geniální válečné pasáži. Linie dcery je ve své melancholii možná až příliš zdlouhavá. 75% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (3)

  • V prvých minútach filmu hrá pri monológu hlavnej hrdinky v pozadí "Pachebel canon". Rovnakú skladbu použil režisér Jae-young Kwak aj vo filme Yeopgijeogin geunyeo (2001) v scéne, kde Gyeon-woo podáva ružu dievčaťu hrajúcemu túto skladbu na klavíri. (RigorMortis)

Reklama

Reklama