Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Štvorica študentov sa kvôli zlej ekonomickej situácii vydáva hľadať bájny Poklad vekov. Vďaka mape sa skrz temné Slovenské hory dostávajú na tajomný Všehrad. Keď už majú bájny poklad takmer na dosah čakana, ukáže sa, že hrad má stále svojho Pána a strážcu... (oficiální text distributora)

Recenze (41)

ancientone 

všechny recenze uživatele

Čertík v škatuľke. NIČ NEKRVÁCA VEČNE zo začiatku pôsobí rozpačito, no keď po chvíli divák pristúpi na danú hru, vycerí naňho svoj staromódne ladený a zdravo štrbavý úsmev groteska, prepájajúca všetko, čo mám rád - čierno-biely nemý film, komickosť, krásne prostredie zrúcaných hradov a slovenskej prírody, koniec koncov aj trošku zdeformovaného "hororu". Dal by som plné hodnotenie, keby bol film kratší a zvuková zložka by bola o niečo pútavejšia a miestami tiež ucelenejšia. Opäť som si po 90-tich rokoch (F.W.Munrau - Nosferatu) zamiloval, tento krát s láskavým úsmevom, tie zubaté príšerky. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tohle se taky zrovna moc nepovedlo, dělat v dnešní době černobílý němý film či spíše z toho jakousi parodii, je sázka spíš do loterie, jenže myšlenka dejme tomu zajímavá, ale to je asi tak vše co na tom zaujme, já to přejel hodně rychle , jinak bych to vypnul. Na takovéhle experimenty už nemám moc náladu. ()

Reklama

Sandiego 

všechny recenze uživatele

I takový film se může dostat na akademickou půdu, navíc jako projekce v rámci kursu východoevropské science-fiction. Nakonec bylo jen dobře, že pro projekci nebyl zvolen žádný z dosti nevábně vyhlížejících slovenských počinů v tomto žánru (snad jedině Majkou z Gudrunu bych nepohrdl), ale jiná ukázka vztahu našich východních sousedů k filmovému žánru. Nic nekrvácá věčně je v tomto ohledu velmi solidním zástupcem a i přes amatérské zázemí poctivým filmem. Má atmosféru, o kterou dobře zapadají humorné prvky, tvůrci měli evidentně nakoukáno, techniku zvládli v rámci možností bravurně a nadšení herci překvapivě udržují pozornost i přes přemrštěnou stopáž (hlavně představitel upíra, který v jeho podání působil až sympaticky a právě on se pro mě stal postupněm objektem ztotožnění). Dramaturgickou nevyváženost a některé technické nedostatky lze filmu s lehkým srdcem opustit. Důležitější je příjemně strávený čas a dobrý pocit z toho, že na Slovensku ještě lze natočit živý film, který je navíc obdařen čím dál vzácnější dávkou sebeironie. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Zkrátit to tak o polovinu a byl bych možná i nadšený. Na slovenské poměry je to totiž skvělé. Dokonce bych to i označil za nejlepší slovenský horor, jaký jsem měl možnost vidět. A to je to amatérský film! Kam se na tohle hrabe přeceňovaný Bebjak se svým ne zrovna povedeným Zlem a totálně zmršenou a klišovitou Trhlinou (ačkoli ta klišé jsou možná vinou Kariky, nevím, knihu jsem nečetl a ani nechci)... Na Nic nekrváca večne je hlavně znát to nadšení, se kterým do toho všichni zde zúčastnění šli. Je vidět, že si to natáčení užívají, že je to baví a to je jenom dobře, protože se to povedlo přenést i na diváka. Jako komedie to obstojí, má to pár skvělých nápadu a ani ty ostatní nejsou k zahození. Taky to má nejednou povedenou krvavou scénu, na amatérský film fakt celkem dost. Snad bych se ani nebál to oficiálně poslat do kina. Líbil se mi i odkaz na Upíra Nosferatu, fakt jenom škoda, že to nemá žádné tempo a nudí to. A možná i ten výběr hudby mi přišel občas trochu mimo. Zatím to vidím na silné 3*, pokud si na to za nějakou dobu ještě vzpomenu hlavně v dobrém, hvězdičku přidám. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Skupinka mladíkov prichádza na hrad Všehrad kde chcú nájsť bájny poklad. Ten však už niekoľko stáročí stráži krvilačný upír "Ferko". Inovácia slávnych hororov Nosferatu či Dracula po Slovensky. Amatérske, komediálnymi prvkami posiate dielo, ktoré síce možno označiť za snaživé, no z môjho pohľadu, vyobrazeným hodnotením užívateľov, maximálne nadsadené - 30%. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama