Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Johnny Case, který se vlastní pílí vypracoval z ničeho, se zasnoubí s Julií, která mu teprve poté řekne, že pochází z velmi bohaté rodiny. Seznamuje se s její bezstarostnou sestrou Lindou a nešťastným bratrem Nedem. Postupem času se mezi snoubenci začnou projevovat propastné rozdíly v názorech na jejich další život. Johnny nikdy nechce být příliš bohatý a rád by brzy přestal pracovat, aby si mohl života užívat, v tom se shoduje s Lindou, s níž si je stále bližší. Jeho snoubenka je ovšem takovými názory zděšena, chce, aby Johnny nastoupil k jejímu otci a budoval kariéru. Johnny se musí rozhodnout, zda obětovat své sny či se vzdát své snoubenky... (fleurette)

(více)

Recenze (53)

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Holiday je jeden z filmů, které si mě absolutně získaly. Cary a Katharine jsou dvojicí kterou musím pokaždé chválit a obdivovat. A dělám to moc ráda, i když se mi vždycky zdá, že to nedokážu dostatečně vyjádřit. Jsou víc než perfektní! Jejich Johnyho a Lindu jsem si zamilovala. Romantika, humor, skvělí herci ( i ve vedlejších rolích - E. E. Horton) a Pan režisér George Cukor...Krása! ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Katherine Hepburn jako prostořeká rebelka tradičně výborná, Cary Grant už tolik ne, ale já nelida jsem se nějak nedokázala vžít do trápení (nepochybně apokalyptických rozměrů) chudáka znuděné milionářské krasavice. Moc citových výlevů, málo humoru...asi jsem očekávala něco víc ve stylu Leopardí ženy a o to víc jsem teď zklamaná. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Je značně neamerické nepovažovat vydělávání peněz za smysl života. Tak jsem typický neameričan, no a co? Johnny jím taky je, ale v několika drobnostech se lišíme. Je to totiž sympaťák, má smysl pro obchod a ještě navíc ovládá přemety vpřed i vzad. Já zase dopředu vím, kdo skončí v jeho náruči, ale je mi to jedno, protože tohle je poctivá filmová klasika plná konverzačního humoru a radosti ze života. A to já rád. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Nemám slov. Tak dokonale vyvážený film, geniální od první do poslední repliky, s divadelní atmosférou, leč bláznivým tempem a skvělými charaktery, jsem snad letos neviděl. Bringing Up Baby je silnou konkurencí, ale Cary Grant v Holiday boří všechny laťky... je to černobílé, je to staré, ale zamiloval jsem se do toho až po uši. Try and stop me, someone. (100% ... do posledního centu) ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Z dnešného uhla pohľadu asi hrozné pozlátkové klišé a mnohé scenáristické postupy vám dajú na predobraz, že Katharine po roku 1940 skutočne zostala v nálepke vyčerpanosti a vyprázdnenosti svojich postáv na najnižšej možnej miere a málokto sa odstotožnil od takýchto jej rolí. V prípade šarmantného muža, akým je (teda bol) Grant bolo jednoduchšie využiť dôvtip a svoje schopnosti od problémov spojených s týmto typom strastí. A samozrejme, bláznivý Hollywood vo svojom šíku vám nepovie, že v reáliách sa preberanie partnerov uskutočňuje oveľa cynickejším a drastickejším spôsobom. No lenže, dialógy a entuziazmus zúčastnených v Holiday je skutočnou ozdobou. Situačné gagy sú tak vypointované, že nejde hodnotiť inak. A musí vás pozitívnou arómou naladiť, iba ak by ste boli doživotným trubirohom. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (1)

  • Přijetí filmu s rozporuplnými pocity se stalo jedním z hlavních důvodů, proč Katharine Hepburn nezískala hlavní roli ve filmu (Pavlínka9)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno