Reklama

Reklama

Maj kompjutr

  • angličtina My Computer
Krátkometrážní
Česko, 2002, 32 min

Režie:

Jakub Sommer

Scénář:

Jakub Sommer

Kamera:

David Marvan

Hrají:

Igor Chaun
(další profese)

Obsahy(1)

Režisér, houslista a majitel sexshopu v zajetí virtuálního démona. Dokumentární horror nové doby. Don´t let the computer take over your soul. (oficiální text distributora)

Recenze (31)

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

Vděčné téma, dobrý spád a pár dobrých hlášek. Toť snad vše co je na tomto dokumenti kladného. Jinak tomu všemu nějak moc nevěřím - ani podivným típkům - magorům - ani tomu celkovému zpracování. Znám vééélké moře jiných dokumentů, které by se tak vysokého hodnocení jako je zde, i přes svojí větší kvalitu a zajímavost nedostalo. Slabbý amatérký průměr. 5,5/10 ()

lena60 

všechny recenze uživatele

A z lidí se v dnešní době stávají počítače...Odcizené člověku, osamělé, prázdné, chladné. Já sama jsem hráčské vášni nijak nepropadla, nicméně si nejsem tak úplně jistá, že mě nepohlcuje jiná virtuální realita... Zatím to mám snad pod kontrolou:)) - Vynikající dokument, který je aktuální i po šesti letech od svého vzniku. Doporučuju ke zhlédnutí především nenapravitelným hráčům PC her. ()

Reklama

kwoky 

všechny recenze uživatele

Vynikajici dokument o trech normalnich lidech, kteri nasli zalibu v hrani PC her. Velmi nadcasove nazory, ktere platily tehdy a plati i ted. Spousta hlasek uz prakticky zlidovela ("Pod do me, at je po me.", "Pekne jsi nas zprasil", "Priste si musim dat pozor na ty relikvie" a asi tisic dalsich). Poprve jsem to videl v kine a svijel jsem se smichy, protoze jsme na tom byli se skolou a ucitelka nechapala :D Profesionalne natocene a pritom ze zivota. Vrele doporucuji. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Ano, v tomhle se každý, kdo někdy pořádně hrál, pozná. Ale to je vše, nic jiného to nepřináší, než uvědomění si, že je "nás" v tom víc. Hlavní problém vidím v nedostatečném zpracování hrozně silného námětu - kde je důraz na zdravotní potíže po dlouhém hraní, kde se rozebírá tématika brutalit her, proč neni víc rozebrané pirátství atd atd...Jediný, co jsme se dověděli je, že na hraní si člověk může vypěstovat solidní návyk...To kdyby to někdo náhodou nevěděl.. Vše je zřejmě částečně dané i rokem vzniku, ač se to nezdá, tak rok 2002 už je 7 let zpátky a věci na poli her se neustále mění. On je samozřejmě ve většině věcí nebo snad ve všem aktuální dodnes, ale tehdy i dnes zůstává jen zábavným dokumentem, co bohužel pouze klouže po povrchu. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

"Don´t let your computer take over your soul!" Zdařilý dokument, který překvapivě není mimo mísu. Ví o čem pojednává a navíc tak činí trefně, záživně i vtipně. I nějaké ty znepokojivé otázky v průběhu stopáře padnou. Pokud jste někdy nějakou hru hráli, tak vám "osudy" této hráčské trojice jistě něco připomenou a ještě vám tvůrci obohatí slovníček o nějakou tu hlášku. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama