Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žánr sofistikované romantické komedie dosáhl svého vrcholu v této nestárnoucí klasice, zvolené mezi Top 100 amerických filmů všech dob Americkým Filmovým Institutem. Katharine Hepburn, Cary Grant a držitel Oscara James Stewart září v této mistrovské komedii (režie George Cukor) o intrikách, svatbě a zasloužené odplatě. Spisovatel Donald Ogden získal filmu druhého Oscara za adaptaci hry Philipa Barryho. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (157)

kareen 

všechny recenze uživatele

Když pominu výborné, vtipné a inteligentní dialogy, tak příznačné pro romantické komedie té doby, navrch je tu ještě okouzlující trojka v podání Katherine Hepburn, Cary Granta a mého oblíbeného Jamese Stuarta a to je sestava, která rozhodně stojí za 112 minut příjemně stráveného času. Škoda, že většina dnešních amerických romanťáren už nemá takový náboj a šmrnc. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Příjemná romantická komedie, která sází na fungující jiskření mezi hlavními představiteli a ironické/jízlivé dialogy. Ze silného hereckého obsazení, zvláště ústřední trojice, byl mým favoritem jednoznačně Cary Grant se svým odzbrojujícím nadhledem a dobře načasovanými glosami (ze všech filmů, ve kterých se jsem ho prozatím viděl, se mi zde líbil možná vůbec nejvíc). Slušné 4*, pohodová zábava. „Jasně si vzpomínám na vaše líbánky. Vy dva na plachetnici. Věčná láska, že?“ – „Jak to víte?“ – „Mně jediné jste nerozšlápl foťák. Hodil jste ho do moře.“ ()

Reklama

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Dokonalá romantická komedie s trojicí mých milovaných herců. Noblesně krásná Katharine, sarkastický fešák Cary a roztomilý sympaťák Jimmy září v této slavné klasice George Cukora s brilantními dialogy, skvělým humorem a nezapomenutelnými scénami jako například Caryho počáteční loučení s Katharine, škytající Stewart, Stewart zpívající Somewhere over the rainbow nebo ráno si nic nepamatující Katharine. Vřele doporučuji! Hello Dexter. HULLO GEORGE. Hellooo Mikee:) http://www.youtube.com/watch?v=wZGFthZLznk ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

Můj neoblíbenější film z žánrové škatulky jménem romantika. Důvod? Má proklatě daleko k cukrkandlovým výlevům. Naopak jde o výjiměčně povedenou konverzační komedii, která stíhá trefně glosovat i svět kolem sebe. "Nenávidíte mě, slečno Imbriová?" "Nemůžu si dovolit někoho nenávidět. Já jen fotím." Celý snímek stojí především na chytrých a vypointovaných dialozích ("Snad ses nevzdal své milované whiskey?" "Ne, jen jsem změnil barvu. Teď jsem na pastelové odstíny. Víc mi sluší.", kde exceluje Zrzka Katharine Hepburn, sarkastický Cary Grant a taky škytající James Stewart :-) ()

swed 

všechny recenze uživatele

Lehce rozvleklá, ale příjemná konverzační komedie. Herci jsou skutečně výborní a pokud by jsem měl někoho vyzvednout, byla by to Katharine Hepburn. Přiznám se, že její kinematografii tolik neznám, ale o to větší to bylo pro mě překvapení (sledovat ji, mě nesmírně bavilo). Také zápletka je na svou dobu originální a divák do poslední chvíle netuší, jak to celé vlastně dopadne. Pokud by byl film kratší (a tím pádem i svižnější), dal bych plný počet, ale i tak ho určitě doporučuji. 8/10 ()

Galerie (80)

Zajímavosti (25)

  • Přestože divadelní hra byla obrovským hitem a Katharine Hepburn za svůj výkon získala i cenu Kroužku divadelních kritiků, byl problém ji obsadit do filmové verze, jelikož byla pořád považována za „otravný hmyz“ a nedokázala si získat filmové diváky. (Pavlínka9)
  • Jedná se o filmovou verzi broadwayské verzi hry Philipa Barryho, která byla napsána speciálně pro Katharine Hepburn. (Pavlínka9)
  • Katharine Hepburn vlastnila práva k projektu, které prodala společnosti MGM pod podmínkou, že se ujme hlavní role a sama si zvolí režiséra i herecké obsazení. (Hans.)

Reklama

Reklama