Reklama

Reklama

Ples příšer

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Hank Grotowski je bachař pracující v oddělení pro odsouzené na smrt. Pracoval tady už jeho otec a současně tu dělá i syn Sonny. Celá rodina má rasistické sklony, Hankova manželka spáchala sebevraždu stejně jako jeho matka a Hankův vztah s otcem je stejně katastrofální jako se synem. Citově strádající Sonny si nakonec dobrovolně vezme život a Hank okamžitě opouští zaměstnání. Ještě předtím však oba asistují u popravy černošského vězně Lawrence Musgrovea, jenž po sobě zanechává otylého syna a pohlednou manželku Leticii, s níž se Hank náhodou seznámí. Pracuje totiž jako servírka v restauraci, kde se občas stavuje na šálek kávy. Jednou večer ji odveze domů a po pár skleničkách se jejich letmé přátelství zvrhne ve vášnivou romanci. Až ráno se Hank z fotografie dozvídá, s kým měl tu čest. To, že asistoval u popravy jejího manžela, však Leticii raději zamlčí. Je však jen otázkou času, kdy na choulostivé okolnosti nového vztahu přijde sama.

Herečka Halle Berryová byla za svůj výkon oceněna Oscarem a Stříbrným medvědem na MFF v Berlíně 2002. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (461)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem tento snímek opět zhlédla a zjistila jsem, díky čemu se stal tolik diskutovatelným a známým. Především díky dvěma věcem, bez kterých by dost možná Ples příšer byl jen, možná nadprůměrným, ale jinak ničím příliš výjimečný film. Halle Berry a její slavná explicitní sexuální scéna s Billy Bob Thorntonem a postava a výkon Heatha Ledgera a její osud. Přemýšlela jsem, že právě bez těchto scén by Ples příšer byl sotva tolik slavným. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Po skončení tohoto snímku jsem se zamyslel. Ptal jsem se totiž sám sebe, kdy jsem naposledy viděl takhle skvělé drama… To už bude zatraceně dlouho… Monster's Ball je skvělý příklad toho, jak by takové správně depresivní drama mělo vypadat. _________ Tímto filmem se prolíná tolik témat k zamyšlení, že by stačily pro tři až čtyři průměrné (teda, záleželo by na schopnostech scénáristy a režiséra) filmy, ale Marc Foster (nebo scénáristé Milo Addica a Will Rokos) ta témata vzali a "poslepovali" je tak, že to sedlo jako prdel na hrnec. Je neskutečné, jak tento film reflektuje dnešní dobu a to je pomalu deset let starý… Hlavní čtveřice mě taky nezklamala. Pro Halle mám neskutečnou slabost, a to jsem nevěděl, jak charakterně umí hrát (ano, mně se její výkon líbil, zdál se mi více než uvěřitelný a toho Oscara jí opravdu ze srdce přeju), Billy Bob Thornton podal taky skvělý výkon, ale upřímně… chápu, že nebyl nominovaný. Heath Ledger mě svou krátkou rolí taky potěšil, k sakru, ten prostě odešel moc, moc brzo… a nejen v tomhle snímku… a Peter Boyle, kterého jsem doteď znal jen jako toho "hodného" a sarkastického dědu z Raymonda má každý rád, mi taky potvrdil, že zvládl i odlišnější role. Chápu, že někomu tento film může v některých momentech připadat chladný (hlavně díky tomu nekompromisnímu střihu, který občas utne zajímavou scénu) a někomu zase nedořešený (konec) ale právě tohle se mi strašně líbilo. Jak jsem napsal na začátku, už hodně dlouho jsem neviděl takhle skvělé drama. Jasných 100 %. ()

Reklama

Jossie 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný film o složitých mezilidských vztazích , kde až dvojí smrt změní myšlení jednoho člověka. I mě víc , než Halle Berry zaujal výkon skvělého Billy Bob Thorntona a rozhodně i Heath Ledger byl ve své vedlejší roli fantastický. Jen mi to celé kazil strašlivý dabing , ten malý kluk se nedal poslouchat. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Hlavní zásluhu na úrovni a vyznění filmu má Billy Bob Thornton. Když v jedné scéně konstatuje "Vždycky jsem tě nenáviděl", vyznívá to tak opravdově, jako by to myslel vážně nejen v dané roli, ale i v reálném životě. Až z toho diváka zamrazí. Za to, co předvedl, si zaslouží absolutorium. Co se týče Halle Berry, tak dostala Oscara snad jen za tu odvážnou erotickou scénu, protože z její stránky toho ve filmu jinak nic moc k vidění nebylo. Daleko více mě zaujal a překvapil i přes malý prostor Peter Boyle a rovněž Heath Ledger byl velice dobrý, i když také neměl ve filmu tolik místa. Celkově to není na čistých 100%, ale tak asi na 90%, ovšem díky Thorntonovi dávám 5*. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Děda rasista, otec se snaží být jako děda a svého syna bere jako slabocha, syn se snaží otci stále zavděčit. Do toho oba právě popravili v místní věznici afroamerického manžela ženy, do níž se otec po náhlém rodiné tragédii zamiluje. Může ale muž, jenž byl vychováván k nenávisti k barevným milovat ženu, jejíž muže poslal na smrt ? Naprosto poutavý a lidský film, pyšnící se nejdelší sexulní scénou v dějinách filmu. Nejvíce mne ale zaujal Heath Ledger, škoda jen že si ho člověk neužije celý film. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (18)

  • Během přípravy na natáčení režisér Marc Forster seděl v opravdovém elektrickém křesle, kde ho vyděsily rýhy vyškrábané nehty popravovaných... (hot_spot)
  • Název filmu je odvozen od anglického výrazu, který v americkém žargonu znamená poslední přání odsouzence před popravou. (duklak2)
  • Ve filmu se promítla i Thorntonova fobie, kdy nesnáší starý a antický nábytek. Hlavní postava tudíž nenávidí kovové příbory a musí jíst pouze umělohmotnými. (Elisebah)

Reklama

Reklama