Reklama

Reklama

Bunshinsaba

  • Jižní Korea 분신사바 (více)

Obsahy(1)

Několik dívek se ze Seolu přestěhuje do malé vesničky, kde jsou neustále šikanovány zdejšími spolužačkami. Jednoho dne jim však dojde trpělivost a rozhodnou se na tyto děvčata uvalit kletbu. Následující den je jedna z prokletých dívek nalezena upálená a netrvá dlouho a umírá další z nich. Yu-jin, která kletbu se svými dvěma kamarádkami provedla, se brzy stává podezřelou. Prokletí ovšem vypadá jinak, než dívky předpokládaly. Yu-jin postupně zjišťuje, že kletba sahá 30 let do minulosti, kdy došlo ve vesnici ke strašlivé tragédii. (TomikZlesa)

(více)

Recenze (14)

obitus 

všechny recenze uživatele

Vpodstate standardni dlouhovlasa zalezitost z Asie, ale tentokrat se nektere sceny natolik vydarily, ze i pres zjevnou neoriginalitu hodnotim celkem vysoko. Pribeh je pomerne jednoduchy a nicim objevny, ale je vypraven slozitou cestou za pouziti efektnich a opravdu strasidelnych flashbacku. Nejoriginalnejsi tak zustava predevsim zpusob, jakym nektere divky pachaji sebevrazdy. Pokud chrochtate blahem pri premire dlouhych cernych vlasu a bilych obliceju, budou se vam radosti protacet panenky, stejne jako jedne z obeti. V opacnem pripade radeji sahnout po necem jinem. ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Tak tady sem se prakticky ani jednou nelekl, natož že bych se bál, a to už je u mě co říct. Tenhle "horor" mi opravdu nesedl, prakticky mi to ani jako horor nepřišlo, spíš takové mysteriozní drama. Dlouhovlasé bubu holky s kulicíma očima sou v Asii zřejmě hodně in, až si říkám jestli tam znaj jinýho bubáka. ()

Reklama

baronGrga 

všechny recenze uživatele

Tak k tomuto asijskému hororu mě pro změnu přivedlo nekonečně dlouhé bloumání po čínském letišti, kdy už člověk nevěděl coby a zkoumal kdejakou reklamu. Plakát na Bunshinsabu přinejmenším upoutal mou pozornost, děsivé asijské bledule a mezi nimi paní s hořícím igeliťákem na hlavě. Bohužel to byla taky jediná zajímavost celého filmu. Ostatní už bylo dějově okoukané, ničím neozvláštněné roztahané drama školaček a vlasatých bubáčic, navíc pro evropského diváka značně nepřehledné, neboť mu drtivá většina už tak vizuálně splývajících postav běhala po plátně ve školní uniformě.40% ()

vrch07256732 

všechny recenze uživatele

Videl som to prakticky až 10 rokov po natočení tohto filmu. Vo svojej kategórii možno trošku lepší nadpriemer ako napr. thajské počiny s vrieskajúcimi teenagermi, je tu vcelku originálny spôsob zabitia - igelitový sáčok na hlavu poliať benzínom a zapáliť - natočený však bez nejakej krvi či brutálných výjavov teda nuda. Celkový film dosť nuda skôr pre 13-14 teensky ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Napodruhé jsem u tohoto korejského horrůrku chrochtal blahem ještě více a vzhledem k nynější duchařské mizérii nemohu jinak, než mu zvednout o stupeň hodnocení. Nad faktem, že je příběh propraný jak 20 let stará fusekle v klidu zamhouřím oko, jestliže je mi na talíř naservírována patřičná porce zle zírajících děveček s dlouhými havraními vlasy a dostatek nepříjemných scén, ve kterých si ghost ladies nehezky pohrávají se svými oběťmi. A této přísady se mi tu dostalo natolik, že si po konzumaci snímku můžu spokojeně pomlaskávat. Lekačky mají slušnou gradaci, vlasaté dámy budí respekt a srší aktivitou, takže se na další mrtvolu nemusí dlouho čekat... Na duchařskou špičku Bunshinsaba nemá, ale na příjemně strávenou hodinu a půl fanouškovi žánru postačuje. Protočení panenek je jasně the best, při této scéně se mi vybavila nelítostná Kayako a její řádění v japonské sérii Ju-On. 7/10 ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama