Reklama

Reklama

Putování tučňáků

  • Francie La Marche de l'empereur (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Každým rokem, tisíce tučňáků císařských opouští jistotu jejich hlubokého oceánu a putují stovky mil přes zrádný a odpudivý antarktický ledovec, aby se mohli rozmnožovat. Hrdinné odolávají teplotám hluboko pod bodem mrazu a nesčíslným dobrodružstvím. Podívaná na jejích putování očima Luca Jacquetse je plna humoru, plná odvahy malých tvorů vzdorovat drsné přírodě, plná záhad a tajemství. Putování císařů je výpravný snímek o jejich hrdinné námaze pro přežití (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (157)

numi 

všechny recenze uživatele

Nádherné záběry na jednoho z nejroztomilejších tvorů, jaký kdy "ťapal" po matičce Zemi, jsou bez pochyby dechberoucí a úžasné (stejně jako každičký kout Antarktidy), ale ruku na srdce - co má tohle vlastně být? Dokument? Ehm. Problém je, že Putování tučňáků, na rozdíl od tučňáků samotných, zamrzlo někde deset kilometrů před koncem své cesty. Bohužel je z každého místa patrný strach filmařů ukázat krutost přírody naplno. Od začátku do konce je nám mazán med kolem huby - a když už nám je přece jen sdělena nějaká ta tragická část tučňáčího života, tak jen pomocí malé zmínky, většinou bez záběrů a stylem "jo, jen tak mimochodem...". To snímku ubírá punc dokumentarity a opravdovosti. Je to škoda, ale zase budou větší tržby... PS: Jinak jde ale samozřejmě o do posledního záběru skvostný dokument, který ovšem bohužel není tak docela dokumentem. [květen 2006] ()

rudeboy 

všechny recenze uživatele

Skladám poklonu tvorcom dokumentu, ktorí museli mnoho mesiacov stráviť v mrazivom počasí Južného pólu, aby nám priblížili tak neuveriteľné, citlivé i kruté divadlo prírody, akým putovanie a narodenie tučniakov bezpochyby je. Po vizuálnej stránke je to naozaj pastva pre oči, hudba taktiež výborne ladí s filmom, len škoda toho hovoreného slova, ktoré je niekedy až veľmi detinské. Tučniaci sú naozaj fascinujúci živočíšny druh. Mať tak aspoň kúsok ich vytrvalosti... :-) ()

Reklama

Lavran 

všechny recenze uživatele

Upřímně francouzský film příliš nevyhledávám, ale musím uznat, že v umění vytvořit z obyčejného přírodovědného dokumentu flák na velké plátno, zašli Frantíci ze všech nejdále a těžko by hledali konkurenci (k tomu se samozřejmě váže i slušná dávka pathosu). Garantuji každému pochybovači, že po shlédnutí Putování bude tučňáky bezmezně obdivovat a žasnout nad jejich odhodláním - příroda je ostatně plná podobných zázraků, stačí jen mít otevřené oči. Pouze si nejsem jist, jestli bude divák stejně nadšený i z roztomile vlezlého komentáře, který film provází (viz. zmiňovaný pathos)... ;) ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

Hmm čekala jsem, že to bude přeci jen trochu víc.... dokumentární. Tahle pohádka na divoko, kde se dozvíte tak maximálně, že jde o tučňáky císařské mě teda zrovna nenadchla. A přitom to jde! Co třeba Africké kočky: Království odvahy nebo Království Surikat: Příběh začíná. Tohle až moc infantilní pojetí mě prostě nijak nenadchlo. Každopádně věřím tomu, že dětem tak do dvanácti, se Putování tučňáků líbit může. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Miluju tučňáky! Některé scény se mi nezapomenutelně vryly do paměti. Hlavně si nenechte zkazit zážitek debilním komentářem. Podle některých lidí prý obtloustlý tučňák neztělesňuje pravý půvab Linuxu, což ovšem znamená, že nikdy neviděli rozzuřeného tučňáka, který se na ně řítí rychlostí přes 100 mil za hodinu. Jinak by si dávali větší pozor na to, co o něm říkají. Linus Torvalds ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo 13 měsíců v drsných podmínkách Antarktidy, při teplotách kolem -30° C. Z toho 9 měsíců byli všichni v absolutní izolaci od okolí. (Witta)
  • Rychlost větru místy dosahovala hodnoty až 150 km/hod. V těchto případech musela být kamera zatěžována, aby neodletěla. (Witta)

Související novinky

Nová naděje pro český film?

Nová naděje pro český film?

15.02.2007

Česká kinematografie už tradičně trpí nedostatkem peněz. Fond pro rozvoj kinematografie se svými 80 miliony ročně nestačí pokrýt celý potenciál našeho filmového průmyslu. Zvlášť když český film stojí… (více)

Oscary plné překvapení

Oscary plné překvapení

06.03.2006

V noci z neděle na pondělí proběhl v Los Angeles 78. ročník slavnostního udělování cen americké Akademie filmových věd a umění, Oscarů. A věru že šlo o noc plnou překvapení. Největší ovace překvapivě… (více)

Reklama

Reklama