Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři muži - kapelník, klarinetista a Chaplin - se na taneční zábavě utkají o přízeň jedné ženy. Kdo ji získá? (ČSFD)

Recenze (19)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nanicovatá groteska se začínajícím Chaplinem. Založeno na klasických vozembouších a prakticky ničem jiném.  Chaplin jako opilec (kdo ví, jestli nebyl skutečně nalitý) byl, ač nebyl hlavní hvězdou, tím nejlepším. Nicméně laťka kvality je tady hodně nízko. Tuctové a nenápadité, grotesky dokážou nabídnout mnohem lepší zábavu, tohle víc připomíná první experimenty s filmem a v roce 1914 už byla ta filmařina přece jen jinde a Mack Sennett má mraky lepších "kraťasů", stejně jako Charlie.  Jedna hvězda a není na chodníku slávy, bohužel. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Prípad tanečný parket - tak časté prostredie v Chaplinových neskorších filmoch. Ako inak, ústredným motívom je trenica o ženu, avšak tentoraz to je už rovno milostný štvoruholník. Dôvod, prečo si to pozrieť: Chaplin bez fúzikov vyzerá ako Johnny Depp v Ospalej diere. Zvyšok je bohužiaľ mimo moje chápanie 35% ()

Reklama

LegoMan69 

všechny recenze uživatele

Chaplin má konečně jednu z hlavních rolí, ale furt žádný make-up. Ano, Ford Sterling je hlavní postavou a svým hereckým výkonem, zde byl lepší než Chaplin podle mýho. Ten hromotluk taky nebyl marnej. Hraje tam klidná dechová hudba, což je super u klidného tance, ale k těm rvačkám se mi vůbec nehodí. Čekal bych tam nějaké bubnování a pořádnou ránu (zvuk gongu nebo silného bubnu), když tam někdo někoho praští, ale celý film tam hraje ta stejná klidná melodie. Celkově to je dobrý, ale není to groteska kterou musíte nutně vidět (že by nějaká klasika, to ne). Na druhou stranu je tam jedna pamětihodná scéna a to na konci, když ti dva spadnou na záda a nohy se jim zvednou do vzduchu (což pak bylo zopakováno nespočetněkrát v nespočetně filmech, především v animovaných). ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Charlie je tu elegán, bez fúzov, no zato opitý a s potmehúdskym kopaním do zadku. Jeho choreografia bitiek je taká, ako sú diváci zvyknutí aj z neskorších filmov. Roscoe Fatty Arbucle až tak vtipný nie je. Oboch tu prekonáva Ford Sterling, tiež komik, ktorý sa dočkal hviezdy na Hollywood Walk of Fame. Každopádne bitkám chýbajú poriadne nápady, skoro nikto tu nikoho poriadne neurazí. Neskorší Chaplin, hneď o rok v roku 1915, je lepšou voľbou. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Elegantní Chaplin bez kníru a jakéhokoliv dalšího náznaku Tuláka (je vysoký) ve hvězdně obsazené grotesce, která je ale nezáživná a velice nudná s nulovým počtem zajímavých nápadů (možná až na ten úplný závěr, když se svalili na záda) a nejde o nic, co by kdokoliv potřeboval vidět. Opravdu slabota, navíc Charlie bez klasického kostýmu opravdu není tím pravým Charliem. 40%. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Natočeno za jediný den ve skutečné taneční síni. (everlong)
  • Poslední film, ve kterém Chaplin vystupuje s Fordem Sterlingem. (everlong)

Reklama

Reklama