Reklama

Reklama

Baramui paiteo

  • Jižní Korea 바람의 파이터 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film vypráví životní příběh korejského mladíka jménem Choi Bae-dal, který se stal zakladatelem karate stylu Kyokyushinkai. Nyní se jeho styl učí asi ve 120 zemí a má více než 12 milionů žáků. Můžeme se těšit na propracované bojové scény, které se vyvíjejí jako postava sama. Přes imigranta, zachránce mladých japonských dívek až k mistru karate. Spravedlnost bez síly je marná, ale síla bez práva je jen zločin. (BUD-SFIS)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

balone 

všechny recenze uživatele

U většiny filmů, když je to hlavně o bojování, tak příběh slábne a veškeré ostaní prvky toho filmu jdou někam. Tady se však podařilo Korejcům skvělé historické drama, kde na jedné straně stojí korejec učící se karate a na druhé straně stojí celé Japonsko a jejich doja s různými dany. Film mě nadchnul snad všemi svými žánry to, že to bylo podle skutečného života je ještě více fascinující. Myslim si, že každý kdo má rád boj, historii, drama, romantiku, tak si vybere v tomto filmu to své. 90% za mne. (možná jen hudba mi občas přišla špatná) ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Toto sú tí kórejci, ktorí odmietli kamikadze!" Jeden z nich má odvahy za dvoch, ale v boji väčšinou dostáva nakladačku. Možno je to aj tým, že natrafí vždy na kvalitných nepriateľov. No, nevzdáva sa. Odchádza do lesa, kde tvrdo trénuje. Dosť tvrdo. Päsťami lúska skaly ako orechy, láme stromy a na chrbát si necháva spúšťať obrovský kmeň. Áno, ten ktorým Arnold zabil predátora. O pár mesiacov je tvrdý ako titánový vrták a v Japonsku si to chce rozdať s každým, kto niečo v bojovom umení znamená. Ako film o bojovom umení obstojí a rozhodne stojí za pozretie. Čo mi trošku vadí je, že postava ktorej príbeh sledujeme skutočne žila. A to chce tým pádom poriadny nadhľad a film sa jednoducho nedá brať úplne vážne.Tak to už v kung-fu filmoch chodí. Zvlášť mi nesedelo záverečné meranie síl a hľadanie protivníkov po celom Japonsku. Pravý majster nevyhľadáva súboje a nemusí za každú cenu dokazovať, že je najlepší. Aspoň tak som to slýchal vo všetkých filmoch o bojových umeniach , ktorými som sa za tie roky prekopal.60%. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Obecně jsem z korejské kinematografie nadšený a viděl jsem toho opravdu hodně, ale tohle se nepovedlo. Příběh je divně kašírovaný a díky moderní hudbě a střihu, jako kdyby někdo porcoval krocana, postrádá jakoukoliv atmosféru. Postava Boedala je v tomto podání povahově poněkud nedomrlá a snaha tvůrců podat to tak, že na strachu ze smrti a zmrzačení není nic tak strašného, se poněkud minula účinkem. Dezertér, zbabělec, sliby nedodržoval...vlastně se jakožto divák klidně ztotožním s tím, že to byl jen rváč, který se v životě pěkně plácal. Choreografie byla díky zmiňovanému střihu nevalně prezentovaná, moc životních mouder, nebo nějaké poselství se nedozvíte, historický přínos tento film taky zrovna nemá...Japonci jsou opět kýčně vylíčeni jakožto nečestní usurpátoři. Kdo čekal korejského Ip-Mana, bude zklamaný, tento film sotva dosahuje kvalit i toho nejhoršího filmu z té várky, která se o Ipákovi za posledních deset let vyrojila. A je to škoda, protože věřím tomu, že bylo o čem vyprávět. Slabé 3* ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Tak jak se v polovině filmu mění hlavní hrdina z obyčejného mladíka v největšího bojovníka Japonska, mění se spolu s ním i celý snímek. Zocelování daleko kdesi v divočině bylo sice příliš klišovité a naivní (vzpomněl jsem si na podobného italo-amerického blázna, co běhal po Rusku s kládou na zádech), ale od této vnitřní i vnější přeměny Bae-dala nabral film jiný vítr a ten mi byl daleko víc po chuti. Druhá polovina je jasně čtyřhvězdičková, některé sekvence mě vyloženě nadchly, ale bohužel celkově za slabou první část filmu nemůžu dát více než tři hvězdy. Na nervy mi lezl taky infantilní Chun-bae a jeho Pachinka, tyhle momenty byly doslova nervy drásající. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Životní příběh utlačovaného mladíka ze spodku společnosti o tom, jak se pozvedl z prachu, vymyslel vlastní, speciální bojové umění a propracoval se až k vrcholnému, neporazitelnému bojovníkovi. Bitky v průběhu jsou velice slušné, avšak nutno podotknout, že již dříve překonané a také jich mohlo být krapet víc... Až samotný závěr je konečně ta vrcholná podívaná. Naneštěstí film má dost slabých míst, režie není zcela vyrovnaná a třebaže jde o celý "životní příběh" (částečně i filozoficky pojat), Fighter in the Wind prostě nemá dostatek "materiálu", aby zaujal diváka na celé 2 hodiny. 7/10 ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Film je natočený podľa japonskej knihy "Karate Baka Ichidai". (Cracker)
  • Při natáčení bojových scén nebyly použity žádné počítačové triky. (Vojcl)

Reklama

Reklama