Reklama

Reklama

Volání vlků

Obsahy(1)

Mladý biolog se nechá dobrovolně vysadit kdesi v severní Kanadě, aby zde studoval a shromažďoval údaje o vlcích, kteří údajně mohou za stále se zmenšující stáda Karibu. Postupně se biolog seznamuje s okolím a dokonce s životem vlků samotných. Zjišťuje, že vlci nejsou zdaleka takovou hrozbou jako lidé, kteří vlky vybíjejí pro jejich kůži. Dokáže se mladý biolog rozhodnout na čí stranu se přiklonit? (TomikZlesa)

(více)

Recenze (77)

tahit 

všechny recenze uživatele

Vlci jako filmový námět, proč ne, uvážíme-li, že mají svůj vlastní inteligentní svět, tak jak vidno jejich démonizace nadále platí. Celé vyprávění je milé i proto, že se netváří hlubokomyslně. Prazvláštní poetika a vizuální radostnost kouzel obrazů krajiny umocňuje příjemně zážitek z filmu. Herec Charles Martin Smith v postavě (Farley Mowat) to zahrál naprosto autentickým způsobem. A kromě toho, okrajově podává také svědectví, jak mimoděk někteří lidé stále bezmyšlenkovitě život v přírodě pošlapávají. Ačkoliv filmové dílo nedosahuje zcela velikosti literární předlohy, je jistě potěšitelné, že se vyslovuje apartně k vážným věcem. Možná to bude znít nadneseně, ale příběh se skutečně zajímavě zamýšlí nad otázkou přírodních hodnot a vztahu člověka k vlkům, nu což, to posuďte již sami. :-)) Kdo nehledá ve filmu jen komerci, ten mne určitě pochopí. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Nemám slov. Ty k tomuto snímku ani nejsou potřeba. On sám jich má minimálně. Tak nádherně zachycená příroda, vlčí chování i samotné psychické navrácení člověka závislého na moderních technologiích zpět do lůna přírody, to se takhle geniálně nepodařilo ve filmu natočit snad nikomu. Silný, srdeční zážitek, který si kdykoli rád zopakuji. Nechybí mu napětí, akční pasáže i humor a předně úcta k přírodě. Ta na vás sálá od prvního momentu do samotného záběru. Stejně jako hlavní hrdina na konci budete civilizaci nenávidět a vnitřně toužit zažít takové dobrodružství jako on. Vždyť příroda je sice krutá, ale jen k těm, kteří jsou moc slabí, než aby v ní dokázali přežít. Doporučuji! 90% ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Za boha si nevzpomenu na český název, pod kterém to běželo na ČT2 asi před 7-8 lety. Ovšem dodnes mám tenhle znamenitý film v živé paměti. Příběh vědce, který se vydá do vzdálených končin na Aljašce zkoumat život vlků. Opravdu nádherná kamera, zajímavý scenář, myšlenkově hluboký film s mnoha nezapomenutelnými scénami. Přestože to produkovalo studio Walta Disneye, má to k rodinné zábavě hodně daleko. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný dobrodružný film o zapáleném biologovi, který bojuje o přežití v nehostinných podmínkách severní Kanady aby zde studoval život a chování místních vlků. Velice dobrý výkon Martina Smithe, nádherné kanadské prostředí a pár opravdu povedených scén (převážně scéna s krysami mě velice pobavila) jsou hlavními devizami tohoto nepříliš známého ale příjemného snímku. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná záležitosť s veľkým posolstvom, na ktorú ale treba byť duševne naladený. Krásne súznenie človeka s prírodou, aspoň symbolický jeho návrat tam, kam patrí.... Človek, ktorý je tesne spätý s prírodou nemá čas a ani chuť na rôzne intrigy a zlo proti druhému, čo je žiaľ pre moderného človeka tak príslovečné a šíriace sa našou civilizáciou ako mor. Jednoduchý život, no zato krásny a nesmierne bohatý. Jediné čo by som vytkol je to, že tu bola pomerne častá náhodilosť (napr. hneď prvý deň chlapík stretne inuitu, ktorý ho zachráni) a pár ťažko uveriteľných scénok. Inak veľká spokojnosť. 80/100 ()

Galerie (12)

Zajímavosti (8)

  • Když se při letu do hor letadlo porouchá, jeho pilot Rosie (Brian Dennehy) vyndá z bedny s nářadím tzv. francouzský klíč. Při návratu do kabiny ale drží v ruce maticový klíč. (Dvojirakri)
  • Film je založen na skutečném příběhu biologa Farleyho Mowata. (TomikZlesa)
  • Vo filme sa všetci vlci a neskôr aj hlavný predstaviteľ, Charles Martin Smith, živia myšami. V skutočnosti to však neboli myši, ale hraboše, pretože myši sa v arktických podmienkach nevyskytujú. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno