Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Německý dokumentární cyklus o hlavních představitelích nacistické III. říše. (oficiální text distributora)

Recenze (97)

Tuttovka 

všechny recenze uživatele

Velmi krásná a zároveň děsivá podoba seriálu, která je dokonale ucelená. Osobních vstupů není příliš mnoho, jako je tomu u většiny dokumentů. Slouží pouze k tomu, aby dokreslili či vygradovali detaily člověka. Informace jsou velmi hutné, ale autoři se nezabývají příliš známými událostmi. Ukazují zde vrcholy i pády moci jednotlivých mužů. Vše je velmi dobře vztaženo na vliv dvanácti mužů na třetí říši a vztah k Hitlerovi. Není to tedy pouze dvanáct medailonů nacistických zločinců. U každého přisluhovače jsou zobrazena zejména fakta, setkání či životní krize, které je ovlivňovaly. ()

albiebennett

všechny recenze uživatele

Seriály zde nehodnotím, ale tohle jednoznačně nejlepší dokumentární série z 2. světové války. Opravdu skvělé představení nejnebezpečnějších lidí minulého století. Žádnému dílu nelze nic vytknout. Člověk po tomto shlédnutí nemůže házet nacisty do jedné hromady. Je třeba rozdělit nechutný hajzly jako byl Bormann, Freisler, Eichmann a především Mengele, fanatický magory jako byl Himmler, Hess nebo Goebbels, idiota jako byl Ribbentrop a velmi inteligentního Speera, který u Norimberského procesu opravdu vybalil karty na stůl. Celá série je impozantním náhledem do zvěrstev minulého století. ()

Reklama

Expertt 

všechny recenze uživatele

Zkrátka fascinující. Způsob popisující vývoj či změny myšlení jednotlivých představitelů Hitlerovské politické elity spojené s unikátními dechberoucími záběry (možná v některých pasážích pochopitelně uměle rekonstruované) je zkrátka dokonalý. Co dělá z celého projektu naprostý diamant, jsou samozřejmě hlavně doplňující interview, mnohdy nejbližšícho okruhu lidí kolem daných "Hitlerových můžů". Už v době kdy vznikal tento dukementární seriál, bylo jistě obtížné tento přístup sdola do projektu zahrnout, dnes je již bohužel jasné, že už žádné takové "nové" rozhovory, informace nikdy nevzniknou, pokud teda nebudou zveřejněny ty, co leží někomu v krabici na půdě. Je to škoda, určitě by ty nespočetná kvanta příběhů, co navždy zůstanou v myslích již zemřelých zainteresovaných lidí opět dokreslily část této mozaiky. ()

Duoscop 

všechny recenze uživatele

1. Díl Rudolf Hess. Zajímavosti - ztráta jeho vlivu, vystrnadění Martinem Bormannem a nejasnosti o jeho sebevraždě. 2. Díl Karl Dönitz. Zajímavostí - záběr potápějící se lodě s posádkou a následný výbuch. 3. Díl Joseph Goebbels. Zajímavosti - kvůli češky Lídy Barové byl ochoten vzdát se svého postavení. 4. Díl Hermann Göring. Zajímavosti - Po 1.sv.válce pracoval jako letecký pošťák ve Švédsku. Jeho dítě údajně nebylo jeho,po těžkém zranění které utrpěl během pivního puče měl být impotentní. 5. Díl Heinrich Himmler. Zajímavosti - Během lékařské prohlídky spojenců skousnul kapsli s jedem. 6. Díl Albert Speer. Zajímavosti - U soudu uvedl že zvýšil zbrojařský průmysl v zemi proto, aby Německo co nejrychleji vyhrálo válku a on s Hitlerem coby jeho jediný opravdový přítel už mohli jen stavět. 7. Díl Adolf Eichmann. Zajímavosti - Po svém útěku pracoval jako chovatel kuřat, majitel čistírny nebo dělník. Po svém dopadení a cesty na popraviště klidným hlasem pronesl. Doufám že mně budete brzy všichni následovat. 9. Díl Joachym von Ribbentrop. Zajímavosti - Jeho Norimberský kat Joseph Malta musel zatížit lano na šibenici vlastní vahou protože si odsouzený v důsledku ubytu na váze nezlomil vaz. Potom ho vzal svou pravou rukou za jeho levé ucho, trhnul a Říšský ministr zahraničí byl mrtev. ()

fleker 

všechny recenze uživatele

Blíží se prázdniny a malý Ruda Hess má slíbeno, že když přinese pěkné vysvědčení a nic neprovede, vezme ho tatínek na motorce zn. Harley do Mýta na trh. Rudla spořádaně odchází do houslí, pevně rozhodnut chovat se vzorně. Jenže potká své čtyři kamarády a za jedno odpoledne díky tvořivé dětské fantazii všechna dobrá předsevzetí vezmou za své.... ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno