Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Německý dokumentární cyklus o hlavních představitelích nacistické III. říše. (oficiální text distributora)

Recenze (97)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Lima to lépe vystihnout nemohl. Ano, bohužel je to tak. Všichni tito muži se bohužel vydali špatnou cestou, chtěli příliš velké sousto v příliš krátké době. Sloužili, nechali se naplno pohltit nacistickou zlovůlí, až na to nakonec i sami doplatili cenou nejvyšší. Jejich říše nebyla ani stoletá ani tisíciletitá podle vzoru té Římské, přesněji skončila po dvanácti letech, a to úplně v troskách. Každopádně, jde o zajímavý informacemi nabitý projekt, jeden z nejlepších svého druhu. ()

billcarson 

všechny recenze uživatele

Top 12, z velké části přeživších padouchů nacistického Německa po roce 1945. I když to slovo " padouchů " je na určité výjimky zavádějící, jelikož u Karla Dönitze si tím zas tak nejsem jist. " Elita " - jedné z nejzlořečenějších zločineckých organizací na světě. Výborné, poučné, v dnešní době by tohle měli povinně sledovat studenti na střední škole. V kostce kdybych měl shrnout všech 12 dílů. 1. Hess - loutka, která se zbláznila 2. Dönitz - precizní prototyp pruského důstojníka, voják každým coulem. 3. Goebbels - magor, nebezpečně malý zakomplexovaný psychopat. 4. Göring - mocipán, celebrita, morfinista a pan Ego. Neschopný jakéhokoliv vedení. 5. Himmler - pure Evil, chovatel slepic :) 6. Speer - hodný " Nazi " - nejchytřejší z 12, který využil plně svých věznitelů v Norimberku. 7. Eichman - výborný úředník, zarytý antisemita a " smolař ". 8. Mengele - pure Evil no. 2, " šťastlivec ". 9. von Ribbentrop - výborný státník a arogantní hověz. 10. Von Schirach - nejslabší monočlánek z 12 - přesto výborný ideový tvůrce a zmetek v jednom. 11. Freisler - pure Evil no. 3 a 4 - démon v taláru - nekompromisní smrtka. 12. Bormann - šedá eminence - výkonný přesný sluha zla a zbabělec. Kdy se začne točit i o jiných totalitních režimech je prozatím ve hvězdách. Nadčasový seriál. ()

Reklama

pan_buh 

všechny recenze uživatele

Námět je to perfektní a souhlasím že takových dokumentů je jako šafránu. Ovšem do objektivnosti to má daleko. Kdyby šlo skutečně o objektivní zpracování, pak by se tam nesměli objevovat onanisti jako ten v dílu o Albertu Speerovi. To co se tam pasovalo do role "historika" - to byl podle mě větší lidský odpad než kdekdo z těch o kterých o kterých to celé je. Lempl kterej nedokáže oddělit svoje osobní názory od toho co vydává za historická fakta - z toho mi bylo vážně zle. Když jsem viděl jak nakládá s historickými artefakty za to bych mu hnáty zpřelámal. Vzít historický ubrus a válet ho po zemi, vzít historickou výšivku a házet s ní... to může udělat jen blbec. Blbec co nepochopil že už je to dávno minulost a pokouší se na tom honit svý povadlý ego, je totiž přesně ten důvod proč jemu podobní idioti sajou veřejné peníze na "boj proti neonacismu". Jen nepochopili že taková sorta lidí jako je on, je ta samá proti které se snaží bojovat. Prostě vždycky tady bude nějaký procento lemplů inklinovat k různejm opovrženíhodnejm skupinám. A je jedno jestli je to "nácek", multikulturní zastánce kdečeho nebo eurofil.... Každopádně takoví nemají v dokumentech co pohledávat - pokud nejsou o nich samotných. ()

MASH_4077 

všechny recenze uživatele

Odmyslele nekolik nepresnosti, ktere nejsou pro pribeh a hlavne pro vzkaz podstatne a dostavame velmi zdarile dilo. Hlavni je myslenka, ktera je nam velmi dobre predavana. Ukazuje se nam, jak vlastne podprumerni lide se sesli a vytvorili neco, na co si musme dat pozor, pripominat si to, aby se podobna vec neopakovala. Napisu to jeste jednou: nejde o data, ale o pochopeni, proc a jak to ti lide mohli delat. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Je dobré, že seriál vznikl. Je tu spousta zajímavých záběrů a vůbec rozkrytých souvislostí. Časová linka cesty hitlerovců k moci je poměrně dobře vystavěná a podepřená fakty. Jediné mne mrzí, téměř nikdo z blízkých spolupracovníků těch hlavounů neřekne, že svou práci dělal rád a s nadšením, že to byla velká a krásná doba. A to pro ně určitě být musela, i když pak přišla deziluze a pád do sraček. Jediný člověk, který na rovinu přiznal tu náklonost, byla vlastně Lída Baarová. Takže za tu jednostrannost dávám jen 60%. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama