Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Německý dokumentární cyklus o hlavních představitelích nacistické III. říše. (oficiální text distributora)

Recenze (97)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Úctyhodně vypracovaný cyklus, který právem získal několik ocenění a zaslouží si velkou pozornost. Jednotlivé díly jsou smysluplně a poutavě odvyprávěné a mapují kariéru dotyčného od jeho počátku až do samotného konce. Podstatné informace ať už známé, či neznámé jsou zde samozřejmostí a mě nezbývá, než se přiklonit k názoru, že na toto téma patrně nic lepšího nevzniklo. ()

Expertt 

všechny recenze uživatele

Zkrátka fascinující. Způsob popisující vývoj či změny myšlení jednotlivých představitelů Hitlerovské politické elity spojené s unikátními dechberoucími záběry (možná v některých pasážích pochopitelně uměle rekonstruované) je zkrátka dokonalý. Co dělá z celého projektu naprostý diamant, jsou samozřejmě hlavně doplňující interview, mnohdy nejbližšícho okruhu lidí kolem daných "Hitlerových můžů". Už v době kdy vznikal tento dukementární seriál, bylo jistě obtížné tento přístup sdola do projektu zahrnout, dnes je již bohužel jasné, že už žádné takové "nové" rozhovory, informace nikdy nevzniknou, pokud teda nebudou zveřejněny ty, co leží někomu v krabici na půdě. Je to škoda, určitě by ty nespočetná kvanta příběhů, co navždy zůstanou v myslích již zemřelých zainteresovaných lidí opět dokreslily část této mozaiky. ()

Reklama

Gismo.kv 

všechny recenze uživatele

Asi každý, koho zajímá 2. světová válka, musí tento seriál ohodnotit plným počtem. Shlédneme zde osudy 12cti mužu, kteří se dokázali svést na Hitlerově moci. Někteří byli fanatický nacisti (Goebbels), nekteří jen chtěli mít vysoké postavení, ať už u moci byli nacisti nebo kdokoliv jinej (Speer). Bylo opravdu zajímavé sledovat osudy těchto můžu od narození až do jejich smrti... ()

pan_buh 

všechny recenze uživatele

Námět je to perfektní a souhlasím že takových dokumentů je jako šafránu. Ovšem do objektivnosti to má daleko. Kdyby šlo skutečně o objektivní zpracování, pak by se tam nesměli objevovat onanisti jako ten v dílu o Albertu Speerovi. To co se tam pasovalo do role "historika" - to byl podle mě větší lidský odpad než kdekdo z těch o kterých o kterých to celé je. Lempl kterej nedokáže oddělit svoje osobní názory od toho co vydává za historická fakta - z toho mi bylo vážně zle. Když jsem viděl jak nakládá s historickými artefakty za to bych mu hnáty zpřelámal. Vzít historický ubrus a válet ho po zemi, vzít historickou výšivku a házet s ní... to může udělat jen blbec. Blbec co nepochopil že už je to dávno minulost a pokouší se na tom honit svý povadlý ego, je totiž přesně ten důvod proč jemu podobní idioti sajou veřejné peníze na "boj proti neonacismu". Jen nepochopili že taková sorta lidí jako je on, je ta samá proti které se snaží bojovat. Prostě vždycky tady bude nějaký procento lemplů inklinovat k různejm opovrženíhodnejm skupinám. A je jedno jestli je to "nácek", multikulturní zastánce kdečeho nebo eurofil.... Každopádně takoví nemají v dokumentech co pohledávat - pokud nejsou o nich samotných. ()

filmharmony 

všechny recenze uživatele

...kolik dalších SS mizerů je pod různými zkratkami skryto v dnešní době... nepoučíme se... vždycky mě u toho napadá otázka... je lidstvo opravdu slepou větví vývoje? když vidím tento skvělý dokumentární cyklus, při nabízené odpovědi mi běhá mráz po zádech... jen doufám, že je jich méně, než těch, kteří lidstvo reprezentují v naprosto odlišných barvách, že milý pane Gándhí? ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama