Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Německý dokumentární cyklus o hlavních představitelích nacistické III. říše. (oficiální text distributora)

Recenze (97)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Rudolf Hess, Heinrich Himmler, Joseph Goebbels, Hermann Göring, Albert Speer, Karl Dönitz, Josef Mengele, Adolf Eichmann, Baldur von Schirach, Joachim von Ribbentrop, Roland Freisler, Martin Bormann - "Hitlerovi muži". Jeden lepší ako druhí. Pekne vypráskaná partička, ktorá utopila svet v krvi. Rozpútali druhú svetovú vojnu. Bezpochyby sú to všetko vojnoví zločinci. Viacerí z nich však mohli byť vďaka svojim výnimočným vlastnostiam úspešné, spoločnosti prospešné osobnosti. Lenže bohužiaľ sa nechali sfanatizovať šialenou fašistickou ideológiou a slepo nasledovali psychicky narušeného megalomana Adolfa Hitlera. **** ()

Gismo.kv 

všechny recenze uživatele

Asi každý, koho zajímá 2. světová válka, musí tento seriál ohodnotit plným počtem. Shlédneme zde osudy 12cti mužu, kteří se dokázali svést na Hitlerově moci. Někteří byli fanatický nacisti (Goebbels), nekteří jen chtěli mít vysoké postavení, ať už u moci byli nacisti nebo kdokoliv jinej (Speer). Bylo opravdu zajímavé sledovat osudy těchto můžu od narození až do jejich smrti... ()

Reklama

MASH_4077 

všechny recenze uživatele

Odmyslele nekolik nepresnosti, ktere nejsou pro pribeh a hlavne pro vzkaz podstatne a dostavame velmi zdarile dilo. Hlavni je myslenka, ktera je nam velmi dobre predavana. Ukazuje se nam, jak vlastne podprumerni lide se sesli a vytvorili neco, na co si musme dat pozor, pripominat si to, aby se podobna vec neopakovala. Napisu to jeste jednou: nejde o data, ale o pochopeni, proc a jak to ti lide mohli delat. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Lima to lépe vystihnout nemohl. Ano, bohužel je to tak. Všichni tito muži se bohužel vydali špatnou cestou, chtěli příliš velké sousto v příliš krátké době. Sloužili, nechali se naplno pohltit nacistickou zlovůlí, až na to nakonec i sami doplatili cenou nejvyšší. Jejich říše nebyla ani stoletá ani tisíciletitá podle vzoru té Římské, přesněji skončila po dvanácti letech, a to úplně v troskách. Každopádně, jde o zajímavý informacemi nabitý projekt, jeden z nejlepších svého druhu. ()

Filatov 

všechny recenze uživatele

Dokument, díky kterému člověk zjistí, jak obludný mechanismus nacistický režim byl a jakými zvířaty se Hitler obklopil při svém vzestupu. Hitlerovi muži dávají ucelený komplet informací o elitě tohoto režimu. Dokument jde hodně do hloubky a pozadí režimu a studuje úlohu každého jednotlivce v něm. Oceňuji hlavně to, že dokument sleduje osud každého jednotlivce od mládí přes svojí kariéru až ke svému nezdárnému konci, kterým byl buď norimberský proces, skrývání nebo sebevražda. Viděno: Rudolf Hess, Albert Speer, Adolf Eichmann, Josef Mengele, Joachim von Ribbentrop, Baldur von Schirach, Roland Freisler, Martin Bormann ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama