Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skutečný vrah, který ve své době šokoval Ameriku a zařadil se mezi legendy masových vrahů.
Šokující film založen na skutečném příběhu z Nebrasky. V roce 1958 devatenáctiletý Charles Starkweather společně se svou čtrnáctiletou přítelkyní zavraždili během tří měsíců celkem jedenáct lidí. (oficiální text distributora)

Recenze (25)

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Terrence Malick se nechal Starkweatherovým případem jen volně inspirovat a natočil skvělý film (viz i jinak výstižný komentář igiho B.). Byron Werner se snažil o dokumentární rekonstrukci a natočil nudný a lacině vyhlížející snímek vhodný leda pro televizi. Přitom se při popisu Starkweatherova řádění stejně nevyhnul několika faktickým nepřesnostem a najdou se i chyby plynoucí z nepozornosti tvůrců, jako je krví potřísněné tričko, když zabiják po vraždách usíná a sněhobílé když se probouzí. Celkový dojem z filmu nevylepší ani bídné herecké výkony představitelů zákona, šroubované dialogy a už vůbec ne zbytečná a klišovitá postava "našeptavače". "Starkweather" je ovšem v jednom ohledu opravdu jedinečný - tak neuvěřitelně staticky a amatérsky působící automobilovou "honičku" jako je ta ze závěru snímku jsem opravdu ještě neviděl. http://en.wikipedia.org/wiki/Charles_Starkweather ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Příběh o SÉRIOVÉM(někdo si evidentně plete pojem a průjem) vrahovi Charlesi Starkweatherovi v podprůměrným snímku s TV vizuálem. Ústřední dvojici bych ještě překousl ale ostatní herecký výkony jsou prachbídný. Lance Henriksen hraje ve filmu všeho všudy 3 minuty. Je tady jakýmsi našeptávačem a v podstatě mu není(záměrně) vidět xicht. Otřesná je i režie s kamerou. Za vše hovoří finální automobilová honička. Něco tak vtipnýho(trapnýho) se jen tak nevidí. Podívat se na to sice dalo ale myslím si, že by si story o Charlesi Starkweatherovi zasloužila lepší filmový zpracování. ()

Reklama

Smok 

všechny recenze uživatele

Charles Starkweather je skoro obyčajný mladý muž. Ostatní chlapci v jeho veku sa od neho líšia snáď len tým, že keď sú niekde sami, tak ich nechodí pozerať tajomný cudzinec v klobúku, ktorý ich nahovára na rôzne somariny. Charlie navyše zbožňuje Jamesa Deana a je vlastníkom dvojhlavňovej brokovnice, s ktorou narobí policajtom v Nebraske pár vrások na čele a niekoľkým civilom nepríjemné "škrabance". Ďalší z oprášených príbehov o masových vrahoch minulého storočia ma síce zaujal, ale filmárska robota sa dala odviesť aj lepšie a s väčšou šťavnatosťou. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Další pravdivý příběh sériového vraha, tentokrát se jedná o vidláka Charlese Starkweathera z Nebrasky, který se svou milenkou Caril Ann Fugateovou zmasakroval nožem a střelnými zbraněmi jedenáct lidí. Snímek se snaží až na několik skutečností držet pravdivého příběhu tohohle pošuka. Film celkem svižně odsýpá, vraždit se začíná téméř na začátku stopáže. Kamera před detaily vražd většinou uhýbá a narůžovělá krev, která zpravidla Charlese ohodí, či mu ulpí na triku vypadá velmi lacině. Ústřední dvojice je vkusně vybrána, zejména obsazení postavy Caril je vynikající a její herectví je naprosto uvěřitelné. Ostaní postavy jsou na tom ale o poznání hůře. Postava tajemného našeptávače do konceptu snímku celkem zapadá, co si ovšem tvůrci mohli odpustit, je sakra nepovedená automobilová honička, která působí chvilkami až úsměvně. Hudební podbarvení je povedené a závěrečný dodatek, jak dopdli zúčastnění, uspokující. Výsledný dojem je další průměrný film o sériovém vrahovi. U mě za tři hvězdy. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Proč se točí rekonstrukce příběhů sériových vrahů? Je to tím, že lidé je vidí jako něco neskutečného, něco co nikdy nepotkají a znají je pouze z filmů či zpráv. Téměř každý se setká s krádeží, domácím násilý, podvody či s přírodnímy katastrofami, jsou běžné a na denním pořádku, a tak nijak zajímavé. Ale kdo se setká se sériovým vrahem? 99,9% populace nikdy. A ta zbylá desetina procenta se na zfilmovanou rekonstrukci zločinu dívat jistě nebude. Teď k filmu. Nebyl sice nejhorší, přesto bůhví jaký filmový zážitek mě nečekal. Herecké výkony průměrné, hudba dobrá, celková režie ničím neobvyklá. Výsledkem je zcela průměrný film na který brzy zapomenete a jediné co ho dělá neobvyklým je jeho inspirace dle skutečné události. Ps.: V oficiálním textu distributora je chyba. Nejde o masového vraha nýbrž o vraha sériového. Masoví vrazi jsou kupř.teroristé. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (10)

  • 25. júna 1959 Charles Starkweather usadol na elektrické kreslo. Presne o 00.04 bol prehlásený za mŕtveho. (Smok)
  • Po tom, co v domě Starkweather (Brent Taylor) zavraždil onu dámu i s její služkou, můžeme na jeho jasně bílém tričku vidět jen těžko přehlédnutelné skvrny od krve obětí. Ovšem když krátce na to – po druhé vraždě - schází po schodišti, tričko je opět bílé a bez zanechaných krvavých skvrn. (Conspi)
  • Šerif okresu Lancaster, Merle C. Karnopp, bol v novembri 1998 zapísaný do Dvorany slávy policajných síl v štáte Nebraska. (Smok)

Reklama

Reklama