Reklama

Reklama

Visací zámek (familiárně Visáči) je punk rocková skupina, působící na české hudební scéně již od počátku 80. let minulého století. Vtipný mystifikační televizní dokument začíná vzpomínkami jednotlivých členů na její vznik. První koncert měli plánovaný na 15. listopadu 1982, ale neuskutečnil se, neboť ten den se konal pohřeb L. Brežněva. Po té se stali slavnými, prodala se kvanta pirátských nahrávek, neboť oficiálně je nebylo možné vydat. Skupina měla naplánován koncert v plenéru na 17. listopadu 1989, ale bohužel ani ten neproběhl, neboť na tento den připadl státní svátek a pobouření fanoušci Visacího zámku šli demonstrovat na Národní třídu. V karikaturním duchu se odvíjí celý příběh zábavného pořadu, v němž si nejsme vůbec jisti, co je pravda a co lež... (Česká televize)

(více)

Recenze (83)

Al Majda 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělá mystifikace, skoro jsem jim to sežrala :-) .Nasmála jsem se jako nikdy před tím. Všem, kdo mají smysl pro humor doporučuji. ()

Boulderman 

všechny recenze uživatele

Ač jsem velkým fanouškem Visáčů, tak nemohu dát více než tři body. Nějak mě to prostě nechytlo, první půlka je dosti nudná a druhá to nespasí. Mnohem víc se mi líbila Mňága. To však neznamená, že přestanu chodit na VZ a začnu Mňágovat! ()

Antonius 

všechny recenze uživatele

Prvni z rady hudebnich paradokumentu Petra Zelenky. Doporucuji vsem, kterym se libil Mnaga Happy End nebo Rok Dabla a taky vsem fandum Visacu. Velmi vtipna mystifikace. ()

strigon 

všechny recenze uživatele

Nejpravdivější dokument na světě! Po mnoha letech mlžení a šíření různých fám a polopravd o kapele se konečně dozvídáme pravdu. Film zodpovídá léta kladené dotazy, vnáší světlo do nejasností a objasňuje klíčové souvislosti. Kapela se tu zcela otevřela a už nikdo snad nemůže pochybovat o tom, že jsou "skromní, ale nejlepší". ()

superzurda 

všechny recenze uživatele

Zelenka a Visáči se svém pohádkářství nádherně a vtipně vyžili. Byl pro mě šok, že se má neteř neučí ve škole básně Jana Hauberta. ()

bulawaio 

všechny recenze uživatele

Neseriózní dokument o neseriózní české kapele. I tak lze nazvat tento film, který mapuje historii i budoucnost jedné z legend českého punku. Až do této doby jsem Visáče nepovažoval za to nejlepší, co v rámci žánru u nás vzešlo. Teď už konečně chápu, že ta zábavná a parodická zvláštnost, dělá z tuto kapelu geniální, která má co říct i v dnešní době. už jim lze jen popřát další a další roky příjemného hraní a bavení minulé i současné generace posluchačů. ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Ještě nikdy jsem se tak dobře nebavil, jako u zámkovské mystifikace. Visáči hráli, hrajou a hrát budou. Jen na březen 2016 naplánováno 6 vystoupení po klubech českých. ()

Baldrick 

všechny recenze uživatele

Dobová záležitost. Při zpětným pohledu to drží jen vtipnost visáčů a Jiřina Švorcová s holčičkou s mozkem vyschlym. PS: Nepřestávaj mě bavit lidi, kterým přijde Petr Zelenka vtipnej. ()

veere 

všechny recenze uživatele

PUNK'S NOT DEAD, VY VOLOVÉ! Nejlepší mystifikace - asi tím že je o mé oblíbené skupině. A Cigára C-moll hrané japonskou (nebo čert ví kterou) filharmonií naprosto valí. ()

johnysd 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších českých kapel a její Perný den :-). Perfektní fikce a nebo možná ..... . VZ v nejlepším. PUNK´S NOT DEAD VY VOLOVÉ. ()

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama