Reklama

Reklama

Doodlebug

Krátkometrážní / Fantasy / Mysteriózní
Velká Británie, 1997, 3 min

Obsahy(1)

Krátky 3 minútový film o chlapíkovi, ktorý sa topánkou pokúša zabiť svoju vlastnú zmenšeninu... (ethos)

Recenze (344)

kaylin 

všechny recenze uživatele

První film Christophera Nolana, který rozhodně neukazuje jeho génia, ale ukazuje to, jakým směrem se bude chtít Christopher Nolan vydat - směrem do lidské duše, ale směrem epickým a výpravným. Tohle je trikově přece jen povedené nato, že je to studentský film. Pointa se dá očekávat, ale zachycena je skvěle. ()

Kelly2502 

všechny recenze uživatele

Uf...človek by si pomyslel,že je tažké zaujať 3 minútovým filmom,ktorý sa odohráva v jednej tmavej izbe ...no nie je....už od prvých sekúnd v kombinácia s ako inak skvele vybranou hudbou mi spôsobilo zovretie hrdla...surrealistický tak ako nás to učili v škole a zároveň najlepšia prvotina akú som kedy videl....Nolan už ako mlaďas dokazoval,že je to Boh v ľudskom tele :) ()

Reklama

Platom 

všechny recenze uživatele

Ano, jedná se o studentský projekt. Ano, jedná se o dílo veleúspěšného Christophera Nolana, který patří mezi mé nejoblíbenější režiséry... a Ano, nepodělám se jen proto, že je to jeho tvorba, jelikož každý musel nějak začínat. Zajímalo by mě, o jaké pointě je v těchto třech minutách řeč? A ještě více by mě zajímalo, co je na tomto filmovém pokusu geniálního... ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Jóóó ten náš Christopher... To je prostě démon. Je až k nevíře, že i v takto kraťoučkém kousku je schopen navodit doslova děsivou atmosféru. I zde se objevují tikající hodiny a i zde se děj odehrává hnedle na minimálně třech úrovních, podobně jako v brilantním Počátku. To by teda opravdu zajímalo, kde bere podobný nápady. Jedno je jisté, je to bezpochyby nejrafinovanější režiisér. A já už se nemůžu dočkat na dalšího Batmana, jenže to je tááákle daleko :o(. Na druhou stranu má dostatečné množství času k tomu, aby z toho udělal další nezapomenutelný a dokonalý film. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Ponuré, temné, dramatické, nápadité, s Kafkovskou atmosférou, vypointované a hlavne...Nolan do troch minút zmestil toľko materiálu, až mu mám chuť zatlieskať. Jeho študentský krátkometrážny film naznačil jeho talent a smer, ako bude točiť ďalej. Cit pre pointu, detail, atmosféru. Jeho filmy zanechávajú otlačok, tak to proste je. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama