Reklama

Reklama

Harry Potter a já

(TV film)
  • Velká Británie J.K. Rowling: Harry Potter and Me
všechny plakáty
Velká Británie, 2002, 58 min

Obsahy(1)

J. K. Rowlingová byla ještě před docela nedávnou dobou obyčejnou britskou občankou, osamělou matkou, jejíž jedinou zálibou bylo kromě výchovy malé dcerky Jessiky psaní pohádkově fantastických příběhů jednoho zvláštního osiřelého chlapce. Dnes je z paní Rowlingové světově proslulá spisovatelka, šťastně vdaná matka tří potomků. Nezní to také jako pohádka? Spisovatelka sama dnes se smíchem vyvrací řadu mýtů, které o ní za krátkou dobu její slávy stačily vzniknout. V dnešním dokumentu se tak třeba dozvíme, zda doopravdy psala první řádky Harryho Pottera na kavárenské ubrousky, protože neměla ani na obyčejný blok... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

JK Rowlingová povídá o fenoménu, který stvořila. Některé zajímavosti jako místo, kde psala a kde bydlela, když neměla prakticky žádné příjmy potěší nejen fanoušky. Objevuje se zde dost informací včetně konce, který prý měla autorka načrtnutý od začátku, o čemž osobně trochu pochybuji. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Poměrně klasický upovídavý dokument o (spíše) známých věcech ohledně fenoménu Harry Potter. Nejde příliš moc do hloubky a spíše klouže po povrchu. ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

90% - Velmi zajímavý a hezky udělaný dokument, jenž mě, fanouška Harryho Pottera, nadmíru potěšil... ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Pokud vás zajímá více faktů ohledně života J.K.Rowling a vzniku Harryho Pottera, tak doporučuji velmi zajímavou knížku: Sen jménem Harry Potter. Tam je vše! Tenhle dokument skutečně klouže jen po povrchu a moc věcí se nedozvíme. Přesto potěší každého fanouška - i mě. ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Pěkný dokument pro všechny milovníky Pottera.:) Dozvíte se zde spoustu věcí o Rowlingové a jejich nápadech.. ()

wendelin9 

všechny recenze uživatele

Pěkný dokument o autorce Harryho Pottera, který se mi opravdu líbil :)... Žádný fanoušek chlapce, který zůstal na živu, by si ho neměl nechat ujít ;-)... ()

Trinculo 

všechny recenze uživatele

Nějaké mýty padly, ale celkem hezky povyprávěla o původu některých postav. A vytvořila mýty nové. Vtipný byl ten chlapík, co ho tam furt ukazovala a říkala, jak si spolu povídali v autě pod mostem. To povídání jde na té sérii tak trochu vidět .... ()

Do_ 

všechny recenze uživatele

Dovolím si říct, jeden z úplně prvních dokumentů J.K. kde jde ještě patrně vidět ta nezkušenost s reportérem, kterému má vyprávět o svém životě, příhodách a o tom, jak přišla k Harrymu. Na druhou stranu je to ale skvělý dokument pro milovníky HP, kteří touží znát detaily. Nejvíc se mi líbila ukázka textů, obrázků a charakteristik, které měla Jo všechny schované. Jsou tam například i informace, o kterých se běžný čtenář knih nikdy nemohl dozvědět. Poklidný dokument, který popisuje slavnou spisovatelku v první části její kariéry. Rozhodně stojí za to se kouknout. ()

Odyssey 

všechny recenze uživatele

Dokument, který určitě potěší každého fanouška knižní série J. K. Rowling. Je zajímavé nahlédnout do míst, kde JKR pobývala a sbírala inspiraci pro svůj překrásný a rozmanitý svět. ()

Lukyjetu 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument, v ktorom sa dozviete, kde vznikla prvotná myšlienka Harryho Pottera, na koho sa podobajú hlavné postavy v skutočnosti, čo znamenajú symboly King's Cross či Weasleyových modrý Ford Anglia, a veľa ďalších zaujímavých faktov o Jo Rowlingovej a magickom svete Harryho Pottera. ()

Rádlo 

všechny recenze uživatele

4 hvězdy podmíněné tím, že jste úchyl jako já a slintáte u každého novinového titulku. Po požití tolika nových informací tedy musíte poznamenat ---ALMOST ORGASMIC--- ()

Reklama

Reklama