Reklama

Reklama

Zrozen k boji

  • Česko Zrozeni k boji (více)
Trailer

Nový film od režiséra "ONG BAK". - Diew je nasazený policejní agent a v jeho oboru se mu jen málokdo dokáže vyrovnat. Když jeho přítel a učitel přijde při jednom přepadení o život, cítí, že potřebuje trochu oddechu. Rozhodne se, že odcestuje se svou sestrou Nui na venkov.Dívka je mistryní v teak wondu a vezme s sebou i několik svých spoluhráčů. Vše vypadá ideálně k příjemnému odpočinku a sportování až do chvíle, kdy se tu objeví nemilosrdný drogový baron, vezme celou skupinu do rukojmí a rajská krajina se rázem promění v peklo. Zanedlouho vyjdou najevo hrozivé plány zločinců. Hrstka sportovců se pod vedením Diewa rozhodne, že se postaví na odpor ničivým útočníkům a pomocí svých zvláštních schopností nad nimi zvítězí.. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (58)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Šílený maso. Scénář vypadá jako by byl napsaný jakou dvoustránková povídka, jejíž zbylích 150 stran zaplní jen a jen střelba a souboje. Hlavní hrdina mi na první pohled připomněl Tonyho Jaa a svými kousky ho skoro napodobil. Úvodní honička, kdy z náklaďáků padají thajci pod, mezi a vedle kola z výšky na tvrdé jsou opravdu hezké na pohled(jak uvidíte na konci filmy, vše nejdřív zkusili na měkké a pak se šlo natvrdo:)). Malá skupinka lidí je ve vesnici přepadena společně s tamními obyvateli skupinou komunistů s červenými šátky a na mladém "skokanovi" je, aby se o všechny postaral. Stejně jako v Ong Bak se tu dočkáváme použití např. 2-3 kamer na jednu akrobatickou šílenost. Tyto sekvence z každé kamery jsou ukázány hned po sobě a po nich hrdina dále pokračuje. Kdo má rád akční filmy a nechce se mu myslet Born to fight přivítá, i když v něm nehraje žádná hvězda velikosti Tonyho Jaa. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Po ONG BAK je tohle velké zklamání. Kaskadérské kousky jdou až na dřeň, je tu 32 minut dlouhá akční sekvence, ale jinak musí dívák hodně vytrpět. Uznávám, že silné nacionální momenty jsou vtipné: sprint pro záchranu padající Thajské vlajky, mince uvázaná na čelo podporující bojovnost a boží scéna, kdy v 8 ráno zahraje v rádiu Thajská hymna a 30 atletů to nabudí k boji proti teroristům. ()

Reklama

Rominator 

všechny recenze uživatele

Čtvrthodina na začátku a půlhodina od propuštění generála na konci je jedna nekončící akce a proto dávám za čtyři hvězdy. V každém filmu člověk neuvidí odkopávání granátů a rozstřelení vojáka bazukou. Příběh je jednoduchý a neohromí, ale stále se něco děje a člověk nemá čas se nudit. Závěrečné záběry z natáčení dávají tušit, že bylo asi hodně náročné. HODNOCENÍ 70% ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Nadupaná patnáctiminutová expozice zaujala, sportovci s charitativními sklony nechtěně pobavili a závěr (s pateticky zpívanou hymnou a máváním fanglí), v němž gymnasti spolu s fotbalisty ukážou v neuvěřitelně natahované akci těm zlým, zač je toho loket, místy upřímně rozesmál. Dílo korunuje ten jednonohý mrzák, který si s gustem zakope (do míče i do hlavy protivníka). ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

V Barme robil poriadky John R., na severných hraniciach Thajska Po Deaw. V zásade až bizarný mix všetkomožných "inšpirácii" v rámci motívov, plánov a riešení akčných sekvencií, miestami strihané až po hranicu bolastivého výkriku "Dieter Bohlen, moje oči!" Štvorhviezdičkové hodnotenie v tomto prípade neindikuje "klasické" (či už "hladké" alebo "subverzívne") kvality filmového diela, ale svojím spôsobom je odmenou za šialenstvo a vervu, s akou sa v zásade všetci zúčastnení do filmovania pustili. Fakt je len škoda, že sa samotná akcia v podobe osobných súbojov ocitla v stave neuveriteľnej rozdrobenosti jednak v priestore dediny, ale i filmu, čím sa stáva akousi causou sui. Ako, nevadí mi to, je pekne navymýšľaná vrátane "prípravy" v úvode filmu (resp. pri zoznamovacej scéne v dedine). ()

Reklama

Reklama