Reklama

Reklama

Hvězdné války podle Turka

(neoficiální název)
  • Turecko Dünyayı Kurtaran Adam (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdysi dávno, v jedné předaleké galaxii zuřila za hudby a záběrů vykradených z Hvězdných válek vojna mezi zlým diktátorem se zlatou papírovou helmou a dvěma pohlednými frajerskými stíhači ovládajícími bojové umění a la Douglas Fairbanks. Diktátor a jeho robot s majáčkem byli ale silní, velmi silní a tak museli oba hrdinové po nouzovém přistání na planetě zotročované diktátorovou armádou masopustních masek, chci říct příšer, nejdřív podstoupit tvrdý trénink zahrnující tlučení holýma rukama do skal a kopání do balvanů, ale především spoustu skákání na trampolíně a teprve potom se mohli vydat definitivně zúčtovat se zlem. Ať je provází síla!

Kultovní ultralevná odpověď na Star Wars, kterou má na svědomí doma uctívané enfant terrible tureckého filmu režisér Cetin Inanc. V hlavní roli populární turecký herec (a autor scénáře), bývalý cirkusák Cuneyt Arkin. (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (292)

boshke 

všechny recenze uživatele

Odpad si tahle kolosální slátanina rozhodně nezaslouží. Při projekci jsem byl sice střízliv, což filmu dozajista nepomohlo, neb je dle mého dobře stravitelný pouze v stavu podnapilém, leč i tak musím turecké autory ocenit. Děj je vskutku snůška žvástů, často mi přišlo, že scény na sebe ani nijak moc dějově nenavazují... Mám v plánu dát Dünyayi kurtaran adam ještě jednu šanci, a to když se předem s přáteli náležitě posilníme omamnými látkami. Za střízliva si to však více nezaslouží... 50% ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Málo drog... Tedy já měl málo drog. Zato tvůrci jich měli evidentně více, než by běžný člověk vůbec zvládl ustát bez totálního a nevratného pobláznění neurotransmiterů. V téhle šílenosti byste ovšem na běžného člověka narazili dost těžko. Už úvodní titulky byly těmi vůbec nejdebilnějšími, které jsem za svůj bohatý filmový život viděl. Kostýmy a masky jsou něco příšerného. Dokonce se mi zdálo, že ti ti turečtí retardi celé nejdřív natočili a pak nějak dodatečně dodal postavám hlasivky. Snad by bylo i lepší, kdyby se na ty hlasivky vysrali. Postavy třepou ze svých úst neskutečné debilismy. Nejvíce jsem se nasmál u tréninku a v podstatě to byla jediná pasáž, kde jsem se zasmál. Nejdříve pan chytil u kamínků epileptický záchvat. Až byl rozehřátý, tak si rekreačně přesekl menší kamínek. Na závěr vytáhl eso z rukávu, když si pan připevnil na nožky dva oblázky a skákal jako klokan. No, prostě paráda. Zbytek filmu je totálně debilní, až mi bylo všech zúčastněných upřímně líto, že jsou součástí něčeho tak příšerného. Příběh byla nesnesitelná nuda o záchraně života, vesmíru a vůbec. Jo a asi nejdůležitější poznámka. Předpokládám, že většinu diváctva film naláká právě tím, že by se snad mělo jednat o něco jako Hvězdné války. Tak na to rovnou zapomeňte. Chybí tu pár maličkostí. Světelné meče a vlastně i úplně všechno ostatní. Však se na tu debilitu koukněte na vlastní nebezpečí sami. Myslím si, že jsem člověk, který má pochopení pro humor a nadsázku. Tento počin byl však daleko za hranicí jakékoli divácké snesitelnosti. Ve velkém stylu mě to celé nebavilo a nezajímalo. Odpad je hodnocení, které moji úrovni zhnusení sice neodpovídá, ale nejvíce se ji blíží. Fuj. ()

Reklama

zelvopyr odpad!

všechny recenze uživatele

Ach ne, proboha ne! To není na úsměv z nechtěného, to není na úškleb nad dokonale špatným filmem -- to je peklo přišedší na zem. Jestli se na to dá nějak reagovat, tak nalehnout na meč, ale ne smát se. Chápu, jak muslimští teroristé nabírají nové dobrovolníky, co na sobě odpalují bomby -- toto jim pustí, a oni dál již nechtějí žít. Anebo Turci tento film možná mysleli jako dokonalou zbraň, jak vyhladit lidstvo. Kdo dal nějakou hvězdičku naprosto zešílel (a že jsem jich pár dal kdejaké kravině od Eda Wooda a podobně) -- kde se tu dávají záporné? A neříkejte mi, že nemám smysl pro humor, normálně jsem kousavý cynik... vyblít si vnitřnosti a uškrtit se na nich. ()

Asgy 

všechny recenze uživatele

Tento film mě pobavil dvakrát. Jednou při sledování a podruhé při čtení zdejších komentářů. Každý asi tuhle poctivou tureckou "filmařinu" neocení, ale pro filmové fandy je to klenot. Vedle obyčejných Béčkových filmů by tenhle musel mít označení Z. Dost mě taky uchvátil způsob likvidace záporáků. Jednou utrhnutá hlava, podruhé ruka a na ty nejsilnější záporáky platí prostě pár skoků z trampolíny. Kdo neviděl, neuvěří. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Masky jako ve studiové pohádce,i Corman měl lepší příšery a to je,už dost co říct. Ve filmu je všechno průhledné s příbhěm začínaje a končíje vlastně vším. Dvorní herec Arkin režiséra Inanc,zajímalo by mě jak se tihle dva k filmu dostali. Připadá mi to,že Turci by neměli své vlastní hudební studio a tak kradli,když jsem slyšel hudbu z Indiána Jonese při i u céčka trapného tréninku,neříkal jsem již nic,protože to nemělo cenu. Turci stejně jako Italové se drželi hesla. Pokud chceš udělat sci - fi a nemáš na něj,udělaj budoucnost úplně zničenou. Lidé živoří,kolem tebe poušt a ruiny. Film se skládá jen z bojových scén,kdy oba borci se tváři jako ti nejlepší a všichni jejich protivníci jsou úplní antitalenti. Aha já zapomněl,že tihle dva borci jsou pro tenhle úkol nejlepší. Citoval bych jiné,přesto se mi nějaké scény líbily a akce bylo dostal. A víte,kdy jsem si nejvíc smál. Arkinův kolega vypadá přesně jako Steve Roudcs ze seriálu Ženatý se závazky,takže já tam furt viděl jeho a čekla až se objeví Marci a zbytek seriálu. :-) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (13)

  • Helmu, se kterou se natáčely scény z „kokpitu“, si filmaři vypůjčili od projíždějícího motocyklisty. (vojtaruzek)
  • Keďže sa film točil na akademický formát 1,33:1 a zábery zo Star Wars boli prilepené zo širokouhlej kópie, javia sa ako neprirodzene natiahnuté. (BlueNeon81)

Reklama

Reklama