Reklama

Reklama

Záhada sfingy

(TV film)
  • Velká Británie Riddles of the Sphinx (více)

Obsahy(1)

Historik Thomas a jeho mladá kolegyně Jessica odhalí klíč k otevření Síně vědění, která se nachází v legendární soše sfingy v Gíze. Podle prastarých legend musí být k otevření komory použit správný klíč, jinak bude do světa lidí vypuštěna nestvůra střežící tajemství Síně vědění a provinilci budou démonickým tvorem pronásledováni tak dlouho, dokud nezemřou. Thomas a Jessica klíč použijí, tajemná brána do nitra monumentu se otvírá a vzápětí je výprava napadena bájnou sfingou. Jessice i s klíčem obsahujícím šifru se s Thomasovou pomocí podaří uniknout, Thomas i ostatní členové výpravy umírají. Jediný, kdo může Jessice pomoci nestvůru zastavit, je Thomasův syn Robert... Robert vyučuje na střední škole historii, je uznávaným odborníkem na starověké jazyky a má bohaté vědomosti. Nikdy se mu však nepodařilo získat si respekt nebo sympatie studentů. Podle šestnáctileté dcery Karen je Robert přehnaně úzkostlivý a měl by se občas trochu odvázat. Robert se v posledních letech s otcem nestýkal, otec totiž vždy upřednostňoval vědu a historii před rodinou. Přesto je otcovou smrtí zaskočen a zároveň se velice zlobí, že Jessica vzala kamenný klíč do jeho domu a vystavila tím jeho i Karen nebezpečí. Robertovy obavy jsou oprávněné, sfinga na sebe nenechá dlouho čekat... Jessice, Robertovi a Karen se podaří utéct a ukryjí se na základně, kterou kdysi založil president Roosevelt. Zde chtěl ochránit umělecká díla, kterých se během války hodlal zmocnit Hitler. Mezi tehdejšími strážci kulturního dědictví byl i Robertův dědeček, po jehož smrti převzal funkci Thomas. Také Robert se měl stát vedoucím projektu, nakonec ale výzkum opustil a rozhodl se pro jiný život. Tajné vládní zařízení dodnes neoficiálně funguje a skrývá tajemství, o kterých nemá veřejnost tušení... (TV Prima)

(více)

Recenze (58)

CheeseFigure 

všechny recenze uživatele

Dan Brown, Indiana Jones, Lara Croft, nejaký horor s náhodnou beštiou. Toto všetko sa dá do mixéru, ten sa zapne a výsledok je Záhada sfingy. To by mi ani tak nevadilo, predsa len sa na tej hovadine nasmejem, čo mi ale vadilo, bol ten detský charakter. Mladé dievča je mixom Sheldona Coopera, Sherlocka Holmesa a ja neviem akých ešte géniov a kľudne 90% problémov vyriešila sama. Len ten posledný musel vyriešiť tatko, aby mal vôbec nejakú úlohu v tom filme. A o tom, že aby sa ušetrilo na efektoch, tak sfinga sa mení na týpka s divnými zubami, ani nehovorím. ()

TERRORDROME odpad!

všechny recenze uživatele

FUJ-FUJ-FUJ! Atrapy Indiana Jonesa a Lary Croft spolu v tejto superlacnej a extrémne debilnej dobrodružnej sračke hľadajú nejaké artefakty, riešia staroveké hádanky a statočne prehlbujú dno filmového odpadu. K tomu nejaké digitálne potvory, jeden bezkrký egyptský búchač a superinteligentná školáčka bez ktorej by naši hrdinovia skapali pri prvej prekážke. Na toto sa teda už fakt nedá pozerať aj keď Dina Meyer tu vyzerá dosť dobre. ()

Reklama

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Televizní scifko s cestováním po celém světě (lese) a vraždící sfingou (kulturistou s protézou). A otevřenou hubou Lochlyna Munroa, což je vždy divácky vděčný zážitek. Zvlášť, pokud jste dermatolog. Prokletí hrobky faraona Tutanchamona je větší prdel, ale každá lowbudgetová vykrádačka Indiany Jonese asi nemůže mít Caspera Van Diena s A3 v kapse. A slovenský dabing. ()

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Ten s tým blbým ksichtom zachránil svet a nikto mu nepoďakoval okrem herečky čo má byť Angelinou Jolie a dcérky s playstation? Tento film dokazuje neobľúbenú frázu do výstupných denníčkov: „nikdy nie je tak zlé, aby nebolo ešte horšie.“ I keď tento počin môže byť axiómou vylúpnutia si vlastných očí....(29.03.2014, JOJ) ()

Maeve.Orion odpad!

všechny recenze uživatele

Tak to si zo mňa robíte srandu že 13% :D Toto je ešte väčšia hovadina ako Twilight sága dokopy. dokonca aj herecké výkony sú horšie ako výkon Kristen Steward! A to znamená dámy a páni, že toto je jeden katastrofálny film, na ktorom sa nedá nič iné iba smiať alebo rovno plakať....ak nie od smiechu. Efekty, herci, dej, kulisy...jeden veľký guláš. Režisér hádzal do kotla všetko, čo sa mu dostalo pod ruku. Výkon Munrovej dcéry, ktorá vyzerá na 13, celý film má na tvári uplakaný a umrnčaný výraz mačky, ktorú sa gang Kysuckých Cigánov práve rozhodol zapáliť, Akože sexi drsňačka a kosť je maximálne nesympatická rovnako ako aj jej jeden odev za celý film, ktorý dokonale ukazuje jej neatraktívnu postavu a jej vytetované obočie je doslova na zvracanie. LOCHLYN! A ja som si myslela, že Scary Movie je jeden z tých miliona zlých filmov, kde si hral, najhorší, no oproti tomuto by som SM dala Oscara vo všetkých kategoriách, vrátane za hlavnú ženskú rolu ukričanej Anne Faris s mastným három. 0% ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama