Reklama

Reklama

Elektroinženýr Al Fountain je na montáži v Tennessee. Je to velmi pedantický člověk, vnitřně osamělý. Není neoblíbený jen u svého okolí v práci, ale svým chorobným jednáním ničí i manželku Deb, které přesně na čas telefonuje, aby ji i syna kontroloval. Když pak ke svému překvapení zůstává opuštěn, zhroutí se celý jeho svět. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (77)

H34D 

všechny recenze uživatele

Při sledování jsem si říkal, že tři hvězdičky a víc ani ťuk, ale právě díky rozvolněné a na první pohled neurčíté atmosféře jsem se rozhodl později zvýšit. Tento film se zkrátka musí v člověku rozležet, je to příjemné "indie", nachazející poetiku v obyčejnosti a jednoduchosti. Divák očekávající úderný a výmluvný děj je pak jako samotný Al Fountain - upjatý a úzkoprsý - je třeba se uvolnit a The Kid ve skvělém podání Sama Rockwella si k vám najde cestu. Krize středního věku je tedy zažehnána, resp. příjemně překonána a tak i když určitou naivitu snímku neodpouštím, mohu jej zařadit po bok (přesněji těsně za) známější Můj nejmilejší bar... 7/10 ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Tak tento film mě po dlouhé době opravdu uchvátil, nádherné, nenucené, jednudoché a přitom tak zvratové. Manžel od rodiny je na pracovní cestě, která mu předčasně končí, netuší proč, ale něco mu říká, aby nejel domů a podíval se na jezero, kde kdysi v mládí strávil dva dny. Jeho výlet nabere neočekávatelných obrátek. Nutno dodat, že se jedná o elektroinženýra, jenž má přezdívku od manželky "Clockwork", poněvadž je na vteřinu přesný a vcelku suchý člověk. 5 Hvězdiček a zasloužených, tento film musíte vidět. ()

Reklama

ataman329 

všechny recenze uživatele

mierne "hippie" snímka s trochou jadrovej fyziky, teda prepáčte, elektrotechniky a o stratenom človeku, trpiacom obsesiami. film so štipkou nadprirodzena a o tom že nie každé raňajky musia byť presne o 7:00. vedľajšia postava "the kid" je pre hlavného hrdinu tým správnym korením, takým, ktoré by niektorí z nás vo svojich životoch radi privítali. je to jeden z tých filmov, po ktorých Vám bude dobre a budte mať chuť sa kúpať v jazere či mori a budete mať chuť byť šťastní. ()

trojtmberk 

všechny recenze uživatele

Nalinkovanej život jako robot, v sedm večeře, v devět volat domu, projít násobilku, zakázat rachejtle, jít spát a pořád dokola. A najednou jeden šedivej vlas vás donutí uhnout kousek z týhle předem daný rutiny a skončí to s chlapem co žije v půlce karavanu, krade sádrový trpaslíky, koupe se nahej a bere život tak jak jde a vy najednou zjistíte, že zažíváte nejzábavnější dny v životě. Sam Rockwell a John Turturro si museli natáčení ohromě užívat, protože tenhle film je hlavně o tom, že každej má v sobě kus malýho dítěte a můžete se snažit sebevíc, ono stejně jednou uteče a ukáže vám, zač je toho loket. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

John Torturro hraje šílenýho suchara, který svým podřízeným nedopřeje trochu zábavy ani pět minut před sirénou, plechovky s barvou musí lícovat a když už nemá koho buzerovat, zavolá domů a vycuká aspoň manželku a syna. Neni divu, že když dělníci z jeho party pořádají mejdan, on sedí v motelu sám a volá na sex po telefonu. Jednoho krásného dne ale potká chlápka, který jako kdyby si odskočil z komparsu na kovbojku, a který mu jeho "hodnoty" obrátí naruby. Al Fountain se začne chovat jako utržený ze řetězu a pod "vedením" svého nového přítele pozná, o čem je život. Parádní, u nás bohužel málo známý film (jako většina DiCillových) a první film, ve kterém jsem viděla (a žasla) Sama Rockwella. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama