Reklama

Reklama

Elektroinženýr Al Fountain je na montáži v Tennessee. Je to velmi pedantický člověk, vnitřně osamělý. Není neoblíbený jen u svého okolí v práci, ale svým chorobným jednáním ničí i manželku Deb, které přesně na čas telefonuje, aby ji i syna kontroloval. Když pak ke svému překvapení zůstává opuštěn, zhroutí se celý jeho svět. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (77)

trojtmberk 

všechny recenze uživatele

Nalinkovanej život jako robot, v sedm večeře, v devět volat domu, projít násobilku, zakázat rachejtle, jít spát a pořád dokola. A najednou jeden šedivej vlas vás donutí uhnout kousek z týhle předem daný rutiny a skončí to s chlapem co žije v půlce karavanu, krade sádrový trpaslíky, koupe se nahej a bere život tak jak jde a vy najednou zjistíte, že zažíváte nejzábavnější dny v životě. Sam Rockwell a John Turturro si museli natáčení ohromě užívat, protože tenhle film je hlavně o tom, že každej má v sobě kus malýho dítěte a můžete se snažit sebevíc, ono stejně jednou uteče a ukáže vám, zač je toho loket. ()

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Film, po jehož shlédnutí musí přehodnotit životní hodnoty snad každý. Lepší návod než v podání Turturra a Rockwella neexistuje. V životě jsem necítil při sledování filmu takovou pohodu, jako tomu bylo v tomto případě. Obrovská škoda je, že v TV jej dávali jenom 1x a v kině jsem jej kdysi viděl na Febio festu. Moc rád bych jej viděl znovu, resp. rád bych jej viděl vždycky, když ji mi je nejhůř nebo mám deprese. Přemýšlím, o kolika filmech toto mohu prohlásit a nic mě nenapadá. V neposlední řadě film je balzámem na duši a v porovnání s hollywoodským výplachem mozků naprostou očistou. Doporučuji rovněž všem těm, kteří neví nebo se neumějí radovat ze života a ze zdánlivých maličkostí. PANU REŽISÉROVI DĚKUJI ZA VÝJIMEČNÝ ZÁŽITEK. ()

Reklama

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Opět minimalistický, velmi levný, ale přesto nadprůměrný film Toma DiCillia s výborným Johnem Turturrem. Krásný příbeh procitnutí ze zavedeného stereotypu. Uvědomění si jiných hodnot a přístupu k životu. Sam Rockwell naopak hraje hrozného magora, který působí jako terapeutický činitel, který se mimo jiné stará i o humor v tomto filmu. Příjemná záležitost, doporučuju. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

tady budu jeden z mála, kdo tuto vysoce hodnocenou komedii nebude chválit. Nevidím důvod, protože mi na ní nepřišlo nic světoborného a nezávislých filmů na podobné téma jsem už pár viděl. Pro mě to je průměrný film o životě a hledání jiného smyslu než práce - vyjetí ze zaběhnutých kolejí vždy zabere a když přidáme trochu jemného humoru a maličko mystiky, tak film je na světě. Ve výsledku mi přišel zbytečně utahaný a ne tak záživný a podnětný - pro mě to jsou slabé 3 hvězdy. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Velmi prostá, přímočará a krásně pohodová nezávislárna o překonávání krize středního věku. V podstatě to nemá čím překvapit (ta samá zápletka a děj už byly podobným způsobem zpracovány mnohokrát), ale na druhou stranu ani čím urazit a ty necelé dvě hodiny strávené ve společnosti sympatického dua Turturro - Rockwell utečou jako voda. 70 - 80 % ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama