Reklama

Reklama

Ellie Parker

Trailer

Obsahy(1)

Hollywood a slunná Kalifornie dodnes zůstávají snem mnoha začínajících herců a hereček, kteří právě sem přijíždějí dobýt svět zábavy a stát se filmovou hvězdou. Snímek Ellie Parkerová velmi realisticky a pravdivě zobrazuje osudy jednoho z adeptů herectví, kteří jsou ochotni pro naplnění svého snu učinit téměř cokoli. Film pobaví, ale také ukáže, že úspěch několika šťastných je vykoupen bezútěšným snažením mnoha jiných. Naomi Wattsová dokázala podat postavu Ellie Parkerové nejen s velkou dávkou realističnosti, ale i s komickou nadsázkou. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

Argondia 

všechny recenze uživatele

Na mě až příliš zvláštní film o začínající, neúspěšné herečce, která nemá moc štěstí ani v soukromí a navíc funguje jako magnet na zádrhele a trapné situace. Vše sledujeme okem roztřesené, dokumentární kamery a protože je děj docela nevýrazný, tak se nám může zdát, že jsme u toho místo 95 minut tvrdli minimálně dvě hodiny. Jsou tu pasáže, ve kterých jsem se pobavila a zasmála, ale oproti nudnému zbytku jich je opravdu velice málo. Oceňuji Naomi, že si dokáže udělat srandu sama ze sebe, působí sympaticky, přirozeně a jako střelená smolařka byla roztomilá. Také hudba nebyla špatná. Přesto mám pocit, že s tímhle filmem šlápla trochu vedle. Keanu tu s kytarou a svým "jó, jó, díky" podal životní výkon. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Během sledování Ellie Parker jsem si vzpomněl na vyprávění české emigrantky Dagmar Bláhové o tom, jak vypadala její herecká kariéra ve vzdálené Austrálii, kde se zúčastňovala těch nejobskurnějších hereckých aktivit, jako byly šou při otevírání nových supermarketů nebo kýčovité estrády v televizi, a kdy musela být vděčná za jakoukoli nabídku. A zároveň jsem si připomněl slova Jana Třísky po jeho návratu ze Spojených států, kdy líčil, že žádnou práci v Americe neodmítl, protože si byl vědom toho, že na každou příležitost čeká padesát jiných herců, kteří ho rádi zastoupí, no a složenky se jaksi platit musí. Kladem filmu o hereckých outsiderech, kteří vymetají kdejaký konkurz v naději, že si jich produkce všimne a otevře se jim cesta k vysněné slávě, je účast Naomi Watts, která je nejen výborná herečka, ale navíc se v těchto vodách pohybuje jako doma, zkrátka a dobře do detailů ví, o ve filmu jde. Podobně jako její kolegové, všichni bez výjimky hrají s chutí, včetně malých štěků. Ellie Parker je typický nezávislý snímek, možná až příliš nezávislý, je z těch, které vypadají jakoby scénář vznikal na koleně ve spolupráci celého štábu. Obsahuje řadu zajímavých a na kořen věci jdoucích momentů, stejně jako bezradné pasáže a dokonce i pod úroveň obecného vkusu jdoucí situace, jako je scéna s modrými zvratky. Celkový dojem: 60 %. ()

Reklama

numi 

všechny recenze uživatele

Miluju ujeté filmy, miluju filmy, které zachycují běžný život obyčejných lidí a miluju Naomi Watts. Právě z těchto tří důvodů by bylo nefér frnknout nejvyšší počet hvězdiček a básnit právě o dokonalé Naomi (to ale budu i tak). Ellie Parker asi nezaujme každého. Lépe řečeno nezaujme téměř nikoho. Ale pokud někdy nadáváte jako já, na neuvěřitelně trapné výkony herců v béčkových hororech, tak po shlédnutí tohoto snímku už nebudete. Krásná sonda do života budoucích hereckých hvězd (sama Naomi takhle nějak opravdu začínala), u které se čas od času od srdce zasmějete. Snímek je točený dokumentárním stylem a ono se opravdu o jakýsi dokument jedná. Dokument o neúspěšné mladé herečce snažící se prorazit. A snažící se přežít ve městě splněných snů. I přesto, že stopáž má jen hoďku a půl, bude se vám to zdát strašně dlouhé, dialogy vám budou připadat vařené z vody a kamera se bude třepat víc než koala v iglu. Ale dohromady to funguje. Drží to fantastická Naomi Watts (já vás varoval...) a ještě fantastičtější hudba (písničková). Možná nejlepší, jakou jsem kdy ve filmu slyšel. Naprosto dokonale sedne k jednotlivým předělům. Pokaždé se skvěle trefí do nálady. Tohle je film pro čtenáře Bukowského a fanoušky Naomi Watts. Pro ostatní asi neztravitelné. Tři a půl. [červenec 2006] ()

Brennos 

všechny recenze uživatele

Naomi prostě umí ;o) a jsem rád, že má stále chuť hrát v takhle potrhlých a šílených nezávislých filmech. Ultranízkorozpočtový film s roztřesenou kamerou (nic proti, tady kamera nevadí, přidává na dokumentárnosti), kde je veškerý prostor věnován právě Ellie, neúspěšné herečce, která prolézá konkurzy a ne a ne získat slušnou roli, do toho všeho komplikace v osobním životě, radosti i hořká zklamání... jediná výtka, i těch 95 minut už se k závěru trochu moc táhne. ()

Erinye 

všechny recenze uživatele

I přesto, že mám Naomi Watts ráda, hlavně od doby, co jsem ji viděla ve filmu 21 gramů, tak tenhle pokus o nezávislý film, či co to mělo být, je tragédie. Její výkon, který by se hodil spíše na divadelní prkna, tolik dle mého názoru přehrávala, byť to nejspíš měla ve scénáři, považuji za katastrofální. Rádoby amatérská kamera, zmatečně poletující z jednoho záběru na druhý, a děj veškerý žádný. Škoda, jako sonda do života herce snažícího se uplatnit, to mohlo být zajímavé, ale tohle DVD ukládám někam hodně hluboko a rozhodně nehrozí, že se na něj podívám znovu. To Blair Witch je proti tomu velkofilm. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (6)

  • Naomi Watts a Scott Coffey robili ďalšie zábery počas celých piatich rokov. Divák staršie zábery od novších krásne rozozná podľa dĺžky vlasov hlavnej herečky. (Smok)
  • Naomi Watts natočila scény k tomuto filmu v prestávkach pri natáčaní Kruhu 2. (Smok)
  • V čase 1:18:20, kdy Ellie (Naomi Watts) leze do odpadkového kontejneru, použije schůdky. V následující scéně, kdy projíždí kolem auto, už však na místě schůdky chybí. (SniperG1)

Reklama

Reklama