Reklama

Reklama

Mladý Thajec Kam se vydává na cestu do Austrálie, aby získal nazpět svého ukradeného slona. S pomocí vychytralého policejního detektiva brzy zjišťuje, že pachatelem je tajemná žena vlastnící obchod pojmenovaný Tom Yum Goong. V nerovném měření sil s mnoha protivníky se Kamovi hodí jeho vynikající bojové schopnosti. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (347)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

O něco povedenejší než jednička. Děj sice zase vůbec nedává smysl, ale řežba je to festovní. Škoda jenom, že Tony Jaa vedle toho, že je nadprůměrnej masakrátor je i opravdu velmi špatnej herec. Ne že by to zase u takovýho druhu filmu bylo až tak potřeba, ale místy je to tak hloupý až to fakt bije do očí.50% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Cvalim bulvy. Rozjíždí se to HODNĚ pomalu a HODNĚ debilně; prvních padesát minut je čistokrevný odpad a nebetyčná nuda (musel jsem to dokoukat nadvakrát po týdnu, těžce jsem z toho usínal). Potom Tony Jaa dorazí do Sydney, a začnou se dít věci. Křupání kostí, trhání šlach a nekonečný uragán kopanců a pěstí, který do konce nezmizí z obrazovky. Ten týpek je vážně šílený, když dokáže za deseti minut (!) vyčistit celou čtyřpatrovou restauraci od bad guys. Skvělé rozmáchlé záběry a perfektní choreografie. Vážně škoda toho hrozného začátku, protože pak už je to minimálně na šest hvězd - tolik "chvatové" akce jsem ve filmu snad nikdy neviděl. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

WARNING, BRAIN DAMAGE EMINENT! Že Tony Jaa natáčí ty nejlobotomičtější filmy je všeobecně známé, přesto mě fascinující stupidita Tom yum goong dokázala překvapit... ale proč by to mělo vadit, v kině bych u toho sice nepochybně zemřel, ale doma naštěstí existuje rychloposuv a když přeskočím všechny ty momenty ve který vidlácký hlavní hrdina víc mluví než kope, tak je z toho rázem epesní přehlídka toho nejlepšího co mohou bojová umění nabídnout. Choreografie a hlavně střih se od (slavného a zoufale nadhodnocovaného) Ong Baku výrazně zlepšily a Tony předvádí takové divadlo až oči vylézají z důlků a diváci se samovolně pokouší prokopnout všechny dřevěné desky v dosahu - ať už je to při několikaminutovém bezstřihovém vymlácení velké několikapatrové restaurace, hyperefektním měření sil ve vodou zatopeném chrámu, či či u finální série naturalistických lámaček. Jen v závěru už začíná krutá demence filmu prosakovat i do akčních scén a je těžké se ubránit slzám od smíchu. Pohled na Tonyho jak zmateně běhá po Sydney, sem tam s "někým" "něco" dělá (nikdo neví proč a nikdo asi raději ani vědět nechce) a při tom freneticky stále dokola volá: "Kde mám slona?! Kde mám slona?!" - to zkrátka bolí. Na bránici, i na obou hemisférách. 6/10 ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

O tomto filmu platí vše, co jsem napsal k "Ong Baku". Ovšem netušil jsem, že se dokáže Tony Jaa ještě překonat. Od půlky filmu jsem jen lapal po dechu a nechápal. A ohromně se bavil, jako již dlouho u ničeho. Absolutní špička v oblasti bojových filmů, neskutečný, neuvěřitelný a absolutně vizuálně dokonalý nářez ... to se prostě musí vidět. Kdo neviděl, nedokáže si představit ... Upozorňuju, že USA verze pod názvem THE PROTECTOR je kratší asi o 20 minut, mnohem lépe dějově sestříhaná a je to ještě větší nášup, než verze původní!!! Navíc obsahuje scény, které v původní verzi vůbec nebyly. Byl sem z ní úplně na větvi, stejně jako když sem viděl Tom Yum Goong poprvé ... Jako by to byl stejný a přitom jiný film :-))) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Howard Drossin : 1. Beat You Down - The Rza/Young DB/Reverend William Burke ,2. Tell U Like This ,3. Baby - Maurice ,4.The Shaolin ,5. The Temple Fights ,6. Kham's Youth ,7. Elephant Chase ,8. Kham Versus Johnny ,9. The Secret Diner ,10. The Eve of Battle ,11. Power of the Bones ,12. Race to the Helicopter ,13. Stairfight ,14. Brazil ()

Galerie (67)

Zajímavosti (17)

  • Natáčeno dva roky, použito přes 600 filmových pásů. (hot_spot)
  • Ve většině verzí určených pro západní trhy byly odstraněny všechny narážky na to, že Madame Rose je transsexuál, protože herečka Xing Jing je transsexuál i ve skutečnosti. Taktéž byla odstraněna scéna, ve které se ukáže, že po závěrečném souboji přežila. (Raztubyl)
  • Tony Jaa pro film vyvinul nový styl Muay Thai: "Muay Kotchasan" je založen na pohybech slona („hodit, dupnout, uchopit, zlomit“). (HellFire)

Související novinky

Tony Jaa sa vracia

Tony Jaa sa vracia

05.08.2005

V thajskom akčnom filme Ong-Bak sa dovtedy neznámy borec Tony Jaa predviedol v plnej sile, film sa stal veľkým hitom vo viacerých kútoch sveta (a dotiahol to dokonca aj do našich kín) a Tonyho začali… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno