Reklama

Reklama

Mladý Thajec Kam se vydává na cestu do Austrálie, aby získal nazpět svého ukradeného slona. S pomocí vychytralého policejního detektiva brzy zjišťuje, že pachatelem je tajemná žena vlastnící obchod pojmenovaný Tom Yum Goong. V nerovném měření sil s mnoha protivníky se Kamovi hodí jeho vynikající bojové schopnosti. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (347)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Naprostý nekompromisný masakr od začátku až do konce. V návalu takové geniální akce jsem s to odpustit jakékoliv jiné nešvary. VELMI velké množství nezapomenutelných momentů (schodiště bez střihu, a hlavně konec, kde byl pravděpodobně překonán nějaký rekord) Co by hlavní hrdina neudělal pro svého milovaného slona. A co na tom, že ta okolní zápletka není z těch nejinteligentnějších. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Patnáctiminutové finále (lámání kostí, wrestleři) je opravdu absolutní full-contact peklo, na které jsem zíral takřka s nevěřícným úžasem... Za zmínku určitě také stojí skvělý souboj s capoeristou (fakt jsem si připadal, jak kdybych hrál Tekkena) ;-) a jedna dlouhá scéna beze střihu, ve které Tony Yaa postupně projde všechny patra jisté restaurace a zmlátí všechny protivníky, kteří se mu postaví do cesty - a že jich je (pater i protivníků). :-) Bohužel je dost smutné sledovat Tonyho neskutečné kousky v dějově tak strašně debilním a scenáristicky nesmyslném filmu. Samozřejmě jsem čekal, že to bude těžká blbost, ale výsledek byl bohužel ještě horší, než jsem předpokládal. Vedle tohohle je i Tonyho předešlý a můj oblíbený (i když taky brutálně jednoduchý) Ong-Bak dílem hodným Oscara. Záležitost skutečně jen pro zaryté fandy efektních akcí a soubojů (i když třeba i scéna s bikery mě trochu zklamala - přišla mi docela odfláknutá, hlavně režijně). Zarytí vyznavači umění ať se radši Tom yum goong vyhnou velkým obloukem, tady totiž kromě akce vskutku nic zajímavého není! 60 % ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to skvelý akčný bojový film s Tonym Jaa v hlavnej úlohe. Má pomerne dobrý príbeh o thajskom mladíkovi, ktorému ukradnú jeho dvoch slonov a keď sa dozvie, že boli prevezené do Austrálie, rozhodne sa tam vydať. Tu sa dostáva do problémov s mocnou zločineckou organizáciou a skorumpovanou políciou, ale aj tak urobí všetko preto, aby ich našiel. Spracovanie tiež nie je zlé, tu sa samozrejme nič výnimočné očakávať nedá, dej mohol byť podaný aj lepšie, tempo je občas trochu pomalšie a tá kriminálna línia mi prišla dosť nezvládnutá, ale toto je predsa len čistokrvný bojový film a pre jeho potreby to stačí. Akcie je tu mnoho a je perfektná. Tvoria ju takmer výhradne súboje a tie patria medzi to najlepšie, čo sa dá vôbec vidieť. Sú dlhé, majú perfektnú a nápaditú choreografiu s množstvom nezabudnuteľných momentov, vynikajúco natočené, tu skutočne kamera a strih už ani nemohli byť lepšie, slušne rozmanité, v zaujímavo zvolených prostrediach a pôsobia aj nadmieru surovo a drsne. A navyše sa prakticky ani neopakujú, každá akčná scéna je niečím výnimočná. Najradšej mám poslednú hromadnú akciu s množstvom zlomenín na rôzne spôsoby, takže tu kosti praskajú takmer nepretržite, ale skvelé je aj vyčistenie niekoľkoposchodového hotela na jeden záber, akcia s protivníkmi a korčuliach, bicykloch a podobných prostriedkoch, ale aj všetky ostatné, v akcii sa je vždy na čo pozerať. S hereckým obsadením som dosť spokojný, o herecké výkony tu samozrejme vôbec nejde, ale o bojové schopnosti a tie sú prakticky na najvyššej možnej úrovni. Tony Jaa je tu v akcii dokonalý a kvôli jeho celkovému prístupu sa mu nedá nefandiť, opäť nechýba ani Petchtai Wongkamlao, no väčšiu pozornosť si ešte zaslúžia hlavne zvyšní výnimoční bojovníci, ako Johnny Nguyen, Nathan Jones, Lateef Crowder alebo Jon Foo. Réžia a technická stránka sú na tom dobre, tu ide v prvom rade o dokonale zvládnutú akčnú stránku a to sa aj naplno vydarilo, tu nemám vôbec nič vytknúť. Tom yum goong ako celok určite nie je až taký výnimočný film, ale v rámci bojových filmov sa jedná prakticky o absolútny vrchol s akčnou stránkou, ktorej môže konkurovať len úplné minimum filmov a tak ako ich fanúšik musím dať plné hodnotenie. 87% ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Tak toto je nářez, Tony Jaa patří k novodobým bohům bojových filmů spolu s Iko Uwaisem. Film je několikanásobně lepší než díl první. Naprosto perfektně propracovaná choreografie bojů, Tony má neskutečnou fyzičku. Potěšila přítomnost Lateefa Crowdera nebo Nathana Jonese. absolutní vrchol filmu je několik minut trvající souboj na schodišti, který je celý točen na jeden záběr a následně ukázka padesáti způsobů lámání kostí. Jeden z nejlepších bojových filmů. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Ako decko som v miestnej cukrarni hraval jednu coin-up hru. V principe to bola bojovka na sposom Streets of rage, alebo Double dragon. A bola tam zapletka, ktora a tykala toho, ze idete oslobodit uveznene zvierata. No a t tom presne je The Protector. Dejova zapletka sa tyka, zachrany unesenych slonov, a vo filme to vyzera tak, ze hrdina niekoho stretne da mu na drzku a ide dalej. Avsak pani a dami, Tony Jaa to roby z OZAJSTNYM stylom. To co predvadza je priam neuveritelne. Ziadne efekty, vsetko rucne ovedena praca. Na dej zabudnite. Bruce Leeho filmy taktiez dejovo nevynikali. Toto je cisty pozitok s bojovych (kaskaderskych) umeni. Fantazia. 10/10 ()

Galerie (67)

Zajímavosti (17)

  • Policejní inspektor, kterého hraje Petchtai Wongkamlao, ve filmu hovoří anglicky i přesto, že v době natáčení angličtinu ve skutečnosti vůbec neovládal. (Komprimus)
  • První thajský film, který se v USA umístil v Top 10 během otevíracího víkendu, a to na 4 místě. (HellFire)
  • "Tom yum goong" (originální název filmu) je název velice populárního thajského jídla. Tím je kyselá polévka s garnátem. (HellFire)

Související novinky

Tony Jaa sa vracia

Tony Jaa sa vracia

05.08.2005

V thajskom akčnom filme Ong-Bak sa dovtedy neznámy borec Tony Jaa predviedol v plnej sile, film sa stal veľkým hitom vo viacerých kútoch sveta (a dotiahol to dokonca aj do našich kín) a Tonyho začali… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno